Ha már úgyis itt a farsang, és szezonja van a fánknak, eljött az ideje, hogy mutassunk egy remek receptet, melyben ez a szuper desszert totálisan átlényegül - hamburgerré! Bónusz: videó is van hozzá!
Az alap fánktészta recept Smartatól jön, ajánlom az ő csatornáját is!
Hozzávalók a fánkhoz (recept:
- 3 dl langyos tej
- 4 evőkanál cukor (ha húsosan készíted, akkor csak 2 evőkanállal tegyél bele)
- 3 dkg friss élesztő
- 60 dkg finom liszt átszitálva
- 4 tojássárgája
- 8 dkg olvasztott vaj
- 0,5 dl sütő rum
Smarta fánk receptje szerint egybedolgozzuk a hozzávalókat, majd kelni hagyjuk, fánkokat szaggatunk belőle, és bő olajban aranybarnára sütjük. Alternatív megoldás, ha nincs kedvünk ezzel szórakozni, hogy megvesszük őket boltban.
Hozzávalók a fánkburgerhez:
- darált marhahús
- mogyoróvaj
- áfonyalekvár
- újhagyma
- bacon
- juharszirup
A húsból egyesével 15 dkg-s pogácsákat formázunk, majd kisütjük őket, úgy, hogy a fordítás után egy jó kanál mogyoróvaj is menjen rájuk. A bacont is meggrillezzük, valamint a középen félbevágott fánkokat is lepirítjuk.
Jöhet az összerakás: a fánk egyik pirult oldalát megkenjük az áfonyalekvárral, majd erre jöhet az újhagyma, utána pedig a mogyoróvajas marhahús. Nyakon öntjük egy kis juharsziruppal, és kész is!
Fotó: FB: https://www.facebook.com/OtherworldGraphix/ Insta: https://www.instagram.com/owgraphix/