Burger Blog

Avalon Park, Sörkert, Miskolctapolca

2015. november 10. Jancsa Jani

Relatíve ritkán esik meg olyan, hogy közel 300 kilométert autózok egy burgerért, de most ez is megtörtént: elmentünk a Hell Energy élményparkjába, Miskolctapolcára.

2015-11-01_14_35_25.jpg

Ahogy írtam is, ez bizony nincs közel, így a lejutás is egy masszív két órát vett igénybe, a végén felsejlett a legendás miskolci lakótelep, majd továbbhaladva egy szebb környezetbe, elértünk az Avalon Parkba.

Bentebb sétálva rögtön toltunk is egy nyolcperces futamot az amúgy brutálisan gyors elektromos gokarton (elképesztően profi a cucc), majd miután ez megvolt, bentebb is irányoztuk magunkat a Sörkert épületébe. A külső és a belső dizájn is nagyon hangulatos, fa alapú, meleg, barátságos.

Gyorsan ki is kértük a ház mentolos limonádéját, majd pattant egy sütőtökkrém-leves, stílusosan a külsejében tálalva - szerettük, finom volt.

2015-11-01_13_35_19.jpg

A burger is megérkezett hamarosan, egy kis fa kosárkában, ráadásul köretként házi sült krumplival.

2015-11-01_13_52_31.jpg

A zsömle egy szezámmaggal szórt változat volt, és ami odabenn lapult, arra lehet mindent mondani, csak azt nem, hogy kevés volt. Kezdjük rögtön a marhahússal, ami kellően ízletes és omlós állagával eléggé bejött.

2015-11-01_13_52_54.jpg

A feltétek terén sem volt spórolás, rendesen megpakolták a burgert. Kezdjük rögtön a fontina sajttal, amely esetében a zsömlére való olvasztás iskoláját követték, és ide jutott egy kevés pestó is, valamint a paradicsom. Ez alatt következett a ketchup, és a ropogós bacon, de itt nem állt meg a történet, ugyan, dehogy!

Lentebb saláta, savanyú uborka, saláta, karamellizált és sima hagyma várt ránk, de egy kevés házi (!) padlizsánkrémet is bújtattak ide, csak, hogy teljes legyen az öröm. Hát, az is volt, és külső szemlélőnek lehet egy kicsit túlzásnak tűnhet ez a sok minden, de pont megfelelő mennyiségben volt fellelhető az összes.

2015-11-01_13_54_47.jpg

Desszertnek egy kis túrógombócot dobtunk, de ekkorra már eléggé degesz voltunk, úgyhogy utána jött még egy kis levezető séta - egészen az autóig.

2015-11-01_14_13_59.jpg

Az Avalon Park burgere 1900 forintba került, amennyiért egy totál jó deal, tudom bátran javasolni mindenkinek, aki erre jár - és járjatok, mert kiváló környék kikapcsolódásra!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/avalonparkhungary

Cím: Miskolctapolca, Iglói út 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr598056994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása