Burger Blog

BpBurger (82) - Szittya Burger

2013. október 03. Jancsa Jani

A Szittya Pita és Burger egy olyan kombináció, mely egyszerre idézi meg a görög pénzügyi válság és az elnyomó imperializmus mételyét, ráadásul egy kis faházban, a Deák téren. Nem tudom, hogy milyen teleportkapu lehet az, amely ezt a nemzetköziesedést lehetővé teszi, de a Szittya Burger baked in oven ráadásul messze nem is jó.

2013-09-28 14.01.09.jpg

Kezdjük az elején: én konkrétan ilyet ritkán szoktam leírni, de ez nem burger. Ez lehet töltött lepény, magyar gyros, akármi, de a burgerben van legalább egy darab húspogácsa, ami ebből hiányzik. Szóval, hogy az elején definiáltuk, nézzük meg, mivel is találkozhatunk a Belvárosban az éppen aktuális nyári / téli fesztiválokon.

2013-09-28 14.01.47.jpg

A buci egy, a fabódé mellé telepített kis kemencében sül, frissen készül, és ez bizony egy baromi jó darabja lehetne a kajának, ha éreznénk belőle bármit is, de erről később. Valahol átmenet a friss pitakenyér és a lepény között, a takaros menyecske ezt vágja félbe, és ebbe kerülnek a belevalók, mint például ecetes hagyma, sima káposzta, káposztasaláta, sajt, és a hús.

2013-09-28 14.01.42.jpg

Hús négyfajta mehet bele: egy ránézésre paprikás alapú csirke, sült kolbász, bacon (én ez utóbbi kettőből kértem), valamint csülök, melyen ekkor táncolt pár légy, úgyhogy kihagytam. A tetejére még igény szerint érkezik némi fokhagymás tejföl, és a szittya csoda egy hamburger feliratú kis papírtasakban máris a miénk.

2013-09-28 14.11.00.jpg

Egy telepített padra kiülve megkezdődött a tesztelés. Az első, amit mindenki észre fog venni, hogy a tejföl és a zsír miatt elképesztően folyik minden, minden falatnál törölköznöm kellett, annyira maszatos lettem. A második találkozó a kolbásszal volt, bazi nagy darabok, csöpögnek, és annyira zsírosak, hogy még az edzettebb gyomor sem bírja, ráadásul nem is spóroltak vele. A bacon nem csak úgy simán érkezik, hanem valamilyen fura egyveleg formájában - nem rossz, de ez mindegy is, mert a kolbászzsírtól, valamint abbéli félelmünkben, hogy végérvényesen összekenjük a ruhánkat, úgysem fogunk ráérni vele foglalkozni.

2013-09-28 14.11.32.jpg

2013-09-28 14.12.20.jpg

Ha már fentebb említettem a gyrost, az elkészítés is ehhez hasonló, túlvagyunk a húson, ekkor jön a zöldség, szépen rétegesen egymáson. Az aljára érkezik a sajt (nem tudom, hogy vándorolt oda), mi pedig a végén ha szeretnénk, elszürcsölhetjük az eddigre összegyűlt zsírt is a zacsi aljából.

2013-09-28 14.12.56.jpg

A szittya burgert 1290 magyar forintért tehetjük a magunkévá, ősmagyar köret, meg minden más nélkül. Az ötlet nem rossz, és a lepényig meg is áll, utána viszont a nem túl jó ízvilágú hús úgy vágja tarkón az egészet, mint Lehel kürtje a császárt. Ezt sajnos ajánlani nem tudom, és remélem a külföldiek sem eszik meg ezt az igénytelen maszlagot.

Adatlap

Nyitvatartás: 10.30-21.

Cím: Budapest, V. ker, Városháza park

Honlap: http://www.szittyapita.hu

Facebook: https://www.facebook.com/szittyapita

Telefon / asztalfoglalás: +36-20-3445269

4sq: -

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr55539222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása