Burger Blog

Mjam, Szentendre

2015. október 02. Jancsa Jani

Nem is olyan régen városhatáron túlnyúló kiránduláson jártam, és egy olyan karibi étteremre leltem, amely minden településnek a dícséretére válna - burgerügyileg legalábbis biztosan.

2015-09-08_18_51_07.jpg

A Mjam a város belsejében helyezkedik el, totál hangulatos, bár a karibi fless még annyira nem jön át elsőre. A konyha mindenesetre látvány jellegű, üvegfallal leválasztott.

2015-09-08_18_39_55.jpg

A választásom a Burger Yu Korsow nevű változatra esett, meg mellé egy jó kis házi limonádéra, mert azért nem HÉV-vel érkeztem, de szívesen becsaptam volna egy jó sört, szó mi szó.

2015-09-08_18_50_37.jpg

A burger egészen hamar meg is érkezett, és teljesen jól festett. A fantázianév egy avokádókrémmel dúsított verziót takart, mellé pedig chips érkezett (ami az online étlapon a mai napig tápióka néven fut, dehát engedjük ezt el).

2015-09-08_18_51_24.jpg

Zsemle téren egy nagynak tűnő, de igen jó textúrájú, könnyed darabot kaptunk. A húspogácsa külsején az utóbbi idők egyik legjobb kérge volt megtalálható, de még ennek ellenére sem lett túlsütve, nagyon jó pont.

2015-09-08_18_52_24.jpg

Az avokádókrém tuti volt, főleg a kis távol-keleti felhanggal még pluszban, az újhagyma pedig adott egy kis ráadás frissességet hozzá. Ezeken felül a megszokott zöldségek érkeztek még a hús alatt, azaz saláta, hagyma, és paradicsom.

2015-09-08_18_55_51.jpg

Desszertügyileg egy zöldcitromos pitére mentünk rá, ami kellemes és könnyed volt, nagyon jó balanszban az ízekkel. A burger 1850 forintba került, ami tekintve a méretét, valamint az ízeket, egyáltalán nem mondható soknak.

2015-09-08_19_27_34.jpg

A Mjamot pedig simán tudom ajánlani, akár egy jó kutyázás után, vagy csak egy városnézéssel összekötve - ráadásul még van egy csomó másmilyen, nem burger jellegű izgalmas étel is a menün.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr167819808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2015.10.04. 12:27:49

A cikk olvasása után azonnal el is utaztam tesztelni. Sajnálatos csalódás volt, hogy burgonyaszirom helyett rákszirmot kaptunk, ráadásul a vegaburgerhez is, ez legalábbis figyelmetlenség. Egyebekben a vega változat zseniális, a grillezett cukorborsó nagyon jó ötlet, ritka, hogy figyelnek a húsmentes hamburgerekre.

Az étel finom, a zöldségek ízesek, jó az arányuk is a bucihoz és az avokádósban a húshoz mérve. Az ízlésemnek kissé sós volt, de bőven megéri az árát.

Mindig kellemetlenül érzem magam ilyen éttermekben, mert őszintén elszomorít, másutt milyen igénytelenséget lehet tapasztalni. A desszertet itt valóban cukrász készítheti, nem biztonsági játék a séftől. Nagyon jól esik, hogy a lime-os pite langyosan érkezik, s mind itt, mind a mangóhabnál fölvállalják, hogy ízkaraktere lesz a desszertnek. Az ízlés kérdése, hogy az tetszik-e, de az objektív igazság, hogy az elkészítés és tálalás nagyon jó, itt végre a desszertre is igényesek.
süti beállítások módosítása