Burger Blog

Bamba az ősz, Bamba újra...

2015. november 17. Jancsa Jani

Már három hónap is eltelt azóta, hogy utoljára jelentkeztem a Bamba Hírmondóval, hogy mi is történik a házunk táján. Ugye ez az a burgerező, amelyben én vagyok az étlapért a felelős, és azokat a burgereket tudjátok megkóstolni, melyek az én fejemből pattantak ki. Nemrég volt egy erősebb étlapfrissítés, nézzük is meg konkrétan, mit takar a "Burgerpápa ajánlata".

2015-11-14_15_30_16.jpg

A legfontosabb, hogy kóstolható az ehavi ajánlat, ami nem más, mint a Libamájas Bamba, és komolyan mondom, szerintem az egyik legjobb lett idáig. A zsömle és a húspogácsa maradtak benne fixen (Bazsalikom pékség, saját recept, illetve Steak Shop 80:20 marhanyak), viszont ezen felül minden más bedurvult. Kezdjük a sztorit a sült fokhagymás majonézzel, megy bele egy kevés rukkola, meg egy karika grillezett alma. Kap egy kis balzsamecettel karamellizált hagymát, a húspogácsára szarvasgombás gouda olvad (ami brutál umamiként működik), és végül az egészet megkoronázza egy szép darab grillezett libamáj. Jól hangzik? Hát eléggé finom is, annyi szent.

2015-11-10_17_16_09.jpg

A burgert kérhetjük magában, illetve menüben, ehhez már folyamatosan kapható a Bamba Krumpli, azaz a masa fries, ami egyedül nálunk van az országban, fuck yeah. Ez egy speckó sült krumpli, amit különleges módon, házilag készítünk, és szerintem elég jó, de kóstoljátok meg ti is. Lett hozzá egy új, időszakos szószunk, amitől szintén meg fogtok őrülni, ez a Bloody Mary ketchup, amely meglepő, de konkrétan a Bloody Mary ízvilágát hozza, természetesen a vodka nélkül.

2015-10-29_14_08_01.jpg

Különlegesség, hogy a Hellfire burger szósza mostantól a világhíres és világbajnok Spirit of Attila szósszal készül, a maximális ízhatás, és persze a fejletépő csípés érdekében. 

Desszertek terén is újítottunk. Nem elég, hogy van a Bamba Zseton, ami ugye nem más, mint egy Oreo, baconbe tekerve, forró olajban kisütve, és juharsziruppal nyakonöntve, de nyitottunk a konvencionálisabb édességek kedvelői felé is, mégpedig nem mással, mint a gofrival. Háromféle érhető el, mutatom is, hogy melyek.

2015-11-14_16_21_04-1.jpg

A tészta egy alap, ámde annál jobb brüsszeli verzió, tehát kicsit laposabb, szélesebb, mert azt akarjuk, hogy kidurranjatok, mire megeszitek. Az első a Klasszik, melyen banán, Nutella, és kókuszpehely található - ennél konzervatívabbat már csak nagyítóval lehetne találni.

A hely specialitása a Bamba gofri, amelyen egy juharszirupos-krémsajtos csoda található, erre jön a fahéjas cukor, majd pedig karamell - meg fogtok őrülni, annyira jó.

2015-11-15_15_31_32.jpg

Az ünnepek hangulatát idézi meg a harmadik gofrink, melyen karácsonyi fűszeres sütőtökpüré, mézeskalács, és tejszínhab lesz - ezt még most teszteljük, de szerintem napokon belül kérhető lesz ez is.

Ezek tehát az újdonságok aktuálisan a Bambában, helyileg még mindig az Andrássy 46. szám alatt vagyunk, a Facebookunk pedig itt érhető el. Tudjátok, mert #ezbamba!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr768083996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hellojimmy 2015.11.18. 13:08:42

Bamba Marháról: Közepes minőség, túlárazott burgerek :) A hús kicsit száraz volt, a szendvics kicsi, ~1500 forintért elvártam volna, hogy jóllakjak! Az összetevők tényleg minőségiek, de az említett negatívumok sokat elvesznek az élvezeti faktorból.

Egesz jó kis helyet ki tudnátok hozni ebből, de az árakon mindenképp változtatni kell szerintem. A profilt tekintve nem az a hely, ahova az emberek beülnek akár 1-2 órára beszélgetni, enni egy jót, esetleg legurítani néhány sört (főleg nem 1000 forintos söröket), hanem az, ahova bemegy, eszik valamit gyorsan es már tovább is áll (elvégre ez a streetfood lényege nem?), így az ember jogosan háborodik fel, ha 2500 forintért (burger+köret) még csak jól sem lakik. Ott a Black Cab Burger, amelyet funkcióját tekintve egy kategóriába sorolnám a Bambával, mégis sokkal alacsonyabb árakkal képes operálni, a minőséget magasan tartva. Ha nekik megy, nektek is kéne!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.11.20. 08:49:10

@hellojimmy: koszi a kommented, bar nem teljesen értem az árakat, mert egyszer 1500rol beszelsz, egyszer meg 2500rol, ami sehogy nem jon ki (+690 a menu), de mindegy is. Sajnalom, h nem volt eleg, de szerencsere a vendegeink nagy resze azt tamasztja ala, hogy ennyi kajaval boven jol lehet lakni, szoval jol lottuk be a mereteket.

Kulonbozo burgerezok arpolitikajat osszehasonlitani sohasem szerencses, ezert ebbe bele sem mennek, de annyi biztos, hogy a Black Cabben nagyon jo kis burgerek vannak, en is birom oket.

epitkezes1 2015.11.28. 20:59:34

Házhozszállítást terveztek/elérhető ? Jó lenne nagyon..

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.11.28. 21:00:19

@epitkezes1: az egy mas mufaj, ott nem tudnank garantalni azt a szintet, amit az etteremben igen, szoval egyelore nem
süti beállítások módosítása