Burger Blog

Malom Piknik - Jazz és Gourmet Fesztivál, Mosonmagyaróvár

2016. szeptember 14. Jancsa Jani

Közel egy hónapja jártunk a Malom Cafeban, mely látogatásunkról akkor egy jófajta post is született. Amiről akkor nem írtam, hogy utána ellátogattunk a szomszédba, ahol egy helyre kis fesztivál bontogatta kora délután szárnyait.

2016-08-13_14_12_28.jpg

A program a zene és az evés szerelmeseinek jelentett egy nagyon jó kis kombót, ugyanis három étterem, jófajta borok, este pedig koncertek várták a nagyérdeműt. Nekünk nyilván a kajaszekció volt a leginkább releváns, így gyorsan végig is mentünk a három hely kínálatán.

2016-08-13_14_17_21.jpg

2016-08-13_14_16_54.jpg

Az első természetesen maga a Malom Cafe volt, ahol a menü a következőből állt: chilis szilvaleves, cukkinifőzelék, túrógómbóc, és egy kacsaburger (na, ezért vagyunk itt).

2016-08-13_14_21_56.jpg

2016-08-13_14_23_12.jpg

A kacsaburgert egy kicsit pontosítanám is, ugyanis az inkább volt egy kacsahúsos szendvics, de ezen most nem fogunk kötözködni. A címszereplő protein mellé jött még egy szójás-gombás történet, valamint bacon, és lilahagyma, meg a zöldek. Nagyon telt, mély, kerek ízeket kaptunk, egy teljesen már variáció a burger koncepcióra, mint amit előtte néhány órával kóstoltunk.

2016-08-13_14_35_28.jpg

A következő versenyző a Hotel Lajta Park volt, ahol szintén lekóstoltuk az egész menüt. Elsőnek egy piknik májas érkezett, kis fügével, dzsemmel, pirított péksüteménnyel. Utána jött egy arcpirítóan jó mashup: debreceni kolbász, fokhagymával kent lángosmuffinnal, és kéksajtos dippel. Igen, ezt pont olyan őrületes volt megkóstolni is, mint leírni, atyaég!

2016-08-13_14_32_04.jpg

2016-08-13_14_33_56.jpg

Ennyivel azonban még nem állt meg a dolog, ugyanis egy tál gulyásleves is jött - grill formában, azaz kicsit dekonstrukcióban; a kép magáért beszél. Végül ezek után a desszert egy kicsit visszatért a normális kerékvágásba, és "csak" egy chiapuding volt.

2016-08-13_14_36_59.jpg

2016-08-13_14_39_41.jpg

Harmadik kontenderként az Azur Olasz étterem jött, és hát ők sem szerénykedtek, tolták belénk a kaját, mintha nem lenne holnap. Előételnek a sült paradicsomlevesüket kóstoltuk egy kis grissinivel meg ráknyárssal, majd erre emelték rá a burgundi marhapofát, ami ugyan nem olasz, de annyira omlós, hogy nagyon nem jutott eszünkbe reklamálni.

Már csak azért sem, mert ezután jött a tenger gyümölcsei rizottó, álomfinom kivitelben, desszertnek pedig egy panna cotta zárta a sort.

2016-08-13_15_03_29.jpg

2016-08-13_15_06_16.jpg

Bár a szervezők csak évente gondolkodnak ebben a rendezvényben, én ezek alapján azt tanácsolom mindenkinek, hogy írja fel a dátumot, tegye el a linket, mert ha legközelebb is ilyen jó kaják lesznek, akkor bizony érdemes lesz ellátogatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8911691081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása