Burger Blog

Díszpinty Gasztro Bár, Zalaegerszeg

2015. október 23. Jancsa Jani

Annak ellenére, hogy rengeteg cimborám van Zegről, összvissz idáig egyszer jártam arra, egy szülinapi buliban, és már annak is jó sok éve volt. Most azonban fordult a kocka, mivel a város is kezd felkerülni a gasztro-térképre, mégpedig nem is akárhogy!

2015-10-17_00_09_11.jpg

A Díszpintyről ha beszélünk, mindenképp meg kell említenünk a Tütü gasztrobuszt, mivel van némi tulajdonosi összefonódás a háttérben, itt azonban nem csak bbq, hanem kiváló burgerek is elérhetőek, és ahol a burger, ott vagyok én is!

Egy bolondos péntek este érkeztünk le, amikor is rögtön belefutottunk pár pálinkás körbe, amire viszont enni is kellett valamit. Az eljövendett hideg idő dacára kinn ültünk le, a melegítőgomba alatt, de az üvegajtón keresztül simán be is láttunk, ahol éppen ment a buli a dj jóvoltából - így megy ez errefelé kérem.

2015-10-16_23_21_42.jpg

Két burgert kóstoltunk, az egyik volt a Classic, a másik pedig az aktuális havi ajánlat, a Laza burger. Mindkét verzió kétszer sült krumplival érkezik, mely először eléggé hasonlít a klasszikus házi vágásra, de ennél egymilliószor sokkal jobb sztoriról van itt szó, tényleg a kívül ropog-belül puha elve tökéletesen érvényesül. Hozzá háromféle mártogatóst nyomtunk: egy fokhagymás-zöldfűszeres majonézt, umami ketchupot, valamint ami nálam vitte a prímet, a chipotles bbq-t.

A sima burgerben a húspogácsán kívül zöldségek, bacon, és sajt volt megtalálható, na meg a basic szószok - ezek nagyon jól passzoltak így is, a zsömle kellemes textúrájú, és igen finom ízű volt; viszont amivel engem megvettek kilóra, az a saját burgerem volt.

2015-10-16_23_20_18.jpg

A név ugye onnan jött, hogy LaZa = ZaLa, így a térség jellemzői voltak belepréselve. Hogy mit is értek ez alatt? Első körben a buci itt tökmaggal volt dúsítva, majd, ha már itt tartunk, volt benne egy kevés tökmagolaj is, amit alaphangon imádok.

2015-10-16_23_20_11.jpg

De itt még nem állt meg a történet, ugyanis ment még bele kápsali is, egy kevés környékbéli húsos szalonna, és szilvás hagymalekvár is. Az ízkombó brutálisan jó volt, nyilván az is kellett hozzá, hogy imádom ezeket a feltéteket, de itt egy olyan egésszé álltak össze, ami csak a környékre jellemző, és mégis bárhol kínálható lenne - bravó!

2015-10-16_23_26_05.jpg

Árak tekintetében sem vészes a történet, sőt, mondhatjuk, hogy röhejesen olcsó: 1490 a burger, krumplival. Ezek után mondanom sem kell, hogy ezt avanzsáltam a környék egyik legjobb burgerének, ha arra jártok, kötelező a betérés!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/diszpintybar

Cím: 8900, Zalagerszeg, Dísz tér

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr828013657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása