Burger Blog

Egy új korszak kezdete a Zip's-ben!

2017. december 18. Jancsa Jani

Miskolc legmenőbb craft főzdéjében eléggé megszaladtak a dolgok mostanság: új kreatív séf érkezett, és összehoztak egy olyat, amit itthon még senkinek sem sikerült: viszkishordóban érleltek egy jófajta sört. A blog címe azonban még mindig burger, szóval nézzük meg, mit hozott az új étlap ezzel kapcsolatban!

2017-12-07_18_29_39.jpg

Azért nem lehet elmenni szó nélkül az új folyékony kenyér mellett sem, így arról is írnék pár keresetlen szót. Az Angel's Ser a Jameson Caskmates sorozatban született meg, ami nem más, mint minden ország egy ikonikus sörfőzdéjével létrehozott egyedi kollaboráció. A sör egy hordóban érlelt világos Pale Ale, melyet bourbon hordóban pezsgőélesztővel erjesztettek, és egy kis tokaji mustot is adtak hozzá.

2017-12-07_17_52_01-1.jpg

A cuccból nem készült olyan sok, azt hiszem olyan 2000 liter, szóval egy igazi különlegességgel állunk szemben - ízre pedig egészen egyszerűen zseniálisan komplex, megvan benne a szőlő aromája, a pezsgés, és a viszkis befejezés.

Tipikusan az, amelynél minden korty ad valami újat, és lehet benne találni meglepetést, szóval ha bárki rá tudja tenni a kezét, annak erősen ajánlom.

2017-12-07_21_06_07-2.jpg

Szóval ennek a sörnek volt a bemutatója, rengeteg helyi nedűvel (nekem perpill a sütőtökös volt a kedvencem) meg viszkivel, szóval a jó hangulat megalapozott volt, de abban is biztosak voltunk, hogy ha nem akarunk idő előtt megpördülni, akkor kell a kaja.

2017-12-07_18_26_53.jpg

A megújult étlapon (melyet Pataky Péter séf rakott össze) rengeteg izgalmas kaját láttam, és bár előételnek a keleméri bárány mindig egy jó választás, a sörtésztában sült békacombot és a rántott libazúzát nem tudtam kihagyni. Igen, jól olvassátok, és azt gondolom ez igen bátor vállalás volna még Pesten is, nemhogy így Borsod közepén egy söröző éttermében.

2017-12-07_18_27_06.jpg

2017-12-07_18_27_36.jpg

A koncepció amúgy teljesen jópofa, a zúza olyan, amilyennek lennie kell egy jó belsőségnek, a békacomb pedig remek geg, egyedül ami kényelmetlen volt, az a csontok kiszedegetése, de mondjuk ez lehet privát nyomor nyálam. A kétfajta tunkolós (csiliszósz és majonéz), valamint a csónakburgonya pedig kiváló köretéül szolgáltak a húsoknak.

2017-12-07_18_27_43.jpg

A főételekről csak egy mondat, még a burger előtt: van itt pelmenyi, marhapite, csülök, toad in the hole püski kajbásszal, valamint a legendás borda is megmaradt (ez valahogy a későbbiekben ki is kérődött, nem emlékszem már ugyan hogyan, de még mindig mennyei volt). A burgerek még tovább egyszerűsödtek, volt egy sima, meg egy dupla - ha ez így folytatódik, lassan nem lesz miért jönnöm, amit azért sajnálnék.

2017-12-07_22_48_45.jpg

A zsömle kellemes, harapható szerkezetű pirított darab, a belseje pedig rejt minden földi jót. A szuperül (ámde ízlésemnek kicsit túl) sült marhahúspogácsára került cheddar, ropogós bacon, valamint egy jó adag lyoni hagyma, ami személyes kedvencem.

2017-12-07_18_30_16.jpg

2017-12-07_18_36_27.jpg

Erre ment egy besütött tükörtojás, meg az a frankó, kicsit remuládra emlékeztető házi szósz, amiből kaptunk mellé is, tunkolási a jelleggel, a már ismertetett csónakburgonyához. Ez bizony egy korrekt alapburger, amelynek minden íze és összetevője tökéletesen a helyén volt.

2017-12-07_18_37_22.jpg

2017-12-07_18_29_46.jpg

Az előétel 2490, a burger pedig 1990 a Zip's-ben, a sörök pedig pont annyi, amennyit megiszunk belőle. Ha Pestről jövünk, érdemes minimum egy éjszakát foglalni valahol odalenn, de ha az estét előtte itt töltjük, azt biztosan nem fogjuk megbánni!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9813500795

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ünnepi italmérés 2017.12.25. 14:45:41

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Itt a karácsony, és olyan nincs, hogy szó se róla. A Heti sajtó legjavát is a gépelő ujjak köré csavarta, ez a normális, essünk túl rajta! Hétszentség'17/51 2017. 12. 18. Azt már mindannyian...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.12.19. 08:59:57

A Zip's viszkishordóban érlelt sört, a Monyo pedig tokajis hordókban érlelt sört árul közel 3 ezerért.
süti beállítások módosítása