Burger Blog

Vendégpost: Golden Bridge Steak House, Siófok

2014. augusztus 25. Mr. Burger

A balatoni régió sincs elhanyagolva, hála Alexnek! 3. rész

Ezt a helyet onnan ismerem, hogy a pultos/barista kisasszony és a Chef is jó ismerőseim. A tulajdonost a boros világból ismerem, a steakeket imádom, így egyértelmű volt, hogy betérek ide kipróbálni a hamburgerüket. Mint utóbb kiderült, hál’Istennek.

20140808_141646.jpg

Nagy, tágas étterem, sok ember tud leülni kénye kedve szerint. Valaki az árnyékosabb részre, valaki a naposabbra, egy a lényeg, teljesen szellős az étterem, hisz minden oldalról nyitott. Felülről pedig ventillátorok keverik a levegőt, így biztosítva az elviselését a legnagyobb csillag által okozott hőnek. Egyféle hamburger van, azt kérem, médiumra/saignant-ra, ahogy a hús mérete engedi.

20140808_141708.jpg

Fatányéron kapom olyan 10 perc elteltével, amin szerepel pluszban coleslaw és hasábburgonya. A káposzta nem túl majonézes, enyhén fűszerezett, roppanós, remek. A hasáb mirelit, de a jó fajta, jól megsült és nincs megsózva, ezt rám bízzák (jó elképzelés, ilyet már láttunk Siófokon).

20140808_133358.jpg

Na de nézzük amiért jöttem! Szezámos zsemle egy helyi pékségből és most figyeljetek. Ropogós, mert kívül-belül van sütve. Ugye az nem elég, ha belül sütik meg a bucit, mert akkor vizes lesz a zsemle, hisz a pára felfele megy, kívül is rá kell pirítani. Szakmaiságból jeles.

20140808_133532.jpg

20140808_133521.jpg

A tetejét levéve a szokásos paradicsom-kígyóuborka figyel rám salátalevélen. Kérdeztem is, miért kígyó uborka, a válasz korrekt, a Vendégek így szeretik, hiába próbálkoztak csemegével az elején, a Chef se szereti (ezzel nem lehet mit tenni ugye). A szósz az se nem mustár, se nem majonéz, hanem az egyik érdekessége a burgernek, hogy cheddar szósz. Ez rendkívül jó ötlet és nem a sémát követi.

20140808_133600.jpg

További érdekesség, hogy van benne hagymalekvár, amiben a kakukkfű kiváló ötlet, jó ízt ad az egésznek, megtestesítve az édes és savas tónusokat. Nézzük a húst, amin két szép szelet jól megsült bacon található.

20140808_133759.jpg

A pogácsa bélszín és hátszín egyvelege, ezért olyan markáns íz világú, hiába a belevalók, minden harapásban fellelhető a hús karaktere (főleg, hogy tökéletesen mediumon lett elkészítve). Mivel steakhouse, és nem sütik meg a végét se a bélszínnek, se a hátszínnak, ezért feldolgozzák hamburgerhúsnak. Mi tagadás, tetszik a koncepció.

20140808_140138.jpg

A végére a házi körte torta volt a levezető, azt is helyben sütik. Összességében mindenképpen ötös alá és eddig Siófok legjobb hamburgerévé avanzsálódott nálam, de ugye ez szubjektív dolog. Ha azt az uborkát kicserélnék, szembemenve a Vendégek akaratával…  

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/steaksiofok

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr806607377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása