Közel egy hónapja jártunk a Malom Cafeban, mely látogatásunkról akkor egy jófajta post is született. Amiről akkor nem írtam, hogy utána ellátogattunk a szomszédba, ahol egy helyre kis fesztivál bontogatta kora délután szárnyait.
A program a zene és az evés szerelmeseinek jelentett egy nagyon jó kis kombót, ugyanis három étterem, jófajta borok, este pedig koncertek várták a nagyérdeműt. Nekünk nyilván a kajaszekció volt a leginkább releváns, így gyorsan végig is mentünk a három hely kínálatán.
Az első természetesen maga a Malom Cafe volt, ahol a menü a következőből állt: chilis szilvaleves, cukkinifőzelék, túrógómbóc, és egy kacsaburger (na, ezért vagyunk itt).
A kacsaburgert egy kicsit pontosítanám is, ugyanis az inkább volt egy kacsahúsos szendvics, de ezen most nem fogunk kötözködni. A címszereplő protein mellé jött még egy szójás-gombás történet, valamint bacon, és lilahagyma, meg a zöldek. Nagyon telt, mély, kerek ízeket kaptunk, egy teljesen már variáció a burger koncepcióra, mint amit előtte néhány órával kóstoltunk.
A következő versenyző a Hotel Lajta Park volt, ahol szintén lekóstoltuk az egész menüt. Elsőnek egy piknik májas érkezett, kis fügével, dzsemmel, pirított péksüteménnyel. Utána jött egy arcpirítóan jó mashup: debreceni kolbász, fokhagymával kent lángosmuffinnal, és kéksajtos dippel. Igen, ezt pont olyan őrületes volt megkóstolni is, mint leírni, atyaég!
Ennyivel azonban még nem állt meg a dolog, ugyanis egy tál gulyásleves is jött - grill formában, azaz kicsit dekonstrukcióban; a kép magáért beszél. Végül ezek után a desszert egy kicsit visszatért a normális kerékvágásba, és "csak" egy chiapuding volt.
Harmadik kontenderként az Azur Olasz étterem jött, és hát ők sem szerénykedtek, tolták belénk a kaját, mintha nem lenne holnap. Előételnek a sült paradicsomlevesüket kóstoltuk egy kis grissinivel meg ráknyárssal, majd erre emelték rá a burgundi marhapofát, ami ugyan nem olasz, de annyira omlós, hogy nagyon nem jutott eszünkbe reklamálni.
Már csak azért sem, mert ezután jött a tenger gyümölcsei rizottó, álomfinom kivitelben, desszertnek pedig egy panna cotta zárta a sort.
Bár a szervezők csak évente gondolkodnak ebben a rendezvényben, én ezek alapján azt tanácsolom mindenkinek, hogy írja fel a dátumot, tegye el a linket, mert ha legközelebb is ilyen jó kaják lesznek, akkor bizony érdemes lesz ellátogatni!