Hogy is kezdjem ezt az írást - az összes jószándék megvan bennem, hogy nagyon ne húzzam le a helyet, de nehéz, mert amibe belefutottunk, azt bizony dícsérni nehéz. Sajnos. Na, lássunk hozzá.
Az Édeske eredetileg egy cukrászatnak indult, aztán szezonálisan lett belőle egy kemencés vendéglátóhely. Ez utóbbiba csöppentünk bele mi is. Maga az enteriőr, avagy a kialakítás teljesen jól hozza a vidéki udvar stílust: a cukrászda mellett el lehet sétálni hátra, itt egy pad, ott némi vasvilla, teljesen autentikus. Odabenn ez totálisan átcsap a romkocsma feelingbe, enyhe füstszaggal megspékelve. Rendelni a pultnál lehet, itt is fizetünk, majd leültünk, és vártuk a kaját.
A hely egyik signature fogása a batyu, ebből mi a csülköset rendeltük, meg persze egy burgert, a szexi Kemencés hagymás bitang néven és steak burgonyát hozzá. A nyitott konyhában a kapkodás a káosz és az eklektikusság hármasa volt felfedezhető, ami engem annyira nem érdekelt, de mivel totál kihallatszott (és persze látszott), nagyon nem tudtam magam kivonni alóla.
Elsőre a batyu jött meg, csak úgy külön, és mivel nem tűnt úgy, hogy más is akarna még érkezni, belenéztünk. A tészta a pizzáéhoz hasonló, benne pedig csülök, nyers lilahagyma (ennyi hőkezelés bizony nem volt neki elég) és mustár figyelt. A hús még csak jó is lett volna, de a kombó túl harsány volt, azonfelül, hogy beletették egy tésztába és kisütötték, más gondolat nem került bele, ennyi viszont elég kevés volt egy ilyenhez.
Másodiknak jött a burger, melyről nekem tűnt fel, hogy lehagyták a tojást, oké, kör vissza, megjön (természetesen mindkét oldala besütve, sok tükör nem volt benne). A zsömle majdhogynem a megégésig volt pirítva, kalácsos darab, nekem éppenséggel bejött. A hús benne puha, mindenfélével ízesített, és elég fura, bár egyértelműen rossznak nem mondanám (de jónak sem).
Rajta sajt, ráolvadásmentesen, alatta bacon, ropogósan, valamint a zöldségek: savanyú uborka, paradicsom, egy kis hagyma, meg saláta.
A steak burgonyát külön kellett kérnem, de megjött: kinézetre olajban/zsírban úszónak tűnt, a valóság ennyire nem volt rossz, de mondjuk sülhetett is volna még, felejthető darab, bár értékeljük, hogy nem mirelit. A fokhagymás tejföl hozzá... fokhagymás volt.
A burger 1500 forintba került, ami viszont egy ilyenért messze sok, köret nélkül, a batyu pedig valahol 1400 körül, ami tekintve a csülök, a nyers hagyma, és az ipari mustár világpiaci árát, szintén nem a best deal. Sok jó helyen jártunk idén vidéken, de ez most nem jött be.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/%C3%89deske-Al%C3%ADz-Cukr%C3%A1sz-M%C5%B1helye-110990965690035/?fref=ts
Cím: 2626, Nagymaros, Dózsa György utca 21.