Burger Blog

Kisütöttük! - Burgerkészítés a KNRDY chefjével

2013. július 17. Jancsa Jani

Aki nagyban játszik, szereti a burgert. Aki szereti a burgert, rossz ember nem lehet. Ez a cikk pedig egy gyönyörű barátság kezdete, a Player.hu férfimagazin, és a Burger Blog között. Jancsa János, többsíkú művésznevén speed, az éttermi burgertesztelés koronázatlan királya (közel százféle kóstolt burger!) beveti magát a köztudatba, és innentől kezdve együttműködik a magyar férfiak legjobb oldalával.

Elsőként a KNRDY Steakhouseba látogattunk el az Október 6. utcába, ahol lehetőségünk nyílt megnézni, hogyan is készül el egy remek hamburger a head chef keze által.

kndry hamburger3-player.hu.jpg

Nem tudom, jártatok e már a KNRDY-ban, ha még nem akkor itt meg tudjátok nézni, milyen is az étterem belülről. Azt hiszem, ha jellemezni kéne, akkor a nagyvárosi, letisztult, elegáns, és New York szavakat tudnám elsősorban használni, még annak ellenére is, hogy ez utóbbiban pl. egyáltalán nem jártam. Rögtön a dolgok közepébe is csapunk, üdvözöljük egymást Mark Turtonnel, aki a chef az étteremben, és akit, így utólag beazonosítva már láttunk a Gourmet Fesztiválon is wagyu-burgert készíteni.

kndry hamburger11-player.hu.jpg

Alig léptünk be a konyhába, máris felgyorsultak az események, kettőt sem tudtam pislogni, és rögvest egy jókora marhahúspogácsa sistergett a sütőlapon, úgyhogy a kezdeti zavart igen gyorsan leküzdve nekiálltam faggatni Markot, hogy is készül a hamburger az ő receptje szerint. Minden a húsnál kezdődik, és nincs ez máshogy nála sem: marhanyakat (ezt ugye hívják tarjának is, angolul pedig chuck a becses neve) és lábszárt (shank) használ, olyan tízszázalékos zsír-aránnyal.

kndry hamburger12-player.hu.jpg

Első körben a burger a már említett sütőlapon készül, majd ha megvan, kap egy pár perces pihenőt, ahogy azt a húsoknál is illik. Ha kicsit jobban belegondolunk, a hamburgerre is tekinthetünk úgy, akár egy steakre, csak darált húsból, ez alapján pedig ugyanolyan elkészítés dukál neki is, mint a család többi tagjának. Amíg ez történik, előkerül a többi hozzávaló, melyből először a zsemlét vesszük szemügyre. Sok helyen még mindig a klasszikus fullasztós-kalácsos bucit kapjuk, de nem a KNRDY-ban: itt egy kenyérszerű zsemlében (angol nyelvlecként újabb darabja: bread bun) érkezik majd a burger. Ezt Mark nem pirítja át, csak egy kicsit megmelegíti, véleménye szerint ennyi bőven elég a tökéletességhez, és kik vagyunk mi, hogy ezt kétségbe vonjuk.

kndry hamburger10-player.hu.jpg

Időközben a hús eleget pihent, így kap a tetejére sajtot is, ami nem más, mint egy szelet érlelt cheddar, egyenesen Angliából. Mihelyst ez megtörtént, megy is be a sütőlap alatt kiképzett broilerbe, ahol felülről is kapja a hőt, és ezáltal fog gyönyörűen ráolvadni a sajt a húsra. Mindeközben érkezik a többi hozzávalók is: paradicsom, római saláta, hagyma, savanyú uborka, valamint egy sült paprikás majonéz, amely házi recept, csakúgy, mint a BBQ szósz, melyet ha tehetné, Mark üvegekben árulna, annyira büszke rá (jogosan, teszem hozzá, de erről később). Ja igen, majd elfelejtettem, a burger természetesen bacont is tartalmaz, ami a maximális húsosság és ízvilág jegyében itt most pancettát jelent, természetesen sütve, szeletben.

Megérkezve a folyamat végére minden a helyére kerül: a félbevágott zsömle alja a tányérra, rá a paprikás majonéz, zöldségek, hús, erre a bacon, majd végül a "kalap". Így néz ki hát a burger a KNRDY-ban, melyet kiülve a vendégtérbe el is fogyasztottunk, míg Markot tovább faggattuk, hogyan is jut el egy angol chef ide Budapestre, egy steakhouseba.

kndry hamburger7-player.hu.jpg

Mindenekelőtt azonban a burgert kellett megkóstolnunk, soha ne legyen nagyobb problémánk az életben, azt kívánom. Először a zsömlével találkozunk, aminek a szerkezete meglepően jó és könnyed, valamint az ízvilága inkább a sós felé hajlik, ami teljesen egyedi, és itthon relatíve kevés helyen találkozhatunk ilyennel.

kndry hamburger8-player.hu.jpg

A húst, ha le kéne írnom, a "vékony, szaftos, puha" jelzőkkel illetném, jól passzol a szendvicsbe, valamint a cheddar+bacon kombó is egy időtlen klasszikus, amely jól asszisztál a burger ízvilágához. A hozzáadott BBQ szósz, bár csak a zsömlével tudtam tunkolni, egészen egyszerűen fantasztikus volt, kissé füstös, nagyon karakteres ízével örök sikerre számíthat a kínálatban.

kndry hamburger-player.hu.jpg

Falatozás közben Mark elmondta, hogy a család volt az oka, hogy Angliai karrierjét áthelyezte Budapestre, és a tavalyi év folyamán a KNRDY head chefje lett, előtte viszont több, mint húszéves karrierje során megfordult már fine dining éttermektől kezdve hotel konyháján át mindenhol. A chef hitvallása az, hogy igyekezzünk mindent egyszerűen és nagyszerűen elkészíteni, és erre mi is lenne jobb hely, mint egy steakhouse, ahol bár nem fenyegeti a vendégeket fejlevágás, ha teljesen átsütve kérik a steaket, de a tanács maximum medium (nem direkt a poén!), és semmi több.

kndry hamburger2-player.hu.jpg

Legnagyobb nehézségként a minőségingadozás lett megemlítve az itthonról beszerzett alapanyagok terén főleg, amiben bár van előrelépés, sajnos egyáltalán nem tökéletes még. A konyhában sem egyszerű a helyzet, hiszen mindenfajta steaknek különböző sütési idejei vannak, így folyamatosan képben kell lenni azzal, hogy melyiket hogyan, milyen igény szerint, és mennyi idő alatt kell átsütni.

kndry hamburger5-player.hu.jpg

Természetesen nem kerülhettük el a Michelin-csillagok témakörét sem, de amint megtudtuk, nem ez az az irány, amit kitűztek. Persze általában nem is feltétlen a steakházak közül szoktak a csillagosok kikerülni, nyilván nem a minőség, vagy annak a hiánya miatt, egészen egyszerűen más kategóriába esnek, ennyi az oka.

kndry hamburger4-player.hu.jpg

Nem tudom, van-e olyan közmondás melyben a ház vendégszeretete, a burger, és a jófajta étel szerepel, de annyi biztos, hogy itt mindháromban részünk volt. Kezet fogtunk Markkal, mi elindultunk hazafelé megírni a cikket, Mark pedig visszatért a konyhába, további remek húsokat sütni - és ez így is van rendjén.

Elérhetőséghttp://www.knrdy.com/

Fotók: Tóth István 

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr755408930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.17. 14:20:25

mit jelent az, hogy nagyban játszik valaki??

és miért tuti, hogy akkor szereti a burgert?

bl4ze 2013.07.17. 15:15:22

jól néz ki a burger. tényleg. a hely árazása meredek, így sztem a kóstolás részemről kimarad.

king666 2013.07.17. 21:54:56

Grat a melóhoz, de ez egyben sajna azt is jelenti, hogy oda a blog.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.17. 22:13:36

@king666: azt hiszem ez jelenti azt, hogy szintet léptünk, hogy lassan minden postban temeti valaki vagy a blogot, vagy a (p)ártatlanságát :D

szuperferko 2013.07.17. 22:49:21

Angliai -> angliai

A blog jó. Mint minden, amivel törődnek és művelik, az fejlődik. A blog is szintet lép, a blogger előtt is új távlatok nyílnak, így van ez rendjén.

Meghalt a király, éljen a király!

ekat 2013.07.18. 09:09:41

Ez abszolút váratlan volt számomra, de a Gourmet Fesztiválon a férjemnek is, meg nekem is a wagyu-burger lett az egyik kedvenc. :-) Mi biztos megyünk majd.

king666 2013.07.18. 13:21:17

@speed: ez most nem offense akar lenni, de szerintem ez egy sznob újság és az étterem is a sznobokra épít ( bár megnéztem az étlapjukat,de nem derült ki belőle ár, csak a másik cikkből következtetve van 12e hambi)azért ez is csak egy darab darált hús.Nem vagyok a prime minőség ellen, de azért, mert egy étteremnek ilyen az árképzése szerintem ne essünk seggre, hogy elhozza nekünk a nagybetűs nyugatot, mert szerintem rohadtul nem.Ok, hogy tőlünk nyugatra ilyen árak általánosak, de a fizetések is magasabbak,pl Magyarországon az ingatlanárak mélyen elmaradnak a nyugatiakhoz képest, akik az étteremben dolgoznak kisebb a fizetésük => ergo szerintem ennyi pénzért nem annyival magasabb minőséget kapunk,csak el akarják hitetni, hogy nyugaton vagyunk, és persze ők is rohadt nagy haszonkulccsal dolgoznak. De a sznobonak úgy is el fogják tudni adni, pl kicsit furcsa hogy nem derül ki, hogy a marha mely részéből készül a burger,pedig ezt negyed ennyiért is meg szokták mondani.

Másrészről a blog persze szintetlépett és ehhez minden elismerésem, de akkor is változott, mert már meghívásra mész,egy újságot képviselsz, hülyének kéne lenniük,hogy szar kaját adjanak.És csak kíváncsiságból 2 kérdés:neked van valami újságírói képesítésed vagy autodidakta módra tolod? És, ha nem vagyok indiszkrét a bloggerkedés mellet van másik munkád is?ha igen mi az?

Bocs, hogy kicsit hosszú lettem, megtiszteltek, ha elolvassátok.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.18. 14:09:39

@king666: én leírtam, mely részeiből készül :) másrészt bemész a Ringbe, ott se mondják meg neked, h miből van, amint azt te is meg fogod látni, ha kikerül velük az interjú.
Miből gondolod, hogy meghívásra megyek? és ha meg is hívás, szerintem van két kosár hús, az egyikből a bloggereknek adnak, a másikból meg a pórnépnek? Nem feltétlen hinném, főleg nem egy magasabb kategóriájú helyen. Ugyanígy a szokásos menete a blognak nem változik, max annyi, hogy lesz plusz egy cikk a Playerrel közösen, de ebben semmi olyan nincs, hogy ők mondanák meg, mit csinálok.
Kérdéseidre pedig a válasz: képesítésem nincs, szeretek írni, 2005 óta blogolok, ennyit tudok felmutatni :) A bloggerkedésben a pénzt amit eleszek, azt a pénzügy területén keresem meg, elemzőként dolgozom 8/40

Amúgy meg nem hinném, hogy a Player sznob, attól mert lefedi a felső kategóriát is. Ha megnézed, bőven van náluk is olyan kajás hely, ahol 1500-ből jóllakhatsz.

anima_trix 2013.07.18. 15:02:51

milyen jól néz ki...

newbleda 2013.07.18. 15:49:12

Erről beszéltem korábban. Számomra ez a blog hitelét veszítette. Pedig csíptelek titeket, de megvettek benneteket kilora, és ha igaz amit írtok, még csak nem is pénzért! Őszintén kiváncsi vagyok, hogy mi a buli nektek abban, hogy másokat reklámoztok, és nektek nincs belőle hasznotok. Mert azt értettem, mikor anonim módon toltátok, de akkor még lehetett olyat is olvasni, hogy mi nem volt jó. Mostanában csak szuper helyeken esztek??? Folyton a zsömle pirítást hiányolod mindenhol, a KNRDY séfje nem pirított, de így volt neked a tökéletes??? Most akkor hogy van ez? Ha ő nem pirít az jó, ha más nem pirit akkor nem jó? Ha pü-i elemző vagy, tudnád elemezni a helyzetet?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.18. 15:53:20

