Burger Blog

Monster Streetfood & Grill, Szeged

2016. május 30. Jancsa Jani

Szegedre való visszatérésünk már várható volt, ugyanis negyedévente így vagy úgy, de a nyakunkba vesszük az autópályát. Nem volt ez másképp most sem, de ezúttal nem a belvárost céloztuk meg, hanem egy kicsit kintebb, egy üzletközpont mellé irányoztuk magunkat.

2016-05-21_15_09_17.jpg

Már az érkezéskor láttuk, hogy jó helyen vagyunk, ugyanis a névadó szörny visszavigyorgott ránk egy kiszállítós autó tetejéről - teljesen jó kis reklám lehet ez, amikor a kocsi a városban közlekedik. Az étterem egy belső és egy külső résszel is rendelkezik, a terasz ilyen szép, napsütéses időben teljesen jogos választásnak tűnt, így le is ültünk.

2016-05-21_16_04_58.jpg

Előételnek egy kis házi tortilla-chipset fogyasztottunk, melyet pico de galloba, azaz vörös salsába tunkoltunk. A chips az egyik legjobb volt, amit valaha ettem, nagyon adta a forma és az ízvilága is.

2016-05-21_14_41_35.jpg

Ezek után következett a burger, amely a The Big Block névre hallgatott. Aki nagyon naprakész az amcsi kajás műsorokkal, annak ez a név ismerős lehet, ugyanis maga Guy Fieri mutatta ezt be valahol Oregonban, a következő állomása pedig az inspirációnak Szeged lett - naná, hogy ezt kértem be magamnak.

2016-05-21_15_09_34.jpg

Már a tálalásban is lehet gyönyörködni a szemnek, ugyanis egy deszkán érkezik a menü, egy serpenyőben a burger, valamint a köret, mellé pedig a káposztasaláta, valamint egy kis szósz.

2016-05-21_15_10_02.jpg

A húspogácsa magában is tekintélyt parancsolóan negyedkilós, és ízvilágra pedig kellemesen fűszerezett, a marhaíz megragadása mellett, ami szép munka. Bár teljesen átsült, a szaftosság azért megmaradt.

2016-05-21_15_09_51.jpg

A zsömle baconzsíron lett kicsit megpirítva, ízre kellemes, és állagban sem marad el attól, amire számítunk. További belevalók terén sem kell szégyenkeznie a burgernek, ugyanis a húsra ráolvasztva vörös cheddar figyel, valamint a roppanósság érdekében házi lyoni hagymát kapunk.

2016-05-21_15_14_09.jpg

A zöldségek sem maradhattak el: van itt egy kis hőkezeléssel megbolondított paradicsom, ami remek ötlet, valamint nyers uborka, ami jelen esetben kevésbé az, de azért túléltük. Amiről még nem beszéltem, az a húson figyelő hatalmas szelet vastag szalonna, ami csak úgy szétomlik a szánkban, így lesz teljes az ízkompozíció.

2016-05-21_15_18_59.jpg

Köretként sült krumpli érkezik, ami jelenleg teljesen szimpla, korrekt, ropogós hasábburgonya, de semmi extra. Ezt a házi hambiszószba tudjuk tunkolni, de ha még ez sem elég, akkor ehetünk mellé a coleslawból, melyet lila káposztából készítenek, és egy kicsit az édesebb vonalat erősíti.

2016-05-21_15_19_05.jpg

Bár a Big Block magában is nagy kihívás, mi még tovább mentünk, és rádobtunk pár steaket is, így kóstoltunk bbq oldalast, amerikai marhasültet hagyma-gravyvel, valamint tarja steaket chimichurrival. Mindhárom baromi jó volt a maga nemében, és némiképp fel is fogtuk őket desszertnek, mert nagyon többet már nem tudtunk enni.

2016-05-21_16_12_06.jpg

Az árak tekintetében a következőről beszélhetünk: a burger 2490 köretestül-mindenestül, a steakek pedig 3000 forint körül mozognak. A Monster képében egy olyan helyet találtam, ami baromira bejött, és maximálisan bizonyítja, hogy nem csak Budapesten lehet olyan jó és kreatív helyet találni, ami országos szinten is megállja a helyét. Egy biztos, tuti jönni fogunk még!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/monsterstreetfoodandgrill

Cím: Szeged, 6724, Vásárhelyi Pál utca 3-5.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr578747074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.05.30. 13:50:23

A nyers uborka hogy kerül a burgerbe? Azt hittem, hogy erről már leszoktak az újabb burgerezők :(

C4rmin3 2016.05.30. 18:34:02

akkor már inkább a nyers ubi mint savanyú ubi vagy csalamádé... (sic!)
süti beállítások módosítása