Burger Blog

Vendégpost: Bárka Bistro, Siófok

2014. augusztus 16. Mr. Burger

A balatoni régió sincs elhanyagolva, hála Alexnek! 1. rész

Zamárdiban nyaralok immáron 20 éve és a környéken, főleg Siófokot beleértve ismerős vagyok a környéken. A Bárkát már ismerem pár éve, de nem tértem még be hozzájuk. Szerencsés véletlen, hogy a Mesterem, Kovács Antal említette, hogy szállít Bort ide és csak kézműves tételek szerepelnek, közülük az egyik a családi pincészetünké. Fogtam magam és elmentem hozzájuk a Családommal és örömmel tapasztaltam, hogy van hamburgerük. A helyen látszik, hogy nagyon rendezett, szép bútorok, tágas tér, kellemes design, ez nem az egy szezonos lehúzós helyek egyike.

20140803_153816.jpg

Előételnek egy halászlevet kértem, ami meglepett, mert a hallé remek volt. A harcsa benne sajnos nem volt az igazi, de ilyen alaplevet régen ettem. A részleteket nem írom le, mert a főfogás a lényeg, a Bárka Burger.

20140803_154843.jpg

Az 1.690 Ft-os árban benne van a sült krumpli is, ami az egyik kedvenc tálalásomban, a pöttyös kakaós bögrében érkezik. Az egész étel megjelenése gusztusos, hisz egy fatányéron érkezik, ami díszítve van kis parmezán és cékla forgáccsal, házi szósz közepette. A szósz mustár és kecsöp egyvelege, krémes és enyhén csípős. A burgonya tökéletesen átsült, kívül ropogós, belül puha, eddig pipa.

20140803_161451.jpg

A hamburger egy régi vágású történet, hiszen a belsejében a szósz mellett megtalálható a sajt, a hagyma, a paradicsom és a salátalevelek. De a jó értelemben vett retro, hiszen a zöldségek frissek és remekül harmonizálnak a hússal, ami remekül átsült. Azért nem véreskés (sőt, remek pörzset is kapott), mert nem 100% marhahússal van dolgunk, hanem 60-40 arányban sertés és marha. Mielőtt megijednénk, remek kombináció, egy régi eljárás receptúrája szerint (a tulaj régebben hamburgereket készített és árult).

20140803_161511.jpg

A húspogácsát frissen darálják le, aminek alapja az egy réteg hús szalonnával keverve, rajta hagyma és fűszerek, két lépcsőben. Vallom, hogy a tökéletes hús az csak sót kap és borsot, de ez a fűszerezés jól állt neki.

20140803_161840.jpg

A buci édeskés egy kicsit, ami nem véletlen, hiszen a helyi albán pékségből jön, amit előtte kicsit vaslapon megpirítottak, de lehetett volna még jobban is, egy kicsit puha volt. Sajnos a környéken nem nagyon lehet jó beszállítót találni.

20140803_153804.jpg

Összességében egy négyest adnék rá (amibe beleszámított az ár és az, hogy milyen körülmények között kaptam), és örülök, hogy a környéken nemcsak a Petőfi sétány által kapható mirelitburgerek lelhetőek fel.

Ezen felül kapható vegaburger, amiben fetás cukkini fasírt helyettesíti a húst és tzatziki szósszal van kínálva, de én azt meghagyom a húsmentesen élőknek.

Elérhetőséghttp://barkabistro.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr696607335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása