Vannak olyan kerületek, melyekben természetüknél fogva sokkal ritkábban járok, mint a többiben. Ilyen a negyedik is, annak főleg az északi része, sőt, a mostani tesztalanyunk utcájában le merném fogadni, hogy kábé sosem jártam még. Most azonban ez megváltozott, és ráadásul ez elég nagy szerencse is volt, mivel egy szuper burgert is találtam mellé.
A Haverom Kifőzdéje ugyanis a Fóti úton helyezkedik el, egy félig külvárosi, félig ipari környéken, ami az akkor aktuális negyven fokos melegben, ráadásként a cégérként lógó marhakoponyával egy eléggé egyedi kombót mutatott nekünk. Leülhetünk a teraszon is, de a beltér is ránk vár, ami ráadásul ahogy megtudtam, szépen lassan át lesz alakítva, és a kockás abroszt pedig fel fogja váltani egy kicsit amerikaibb dizájn. Apropó, a képek és a díszités már most is a topon vannak, és ez nem véletlen, ugyanis itt van az OMG Visualsnak is a székhelye (többek között ők gyártják a Totalcart, illetve még a Hell-es brutáljó reklámfilmről lehet őket ismerni).
Az étlap is meglehetősen egyedi, egy hatalmas faborítással rendelkezik, abban találhatóak meg a burgerek és a desszertek, melyek jelen pillanatban az étlap lelkét képezik. Nem is várok tovább, rendelek egyrészt egy jó nagy adag speckó házi limonádét, valamint a majdhogynem névadóként szolgáló OMG burgerre esik a választásom.
Mellé pattant egy jó kis házi steakburgonya, ami nagyon tuti volt, valamint egy kellemes adag káposztasaláta, amely extra szaftosságával nyerte el a tetszésemet.
A burgert meglátva én is pont azt mondtam, ami a neve, ugyanis duplahúsos, és hatalmas.
A buci a fényes tetejű, kicsit kalácsos verziót képviseli, szép nagy darab, belülről pirítva. A kellemes ízvilágú húspogácsák összesen negyven dekát nyomnak, ez valami bődületesen sok, nem is értem, mit gondoltam, amikor kikértem magamnak.
Természetesen ezzel még korántsem ért véget a történet , ugyanis a cheddar is duplázódott, sült baconból is volt benne egy kevés, és a házi hambiszósz, valamint a zöldségek (paradicsom, saláta, hagyma) tették fel a koronát erre a hatalmas alkotásra.
Árak tekintetében 1690-től 2490-ig tartanak a burgerek, de ezekben már benne van a fentebb említett káposztasali és a krumpli is. Gyanúm szerint egy kisebb verzióval is bőven el lehet érni a kidurranásveszélyt.
A Haverom kifőzdéje ugyan csak nemrég kezdett el burgerekkel foglalkozni, de simán bennük van a potenciál, ráadásul egy olyan vadromantikus környéken, ami miatt már csak a felkeresésük is felérhet egy kalanddal a magamfajta belvárosi piperkőcök számára. Hogy ajánlanám-e őket? Naná!
Update! Lapzárta után érkezett pár kép az időközben felújított kifőzdéből, mely a jelek szerint erősen steampunk vonalat vett fel, ami annyira durva, hogy én is visszatérek nemsokára, mert nem hiszek a saját szememnek :D
Elérhetőség: https://www.facebook.com/haveromkifozdeje
Cím: 1046, Fóti út 88.