Burger Blog

Visszatérés a Hús-Megállóba!

2017. november 23. Jancsa Jani

Baján fél éve jártam először, de már akkor is sejtettem hogy nem az lesz az utolsó látogatásom a városban. Most az akkor felkeresett és méltatott Hús-Megálló második, belvárosi helyszínére jutottam el.

img_0729.jpg

Hogy „Rágóteremnek” nevezzük a helyet, már maga egy elég vicces fricska, de egy Hús-megállónak legyen is rágóterme! . A hely mind dizájnos portájában, mind pedig nem túlgondolt, de praktikus belsőjében viszi tovább azt a vonalat, mint az elődje. Ezzel a lendülettel érkeztem én is, és csaptam egy frenetikusan nagy zabálást.

img_0701.jpg

Először, mintegy bemelegítésképpen egy hot-dogra mentem rá. Ha emlékeztek a burgerzsömle nagyon jó kis matéria volt, pont a könnyedsége miatt - na annak a tésztájából készült ez a kifli is, és bizony még mindig nagyon jól viselkedik. Ebbe egy jó minőségű grillezett virsli kerül, mellé pedig kellemesen olvadó sajtszósz és pikáns jalapeno dúsították a dogomat és az összképet.

img_0703.jpg

A következő burgerek a közelgő ünnepek, és a helyi karácsonyi vásár alkalmából kerül fel hamarosan a Hús-megálló étlapjára. Nemsokára mindenki számára elérhető lesz, de nekem már volt szerencsém megkóstolni a prototípusokat.

img_0723.jpg

Az Adventi pulykaburger az ünnepi asztal ízeit helyezi előtérbe. A pulykahús jelen esetben grillezve és szeletben került bele, de iparági értesüléseim szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy idővel húspogácsásodni fog a dolog. Valójában ez csak formai tényező, ugyanis ízre már most is totálisan rendben volt, csakúgy, mint a többi feltét.

img_0726.jpg

Egyrészt ment bele grillezett alma, feketeerdő-sonka, borba áztatott füge (ez mondjuk durván alkoholbomba volt, sofőrök vigyázzanak!), friss ropogós zöldségek valamint egy brutálisan jó diós házi szósz, amibe bele sem kezdenék mesélni, mindenki kóstolja meg magának. Egy szó, mint száz, ez a burger bizony tökéletesen hozta a karácsonyi falatok élményét, csak épp két zsömle közé zárva.

img_0705.jpg

A másik időszakos burger nem köthető az ünnepekhez, de a téli estéken kifogástalan választásnak tűnik minden bajai számára - ez nem más, mint a Csevap burger. A már korábban méltatott tészta itt most újra zsemle formát öltött, és ebbe kerültek bele a marha-sertés kombinációjú kis húsrudacskák, tökéletesen meggrillezve. Természetesen nem maradhatott ki az ajvár és a lilahagyma sem, mint adekvát kiegészítők; valamint a friss zöldségek sem.

img_0709.jpg

Legvégül egy halas vonalba is betekintettem (nem tudom feltűnt-e, de szemben a múltkori látogatásom szürkemarha-dömpingjével; most minden husi más volt, bírom az ilyesféle diverzifikációt). A Premium Alaska inkább egy szendvics, mint egy burger, hiszen a lelke egy panírozott, rántott tőkehalfilé volt, benne mellé még cheddarral, zöldségekkel valamint egy jófajta remuládéval.

img_0714.jpg

img_0717.jpg

Árügyileg a Hús-Megálló 2 sem egy vészes történet, legyen szó itt belvárosról vagy sétálóutcáról - a hot-dog 580, a két új burger ára 1000 - 1200 Ft körül mozog majd, és az Alaska sem lépi át az ezres határt. Azt kell mondjam, hogy noha benn csak 8-10 ülőhely található, mindenképp érdemes felkeresni (főleg, hogy nyáron állítólag lesz majd terasz is), mivel még mindig új ízt visz a városba, szóval kóstolása mindenkinek ajánlott!

Elérhetőséghttps://goo.gl/snTsGf

Cím: Baja, Eötvös utca 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr5213345401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2017.12.01. 10:46:22

...valaogyan egyik sem hozta meg az étvágyamat......... :(

Tuschinszky · https://www.shopstart.hu/ 2018.01.22. 20:08:16

Igen én is egyezek a felette hozzá szólóval, de lehet, hogy csak a korábbi rossz élmények miatt.....
süti beállítások módosítása