@newbleda: az elemzésem szerint baromságot beszélsz, de csak mert megkérdezted. Ja még egy kérdés: hol írom, hogy tökéletes az, hogy nem pirította?
Másrészt meg akkor ne olvass minket, menjel mashova, ahol a mikrós burger mellett szerepel a toplistán a gourmet burger.

newbleda 2013.07.18. 16:18:17

"Ezt Mark nem pirítja át, csak egy kicsit megmelegíti, véleménye szerint ennyi bőven elég a tökéletességhez, és kik vagyunk mi, hogy ezt kétségbe vonjuk."

ez is szimpi: "Jancsa János, többsíkú művésznevén speed, az éttermi burgertesztelés koronázatlan királya (közel százféle kóstolt burger!) beveti magát a köztudatba, és innentől kezdve együttműködik a magyar férfiak legjobb oldalával."

jó a hozzáállás... idáig tényleg jónak gondoltalak titeket, de csak hogy a kattintás szám meglegyen a képzeletbeli burgereket elemző reklám oldalatoknak, tényleg nem olvasom tovább!

king666 2013.07.18. 16:30:45

@speed: lehet,hogy én vagyok hülye,de az árak még mindig nem derültek ki.A luxus burger meg elég szomorú,hogy 12e hogy marhalábszár van benne, még ha wagyu is, nem a húsok csúcs.Másrészt, bocs de ebben egyáltalán nem értek veled egyet, mert persze egy hely megítélésén sokat dob a kaja,de ugyanúgy beletartozik a pincér,hogy hol kapsz asztalt stb. És igen szerintem számít, hogy te úgy mentél oda speed a blogger, nem mint Jancsa János magánember.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.18. 16:38:50

@newbleda: az ő véleménye, vagy az én véleményem szerint? ;) valamint ha nem szimpi, meg amúgy is: viszlát!
@king666: ez nem a luxusburger volt btw. Amúgy meg persze, beletartozik, de ez nem is erről szólt. Odamentünk, beszélgettünk, megnéztük hogyan csinálja. Mivel az átlagembernek relatíve kevés esélye van erre, úgy gondoljuk ez érdekes lehet, és lesz más helyeken is.

king666 2013.07.18. 17:16:25

@speed: ok ebben szerintem nem fogunk egyetérteni,nyilván nem fogsz magad és a munkaadód ellen beszélni. Csak az árakról mondj valamit légyszi.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.18. 17:22:42

@king666: Totál fogalmatlan vagy, milyen munkaadóm? Nem értem miért csípi ennyire a szemetek a dolog :)
Amúgy az árak, nem pontosan, a sima burger 5000 kornyeken van a gazdag ember burgere meg 12 azt hiszem.

nadragosallat 2013.07.18. 18:11:18

facebookon fent vannak az arak.
Amugy valoban elrugaszkodottak az arak a "szokasoshoz" (2-3k)kepest, de tuti, hogy erre is van igeny es ez igy van rendjen.
a post meg jo es erdekes.

king666 2013.07.18. 18:26:06

@speed: ha olvastad amit írtam, akkor látod, hogy gratuláltam és nem csípi a szemem.Másrészt mindenki pénzből él, és az ingyen burgernek más az íze, csak ezt szebben is meg lehet fogalmazni.

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2013.07.18. 22:25:15

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért van az, hogy valahányszor amikor egy blog kilép a hobbifirkász felfedezőposztok árnyékából, és valami kollabra adja a fejét, akkor a fél olvasóközönség keresztre akarja feszíteni az írókat?
Inkább örülnétek, hogy olyan helyekről és emberekről kaptok információkat, amelyeket magatok valszeg' soha nem tudnátok megtapasztalni...
A kommentdoboz és a véleménynyilvánítás nem azért van, hogy mindenféle random betűhányadékot szórjatok bele kritika néven, ami semmi másból nem áll, csak abból, hogy ezszar', azszar', bérencvagy', stb.
Nem én akarok az lenni, aki megmondja nektek, hogy hogyan kéne, de tényleg baszki ez mire jó?
Ha nem tetszik a kontent, akkor keress mást. Speed meg valszeg' akkor is bele fogja rakni a maga kis pénzét (és nem kevés idejét) a posztokba, ha senki sem olvassa. Ha meg esetleg vissza is csurog neki valamennyi, akkor éljen!
Más zsebén csüngeni és ingyen fogyasztani mindig könnyebb, ezt aláírom, de ez kb. az a szint, mint amikor nem veszel jegyet a békávéra, mert koszos és elavult, de azért beleülsz a székekbe...

órarugógerincű felpattanó 2013.07.18. 22:40:44

Maradjunk inkább a blogposzt kifejejezésnél, ne használjuk erre a cikket. Thx.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.18. 22:43:11

@órarugógerincű felpattanó: miért? a playeren is ugyanez jelent meg, az pedig nem blog, na akkor mi van :D

king666 2013.07.18. 23:48:32

@v150r: hát szerintem igenis számít a célközönség véleménye és ez valamelyest értelmes keretek között ugyan,de be is folyásolhatja az oldal tartalmát, mert ha leszarom azt, hogy mitgondolnak az olvasók, azt úgyhívják hogy napló és azt nem publikálom. A blognak volt egy iránya most egy kicsit változott, nekem a régi jobban tetszett, ennyi, kimondtam a véleményem. Az meg, hogy betűhányadék amit írunk szerintem téged minősít, mert úgylátszik te beszoktál állni a sorba és kussolni, nem mondod ki mit gondolsz, szóval nem azt kéne basztatni akinek van véleménye. A komment rész arra való hogy hozzá lehessen szólni a cikkhez, ha nem tetszik ne olvasd el.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.19. 00:07:40

@king666: a postot olyan 3000en olvasták, ebből kettőtök véleménye elég kis százalék - nem azt mondom, hogy nem fontos, csak mégis, legyenek helyükön a dolgok :)

king666 2013.07.19. 00:23:43

jó ok, örülök hogy ennyi embernek tetszik, de azért gondolom elmondhatom azt is hogy nem tetszik, meg ez nem is igazán neked szólt hanem neki v150r

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2013.07.19. 01:17:30

@king666: Nem állítottam, hogy nem mondhatod el, és a többesszámot nem véletlenül használtam.
Nem, én már nem szoktam hozzászólni posztokhoz, mert elegem lett abból, hogy nem lehet egy bejegyzésnél sem értelmes vitát/discussiont tartani akármilyen releváns témában. Most azért tettem kivételt, mert ez már nem az első eset, hogy a számomra hasznos, és a szemléletemet tágító tartalmakat gyártó arcok kapják a savat az arcukba olyan dolgokért, ami szerintem nem ront az élvezhetőségen.
Az, hogy te mit szerettél és ez hogyan változott, az teljesen jogos! Viszont azt nem hiszem, hogy ezt úgy kéne boncolgatni, hogy diszkréten, de felteszed azokat a kérdéseket, amik szerintem egyik olvasóra sem tartoznak.
Azért zavar ez nagyon, mert amíg nincs mindenki elé kirakva, hogy ezért bizony lehet, hogy némi zsebpénzt tehetett félre az író, addig senki sem aggódik azért, hogy ugyan miből van pénz a folyamatos tesztekre, elmászkálásokra, s a többire. Nem leszek álszent, én sem kerestem meg Speedet azzal, hogy adjon egy számlaszámot, amin tudom egy kicsit támogatni a dolgot... Ugyanis ez lenne a normális, ez viszont elvárhatatlan. S igen, az is roppantul zavar, hogy amint lehetőség adódik a másik szapulására, állandó basztatására, egymás zsebében és agyában való turkálásra, arra azonnal ugrik a fél internet, és megállíthatatlanul romlik a fentebb megfogalmazott beszélgetések esélye. Ha valamiben, akkor ebben világelsők vagyunk.
De ettől függetlenül a véleményed jogos, s elsősorban nem is neked szántam a kommentet, hanem úgy általánosságban. Noha tudom, hogy semmit sem érek el vele.
Amikor azt mondom, hogy betűhányadék, ugyanúgy gondolok arra is, amikor pozitív lecsengésű, de teljesen üres kommentek landolnak a poszt alatt.
Fenntartom, hogy a kommentálási lehetőség nem erre van kitalálva, arra van a like gomb - például.
Nem a torkodnak akarok ugrani, de az előző hozzászólásomban megfogalmazott kérdéseket továbbra is nyitottnak ítélem.

- Bocsi az offért, de muszáj volt. -

king666 2013.07.19. 01:42:59

@v150r: szerintem te félreértettél valamit,én senkinek a zsebében nem turkálok,nem is erre vonatkozott a kérdés, mindenki arra költi a pénzét amire akarja nekem aztán tökmindegy,de nem értem minek kéne álszentkedni, ha valami érdekel azt megkérdezem, ha van véleményem azt megosztom, lehet,hogy nem ért valaki (vagy senki:D) nem ért velem egyet, akkor hagyja figyelmen kívűl vagy vitatkozzon vele, én sem akartam senkit se megsérteni

Viszky 2013.07.19. 14:48:33

nem értem! a burger.blog olvasók mit akarnak? hiszen a tájékoztatás majdnem teljes körű ebben a cikkben is. igen elfogult mert a burger készítés nem egzakt tudomány tehát van aki így van aki úgy szereti, totál szubjektív. azért mert meghívják vagy együttműködnek a legolvasottab burgerbloggert Mó-n valahova még nem kell árulástól tartani. sőt, az Ő jelenléte, blogja reményeim szerint megtisztítja a burger piacot, a kontárokat elűzi ennek a szép és sokoldalú ételnek a környékéről.

Viszky 2013.07.19. 14:49:20

egyébként a gourmet-n giga jó volt a konrady féle burger!!!

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2013.07.19. 19:47:11

@speed: és szerinted hány read only van, aki tényleg már csak legyint, mert ha leírja a kritikáját, kapja az ívet, hogy akkor el lehet menni..

vittore 2013.07.25. 11:50:57

@newbleda: Hagyd már. Egy ideje nem látogattam az oldalt (munka, + nyaralás) és sajnálattal vettem észre, hogy az általam eddig csak sejtett tendenciából kőkemény valóság vált. :)Régen élvezettel olvastam speed cikkeit, de most már annyira elszállt (magától) a stílusa és elindult egy olyan sznob irányba ami már nem tetszik. Nagyképű lett és a humor is kiveszett az írásaiból. Nem kell sok idő és reményeim szerint felbukkan egy sokkal emberibb, frissebb "burgerblog"

vittore 2013.07.25. 12:05:53

@speed: "Másrészt meg akkor ne olvass minket, menjel mashova, ahol a mikrós burger mellett szerepel a toplistán a gourmet burger." " az ő véleménye, vagy az én véleményem szerint? ;) valamint ha nem szimpi, meg amúgy is: viszlát!"
Na ezeket csak most olvastam. Részemről itt véget ért a blog olvasása. Ügyes fickó vagy, minden gúny nélkül
mondom. Megcsináltad és felfuttatad a blogodat, lehet hogy még profitálsz is belőle. Néha még tetszett is ahogy egy két igazán sértő vagy oda nem illő kommenthez "beszólogattál". Viszont ez a nagyképű stilus vérlázító. Azokat az embereket bántod meg, akiknek köszönheted azt amit evvel a bloggal elértél. Kiveszett belőled teljesen a mások iránti tisztelet, vagy alázat. Őszintén sajnálom.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.07.25. 12:16:03

@vittore: miért, mit kéne írnom arra hogy "a blog elveszítette XY szerint a hitelességét"? Konyorogni, bocsanatot kerni, es megigerni hogy ugy irom ezek utan ahogy neki tetszik? Miért kéne egy ilyen emberrel szemben alázattal vagy tisztelettel lennem???? És nem, nem az ilyen embereknek köszönhetem a blogot, akik folyamatosan aláásni jönnek azt amit írok, mindenféle indokkal (nem te). Nem tetszik? Oké, szíved joga, az enyém meg az, hogy akkor azt mondjam, hogy akkor ne olvass minket.

vittore 2013.07.25. 13:59:20

@speed: Igen vannak olyanok, akiknek "még a szar is büdös",ezeket kell is osztani keményen :), de te egyre gyakrabban leszólsz olyanokat is, akiknek a bűne max annyi, hogy nem értenek egyet veled. És lehet, hogy annyira nem érdekel már, de olvasgatva a kommenteket egyre több "XY" van a hozzászólásokban.
Mindegy. Búcsúzom a blogodtól, köszönöm a sok jó tippet (az első Varietés bejegyzésed által generált étteremlátogatásom után lettem hamburger ínyenc) Sok szerencsét kívánok a jövőben!
süti beállítások módosítása