Már három hónap is eltelt azóta, hogy utoljára jelentkeztem a Bamba Hírmondóval, hogy mi is történik a házunk táján. Ugye ez az a burgerező, amelyben én vagyok az étlapért a felelős, és azokat a burgereket tudjátok megkóstolni, melyek az én fejemből pattantak ki. Nemrég volt egy erősebb étlapfrissítés, nézzük is meg konkrétan, mit takar a "Burgerpápa ajánlata".
A legfontosabb, hogy kóstolható az ehavi ajánlat, ami nem más, mint a Libamájas Bamba, és komolyan mondom, szerintem az egyik legjobb lett idáig. A zsömle és a húspogácsa maradtak benne fixen (Bazsalikom pékség, saját recept, illetve Steak Shop 80:20 marhanyak), viszont ezen felül minden más bedurvult. Kezdjük a sztorit a sült fokhagymás majonézzel, megy bele egy kevés rukkola, meg egy karika grillezett alma. Kap egy kis balzsamecettel karamellizált hagymát, a húspogácsára szarvasgombás gouda olvad (ami brutál umamiként működik), és végül az egészet megkoronázza egy szép darab grillezett libamáj. Jól hangzik? Hát eléggé finom is, annyi szent.
A burgert kérhetjük magában, illetve menüben, ehhez már folyamatosan kapható a Bamba Krumpli, azaz a masa fries, ami egyedül nálunk van az országban, fuck yeah. Ez egy speckó sült krumpli, amit különleges módon, házilag készítünk, és szerintem elég jó, de kóstoljátok meg ti is. Lett hozzá egy új, időszakos szószunk, amitől szintén meg fogtok őrülni, ez a Bloody Mary ketchup, amely meglepő, de konkrétan a Bloody Mary ízvilágát hozza, természetesen a vodka nélkül.
Különlegesség, hogy a Hellfire burger szósza mostantól a világhíres és világbajnok Spirit of Attila szósszal készül, a maximális ízhatás, és persze a fejletépő csípés érdekében.
Desszertek terén is újítottunk. Nem elég, hogy van a Bamba Zseton, ami ugye nem más, mint egy Oreo, baconbe tekerve, forró olajban kisütve, és juharsziruppal nyakonöntve, de nyitottunk a konvencionálisabb édességek kedvelői felé is, mégpedig nem mással, mint a gofrival. Háromféle érhető el, mutatom is, hogy melyek.
A tészta egy alap, ámde annál jobb brüsszeli verzió, tehát kicsit laposabb, szélesebb, mert azt akarjuk, hogy kidurranjatok, mire megeszitek. Az első a Klasszik, melyen banán, Nutella, és kókuszpehely található - ennél konzervatívabbat már csak nagyítóval lehetne találni.
A hely specialitása a Bamba gofri, amelyen egy juharszirupos-krémsajtos csoda található, erre jön a fahéjas cukor, majd pedig karamell - meg fogtok őrülni, annyira jó.
Az ünnepek hangulatát idézi meg a harmadik gofrink, melyen karácsonyi fűszeres sütőtökpüré, mézeskalács, és tejszínhab lesz - ezt még most teszteljük, de szerintem napokon belül kérhető lesz ez is.
Ezek tehát az újdonságok aktuálisan a Bambában, helyileg még mindig az Andrássy 46. szám alatt vagyunk, a Facebookunk pedig itt érhető el. Tudjátok, mert #ezbamba!