Burger Blog

Dinószárny és sajtburger Gyöngyösön

2018. május 28. Jancsa Jani

A Muuby'sba már rendesen visszatérő vendégként érkezem - idén tavasszal sem volt ez másképp, amikor is újra begördült az Ezüst Villám (másnéven a kocsim) az étterem belső udvara elé.

img_5405.jpg

Tök érdekes, hogy az összes speckó burgert végigkajáltam már, az alapok viszont valamiért kimaradtak, szóval kicsit gatyába ráztam magam, és egy klasszik sajt, valamint egy húsmentes vegaburgert kértem.

img_5421.JPG

A burgerek alapjai ugyanazok, mint eddig is voltak: friss, ropogós gazdagon szezámozott, könnyed buci, valamint a jól átsütött, de nem száraz, ízes pogácsa.

img_5409_1.jpg

Az Original verzióban erre olvadt rá a cheddar, valamint kerültek rá a zöldségek: paradicsom, jégsaláta és lilahagyma formájában; és természetesen a szósz sem maradhatott le róla. Kellemes alapburger ez a hétköznapokra, se több, se kevesebb.

img_5404.JPG

A Vegetables burger alapja a grillezett camembert sajt, mellyel lássuk be, nagyon nem lehet mellényúlni. Benne a már fentebb említett zöldségek térnek vissza újra egy kevés majonéz társaságában. Ha bármilyen okból is, de nem akarunk húsozni, akkor ez lesz a mi választásunk.

img_5416.jpg

img_5407.jpg

A burgerek mellé hasábkrumplit szolgálnak fel, de amiért talán ez izgalmasabb a szokottnál, azok a szószok, melyeket kérhetünk mellé. Volt itt krémsajtos, házi csípős, édes mustáros, az alap hambiszósz, valamint lilahagymás és görögös ízvilágú is. Ezek messze túlmutatnak bármely bolti szósz kategórián, szóval bátran kérjétek őket, mert egy egészen más dimenzióba repítik a falatokat.

img_5422.JPG

Legvégül pedig következtek a már címben is említett dínószárnyak, melyek nyilván csirkéből készültek, de elég példaértékűen. Gazdagon fedi őket a szósz, a bőrük ropog, a hús mégis omlós alatta; arra pedig készüljünk fel, hogy nyakig maszatosak leszünk utána.

img_5427.JPG

Káposztasaláta is jár mellé, Kápó L'america néven, mely névről még nem tudtam eldönteni, hogy mennyire fáj, ellenben az ízvilága teljesen ott van, és a savaival segít a csirke emésztésében is, szóval duplán jó pont.

img_5428.JPG

Ez utóbbi kombó 1240, a két burger pedig 1340 és 1440, ami tekintve, hogy köretestül érkeznek, totál nem vészes. Szerintem senkinek sem meglepetés már, de a Muuby's még mindig biztos pont Gyöngyösön - ha nem voltatok, akkor irány arra!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/muubys.gyongyos/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr3413998326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása