Burger Blog

Chloé New Yorkban, Nyíregyháza

2013. november 29. Jancsa Jani

Chloé egy párizsi lány, aki New Yorkba vágyódik, de valaki igencsak megtréfálta, a vonat rosszfelé kanyarodott, így csak NYíregyházáig jutott. Szerencsére én is pont arrafelé jártam, így be tudtam ugrani a róla elnevezett étterembe egy kellemes vacsorára.

2013-11-23 22.27.46.jpg

A hely egészen nagy, olyan 60 ember biztos le tud ülni, hacsak nem riasztja el a kétszemélyes zenei duó, akik napjaink az elmúlt 30 év rosszabbnál rosszabb magyar slágereit játsszák szintetizátoron és dudán énekelve. (update: Ráadásul a személyiségi jogaikra hivatkozva nekiálltak hisztizni is, úgyhogy képet sem fogtok róluk látni.) Választhatunk, hogy székes asztalt, vagy boxot választunk, ez utóbbiban helyenként akár tizen is elférnek.

Most a bisztró étlapra megyünk rá, és az amúgy remek tárkonyos málnakrém leves után kikérjük a házi mangalica burgert, valamint a bagettet, szezámmagos csirkefalatkákkal, és kápisalival.

2013-11-23 22.01.55.jpg

Ez olyan negyedóra múlva meg is érkezik, az étterem negyedgőzön üzemel. A burger igen jól fest, köretként hozzá személyes kedvencemet, sült hagymát kapunk. A bagett is óriási, iszonyat megpakolva salátával, de a hús miatt sem kell szégyenkezni.

2013-11-23 22.02.20.jpg

A felső (amúgy valószínűleg házi) zsömlébe beleharapva majdnem szentségelek egyet örömömben, mivel olyan szinten zseniális a fokhagymakrém rajta, hogy az majdnem megszólal. Alatta a hús nekem sajnos annyira nem jön be, túlzottan sertésíze van, a mangalica karakteréből túl sok nem jön át (erre jó példa a megboldogult Húspatika, na ott betyár volt a husi is).

2013-11-23 22.02.16.jpg

Alatta saláta-válogatás, nem rossz, de eléggé funkciótlan, majd végül egy házi barbecue szósz fedi be a zsömle alsó részét, és így fejeződik be a szendvics. A hagyma nagyon jó, de mondjuk ezt elrontani nehéz is.

2013-11-23 22.01.36.jpg

A friss, ropogós bagettben a rántott csirkemell-falatok omlósak, puhák, a coleslawt pedig nem sajnálták, jutott belőle rendesen, ám ez nem baj, mivel mint a többi összetevő, ez is nagyon finom.

2013-11-23 22.05.20.jpg

A burger 990, a bagett 960, így az ár/érték arányt magasan megnyerték, és egy percig se kételkedjetek abban, hogy ezt a két fogást érdemes-e kóstolni, mert nem, hogy ajánlott, szinte kötelező!

Elérhetőség: http://chloenewyorkban.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr195654702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása