A héten szembesültem azzal, hogy megnyílt egy újabb hely, mely pizzákra és hamburgerekre specializálódott. Mit csinál ilyenkor a jólelkű burger blogger?
A) rendel egyet
B) rendel kettőt
C) Randal és Dante
Ha kitaláltátok, akkor folytassuk. A hely listázva van Netpincéren is, habár nekem a kilencedik kerületre beadott címemmel nem akarta engedni a rendelést, de lehet csak azért, mert szeretem a határokat feszegetni.
Arra azért figyeljünk első körben, hogy nem egész Budapestre történik a szállítás, bár felteszem ha olyan helyen élsz, ahová nem nyúl el a motorosfutár jótékony keze, akkor szólnak. Pozitívum volt, hogy amikor elmondtuk, mit szeretnénk, rögtön mondták is, mennyi lesz a végösszeg, majd bontás, és 45 percen belül ott is volt a kaja.
Attaboy: An informal expression of encouragement or admiration, typically to a man or boy.
A pénzünkért cserébe kapunk két papírzacskót, melyről később kiderült, hogy szatyor, csak le van tűzve, viszont céglogós, ami nagyon rendben van arculatilag. A hamburgerek gyorsétteremláncoktól ellesett papírdobozban érkeznek, ami szintén egy szinttel több, mint a fóliába betekert verziók amelyekkel idáig találkozhattunk, valamint a sült krumpli is ilyen papírtasakban jön.
Első körben egy cheddaros-baconös burgert rendeltem, kemencés babbal, kollégáim pedig a Small Town fantázianevűre mentek rá, amely Pannónia sajtot és tükörtojást is tartalmazott, tökéletesen meg voltak vele elégedve. Nagy kérdés ilyenkor mindig, hogy majdnem egy óra szállítás után a szendvics milyen állapotban lesz, de itt jól sikerült megtartani azt az állapotot, amilyenben még jó egy burger, mivel a zsömle ropogós volt (házi amúgy, és később várható több variációja is); a zöldségek nem estek össze, és nem is hűlt ki semmi. A hús teljesen átsült, 100% marha a szórólap szerint, és magam sem tudnék ennek ellentmondani, ízlett.
A sült krumpli kicsit megszenvedte az utat, de az lett volna csoda, ha nem, ellenben még így is, jól állta a sarat. Nem a default mirelitből kaptunk, hanem kicsit vastagabb, ámde még nem steakburgonya érkezett az ebédünkhöz.
A kemencés bab köretként érdekesen funkcionált, még nem láttam ilyet, egy kis külön tálban érkezett, egy kicsit a sóletre hasonlított, a babon kívül hagyma és husi is fellelhető volt benne. Amikor ettem, gondoltam rá, hogy délután egy stratégiai megbeszélést követően kilövöm magam az űrbe, de erre sajnos végül nem került sor.
Annyira nem, hogy másnap is innen rendeltünk, mégpedig egy brassóis pizzát, melyen meglepő módon egy egész brassói foglalt helyet, sült krumplistul, mindenestül. A tészta jó volt, bár semmi kiemelkedő, megfelelő vastagsággal és állaggal, a rajta lévő komplett főfogásnak is beillő, remek fűszerezésű brassói viszont úgy telitömött, hogy még most az elfogyasztása után 6 órával sem vagyok éhes (oké, azért beesett még pár szaloncukor is).
A kollégák most Cézár salátát rendeltek, melynek dícsérték a hústartalmát, valamint egy coleslawt, ami szintén egy külön dobozban érkezett, és bár semmi meglepetés nem volt, tökéletesen hozta az elvárt szintet.
És mi marad a végére az üres dobozokon kívül? Szerintem az írásomból már kiderült, hogy ha burgert szeretnétek házhozszállítással, az Attaboyt csak ajánlani tudom, a 30 centis pizzák 950-1350-ig tartanak, ami több, mint korrekt, a burgerek egyedül 750-1200, körettel pedig 950-1400, utóbbiakból választható krumpli, sült hagyma, bab, és káposztasaláta. Ügyes fiú, csak így tovább!
Elérhetőség: http://goo.gl/aciBB