Burger Blog

Úristen, ez tényleg a pho leves egy burgerben?

2016. július 14. Jancsa Jani

Noha a pho leves hatalmas hájpolása már lejárt lemez (ellentétben a hamburgerekkel), most ez a vietnami klasszikus visszatért, ráadásul nem is akárhogyan, hanem burger formájában. Őrület, nemde?

pho_center.jpg

A kivitelező nem más, mint egyik kedvencem, a Kandalló Kézműves Pub, akiknek a kertjéről a múltkor már írtam is, most viszont a beltéri egységbe ültünk be egy jó kis sörözéssel egybekötött kajálásra. Előétel gyanánt a sült csirkeszárnyakat vettük célba, fele-fele arányban csípőset, illetve szelídet, hozzá egy kis káposztasalátával, a kelleténél kicsit sűrűbb kéksajtos szósszal, steak burgonyával, nameg a védjegynek számító snidlinges majoval. Annyit mondok, hamar elfogyott minden.

2016-07-07_21_45_30.jpg

Ezután jöhetett a Pho burger (Környey Ernő séf által), amit már kóstoltam a Hamburger Daysen, és ott el is vitte a legjobb Extra burger kategória első helyét, most pedig a kínálatban is feltűnik, szóval egészen simán rá lehet repülni a fúziós konyhaművészet eme remekére. A burger összetevőiben külön-külön és együtt is fel lehet fedezni a pho leves értékeit, úgyhogy én is gyorsan végigszaladok rajtuk.

2016-07-07_22_26_50.jpg

A buci jelen esetben rizstészta, formában kisütve rostlapon, kellemes, ropogós. Ennek az alját megkenik egy speckó korianderes, gyömbéres, halszószos cuccal, erre megy grillezett pak choi, ecetes, csilis, fokhagymás sárgarépa. koriander, újhagyma, thai bazsalikom, és thai csili is.

2016-07-07_22_26_58.jpg

Erre pattan rá a signature húspogácsa, ami még mindig annyira jó, mint szokott lenni, majd még egyszer jönnek a zöldségek, egy kevés babcsíra, végül pedig egy pho redukció zárja az etűdőt. Az íze pedig? Hát, lehetne sokféleképpen ragozni, de basszus, ez tényleg egy pho leves, burger formában, iszonyat jó, ugyanazokat az ízeket hozza, amiket várunk, plusz a marhahúst. Zseniális. Ja igen, és köret is van hozzá: steak burgonya, és wasabis majonéz, hogy üssön.

2016-07-07_22_29_27.jpg

Emellett kóstoltam egy philly cheesesteak szendót is, ami szintén tuti volt, jó sok sajttal és hússal, ami szintén pöpec darab, de a pho burger mellett most csak második lehetett, hands down.

2016-07-07_22_26_21.jpg

A desszertválogatás sem maradhatott ki, ennek a szellemében jött is a brownie, a sajttorta, valamint a creme brulee - azt kell mondjam, mindegyiket másért szerettük, de nagyon.

2016-07-07_22_58_10.jpg

Ha meg szeretnétek kóstolni a Pho burgert (2990 Ft), akkor irány a Kandalló, mégpedig minél hamarabb, hiszen ki tudja meddig lesz az étlapon...

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr158887102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Ricsii 2016.07.17. 17:49:30

Tegnap kóstoltuk párommal a Pho burgert, de nagyon nagy csalódás volt!
A "rizstészta buci" jó ötlet, jó ropogós, kicsit a tócsnira (buhi,macok,lepcsánka) hasonlít, de sajnos túlságosan zsíros, az alsó része pedig el van ázva, ami elég rossz élmény. Én sok Pho levest eszek, de nekem nem köszönt vissza az az intenzív ízvilág, sőt, inkább semleges volt. Valahogy nem állt össze. Mintha zsíros, ízetlen zöldségeket ennél, kis csilivel. Jó ötlet, de a megvalósítás nem sikerült. Sajnos! A hús továbbra is hibátlan, első osztályú, ez volt a legjobb a burgerben! Illetve a mellé tálalt Wasabis majonéz......ÚRISTEN!! Fenomenális! Azt itthon is alkalmazni fogom!
süti beállítások módosítása