Burger Blog

U.K. burger az egy éves Tuningban!

2015. október 05. Jancsa Jani

A fene se gondolná, de lassan egy éve volt, amikor először beléptem a Tuningba. Majd elértünk az idei év őszéhez, amikor is debütált az új étlap, nem is akárhogy.

2015-09-28_17_51_05.jpg

Néhány alapburger megmaradt, de azért a terep az újdonságoké lett. Ilyen például az U.K. burger, amelyben gyakorlatilag minden jó dolog összpontosul, ami csak létezik a környéken. Mondom is, hogy miért.

2015-09-28_17_34_28.jpg

Ha csak ránézünk a burgerre, láthatjuk, hogy talán a Tuning eddigi történelmének legszebb tálalásával állunk szemben, mind horizontálisan, mind vertikálisan a végtelenbe és tovább törnek a hozzávalók. Kezdjük a húspogácsával, ami Angus, nade nem akárhogyan, ugyanis rokforttal van megtöltve (elegáns főhajtás a Jucy Lucy előtt). A sajt olvadékonysága tökéletes, amikor belevágtam, csak úgy folyt ki belőle, ami mindig jó jel a nagy füveskönyv szerint. Ízre pedig mondanom sem kell, de maga a tökély, pont.

2015-09-28_17_51_58.jpg

A zsemle a szokásos Butter Brothers-féle vajas verzió, köretek tekintetében pedig az all-in elgondolás kapott helyet, tehát hagymalekvár, steak-burgonya, valamint káposztasaláta, és füstölt kovászos uborka érkeznek a tányéron.

2015-09-28_17_51_18.jpg

Félbehagytam a burgert, menjünk hát tovább! A tetején található egy dupla-szelet pirított libamáj, mintegy gasztronómiai villámhárítójaként az éhes tekinteteknek. Nos, nálam nem járt sikerrel, mivel vízszintesbe lett helyezve, így érte el végzetét a humán katlanban.

2015-09-28_17_57_32.jpg

Nem beszéltem még a szószról, ami végképp egységbe fogja ezt a burgert. Ez egy whiskey-s öntet, melyben található angol mustár, Guinness, Jameson, hagyma, és fokhagyma is. Na, ha mondtátok már valamire, hogy komplex, akkor képzeljétek el azt, amikor ez a szósz találkozik a rokforttal, és a hússal - olyan szintű totális íz-szőnyegbombázás zajlik, amire még álmunkban is emlékezni fogunk.

2015-09-28_17_51_30.jpg

Az adagra sem lehet panasz, nem szoktam ilyet mondani, de ez bizony brutálisan combos, alig bírtam betermelni, pedig ha valaki, én aztán edzésben vagyok.

2015-09-28_17_51_35.jpg

Ha kíváncsiak vagytok további burgerekre, akkor fontos infó lehet, hogy októbertől újra lesznek tematikus estek, havonta egy alkalommal, szóval aki a Tuninggal kíván utazni a burgerek csodálatos világában, az készítse a jegyeit, mert bizony a kaland tovább folytatódik!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr237885502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása