Burger Blog

Kapca, Szeged

2016. január 07. Jancsa Jani

Az idei évet az utazgatásnak is szenteltem, jól látszik ez a blog vidéki felhozatalából is. Szegeden már többször jártam, és most végre eljutottam oda, ahol minden gourmet burger kezdődött helyileg: a Kapcába.

2015-12-11_20_18_12-1.jpg

A burgerező a városközponttól olyan negyedórányira esik gyalok, és érdemes nem autóval menni, mindjárt mondom is, hogy miért. Odabenn ránézésre olyan 40-60-an simán le tudnak ülni, és péntek este lévén eléggé tele is volt érkezésünkkor a hely. Mivel rendelni a pultnál lehet, mi is odacsapattunk, és kértünk két burgert, valamint hozzá egy jó korsó kézműves világos sört (ezért).

2015-12-11_19_56_33.jpg

Még mielőtt bármi is történt volna, azért dobtunk egy előételt, mert az mindig jó. Ez most házi kacsatepertő-krém volt, egy kis balzsamecetes lilahagymával, és pirított zsömlével.

2015-12-11_19_50_11.jpg

Tökéletes alapozás volt, főként, hogy mutiba kaptunk hozzá egy kis Tűzcsepp nevezetű, helyi tudósok által kombinált brutálisan pirospaprika-ízű (elvégre Szegeden vagyunk, vagy hol) csípős szószt. Megvett.

2015-12-11_20_18_36.jpg

Burgerek terén kettőre mentünk rá, egy klasszikra, és egy időszakos ajánlatra. Előbbi az egyik talán legnépszerűbb a helyiek körében, a Lila Köd, a másik pedig az Azték névre hallgatott. A burgerek, dacára annak, hogy sokan voltak, teljesen jó időben érkeztek meg, hatalmas deszkákon, vizuálisan is ínycsiklandozó kompozícióval.

2015-12-11_20_19_32.jpg

Tálalásilag mindkét burger hasonló jegyeket mutatott: balra a burger, késsel átdöfve, kalap nélkül. Mellettük egyentálkákban a köretek, illetve a szósz, valamint a tető, addicionális zöldségek, és a himalájai só.

2015-12-11_20_18_20.jpg

2015-12-11_20_18_28.jpg

Kezdjük az Aztékkal, ahol is a főszerepet a mascarpone sajtttal enyhített csilis-csokis szósz kapta, teljes mértékben megidézve a névben szereplő világot. Ennyinél azonban nem állt meg a dolog, így a mellé érkezett köret is ezzel rímelt: sült kukoricás, fokhagymás krumplit kaptunk, egy paprikás raguval nyakonöntve.

2015-12-11_20_19_42.jpg

2015-12-11_20_19_49.jpg

A zsömle egy magvas verzió volt, finom ízekkel, megfelelő textúrával, bárhol megállná a helyét. A húspogácsa is kellemes ízű, pont jól átsütve. A csokis szósz pedig az egészen a korona, nagyon jól egybefogja az egészet, és az amúgy is mennyei burger szintet lépett ezzel.

2015-12-11_20_22_06.jpg

A Lila Köd sem véletlenül kapta a nevét, ugyanis itt a zászlóshajó a vörösboros lilahagyma-lekvár, emellé pedig érkezik második fellépőnek a kéksajt. Opcionális zöldségek, valamint ropogósra sült bacon gazdagítják még az összeállítást, mellé pedig kacsazsírban sült krumpli, illetve a fentebbi ízek mellett egy kicsit eltörpülő káposztasalátát is kapunk. Az ízek itt is totálisan rendben vannak, szerettük.

2015-12-11_20_23_10-1.jpg

Desszert-téren egy csokis csodára mentünk rá, vörösboros-fahéjas meggymártással, és rózsaborssal - minden egyes falatát imádtuk, a bors pikánssága, amit én amúgy nagyon bírok a csokival együtt, külön izgalmakat hozott bele.

2015-12-11_20_55_01.jpg

A Kapcában a burgerek köretestül érkeznek, mindkét verzió 2600 körül van, ami ilyen alkotásokért totálisan rendben van, alapanyag és kreativitás: csillagos ötös. Ha erre járok, még tuti visszatérek, mivel már most láttam olyan tételeket, amelyekre kíváncsi lennék. Kapcára fel!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kapca.cafe

Cím: 6725, Szeged, Rákóczi út 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr718190388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jalapeno Poppers 2016.01.20. 08:53:51

Mi a csöcsért nem kommentel senki?!

vova666 2016.01.24. 19:47:02

@Jalapeno Poppers: mert tele van a kezük burgerrel...
süti beállítások módosítása