Burger Blog

Famous - American & Street Kitchen, Szeged

2016. augusztus 10. Jancsa Jani

Szegedre már gyakorlatilag visszajáró vendég lettem, negyedévente egyszer tuti, hogy van egy olyan hely, akiről tudok írni. Eljött Q3, és én is eljöttem, hogy újra a halálba faljam magamat.

2016-08-03_19_34_49.jpg

A Famous egy elég központi helyen található, és bár a környékről most hiányoztak az iskolások (más kérdés, hogy kinek), a romkocsma kvázi felső szintjeként funkcionáló amerikai étteremben bizony most is ment a nyüzsgés. A beltér az ikonikusabb pillanatokat ragadja meg, mi azonban kiültünk a teraszra, ami ilyen időben maga volt a tökély. A besorolás ugye amerikai étterem, ennek megfelelően ilyen stílusú menüvel (ilyen például a mac & cheese, a cápasteak, vagy épp a különböző csirkefogások).

2016-08-03_19_02_34.jpg

A barátkozást az ételekkel természeten a burgerrel kezdtük, abból is egy olyan verzióval, amely az étterem legrelevánsabb darabja, a Bronx fantázianévre hallgató, melyet hamarosan az étlapon is fel lehet majd lelni, a miénk egy prototípusa volt ennek. A zsömle nagyon tuti kis darab volt, házi szósszal megkenve, korrektül pirítva – pont olyan, amilyennek lennie kell. A húspogácsa holland alapokon nyugszik (azaz ilyen illetőségű marha került bele), és azt kell mondjam, hogy konkrétan olyan is. Ízvilág csillagos ötös, állag úgyszintén – ha itt ilyen egy burger, akkor mindjárt kérek még egyet.

Természetesen nem álltunk meg ennyinél, mármint a készítők, ugyanis került még bele házi burgonyachips is, valamint sajtipajti, és jó sok grillezett hagyma is. Az összhatás pazar volt, engem megvettek ezzel a burgerrel, annyi szent.

2016-08-03_19_35_54.jpg

2016-08-03_19_36_05.jpg

A street food vonatról a következő fogásnál sem szálltunk le – Coney Island hot-dog volt a nyertes. Ez ugye a new yorkiak ikonikus kiflikolbija, egy pofás marharaguval nyakonöntve. A virsli juhbeles, és elég jó, roppan, ahogyan az elő van írva. Rajta a chili teljesen korrekt, a kifli a megfelelő puhaságú, egyedül egy kicsivel több lilahagymát hiányoltam róla.

2016-08-03_19_36_37.jpg

2016-08-03_19_36_45.jpg

Harmadik proteinünk egy sertéstarja volt, viszkis-kólás jóságban pácolva. Egy szép vastag szelet húst kell elképzelni, ez is rendben volt.

2016-08-03_19_35_21.jpg

2016-08-03_19_35_15.jpg

Beszéljünk egy kicsit a köretekről. Egyrészt a burgerhez a benne is fellelhető házi chips érkezett, amivel engem még mindig le lehet kenyerezni, így most is adta a dolog. Hozzá kaptam még káposztasalátát is, pont megfelelő arányú szaftossággal – ebben sem volt hiba.

2016-08-03_19_36_58.jpg

Kóstoltunk még steak burgonyát és grill zöldséget, csakúgy, mint a házi barbecue szószt, amely nem az édesebb, hanem kicsit a füstösebb vonalat erősítette, valamint egy jó kis fokhagymás tejfölt, az első randik szellemében.

2016-08-03_19_36_12.jpg

2016-08-03_19_37_05.jpg

Desszertnek még elfeleztünk egy almás pitét – szerettük őt is, de ekkorra már totálisan jóllaktunk, és csak néztünk ki a fejünkből.

2016-08-03_20_07_07.jpg

Árak tekintetében a burgerek 1350-től 1750-ig mennek, a hot-dogok ezres alatt, a húsok pedig 750-től 3000-ig tartanak, de ez már a T-Bone steaket takarja. A Famousnél egy újabb különböző ízvilággal találkozhatnak azok, aki ide ellátogatnak, szóval ha ez idáig nem is derült volna ki: erősen ajánlott!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/famousszeged

Cím: Szeged 6722, Ady tér 5.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4810033800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiperPerabo 2016.08.13. 19:09:51

Aha. T-Bone. No, az étlapon marhára nem az van. Vagy tévedek??... :-))
süti beállítások módosítása