Burger Blog

Káli Gourmet Bistro & Delicatesse, Köveskál

2015. október 28. Jancsa Jani

Alig két hónapja volt szerencsénk a Káli-medencéhez, de akkor az istenek nem annyira szerettek, és alig tudtunk kajálni valahol. Most azonban eljött az idő a visszavágásra, eljött az ősz, a térség kiürült, és szebb lett, mint valaha, ráadásul elkezdtek burgert is árulni.

2015-10-17_15_59_57-1.jpg

Belépve a helyre nyoma sem volt a nyárra jellemző sokaságnak, úgyhogy gyorsan le is huppantunk az egyik sarokba, és amíg rendeltünk, érkezett egy kevés házi burgonya és cukkini chips, csak úgy grátisz. Előbbi sem volt rossz, de a cukkini egyszerűen annyira zseniális volt, hogy az első öt percben amúgy eszembe sem jutott szétnézni a nagyon hangulatos kis helyen, csak tömtem a cuccot a fejembe úgy, mintha nem lenne holnap.

Közben azért csak rendeltünk pár dolgot az étlapról, mint például előételként sütőtök-krém levest, valamint húslevest, háziasan. Előbbi sem volt rossz, sűrűségével, tökmagolajjal és magokkal, de a húsleves olyan jó volt, mint amilyen életemben nem ettem (aki rendelkezik idősebb rokonokkal, akik főztek is rá, az például ahhoz hasonlíthatja).

Hamarosan meg is érkezett a burger, a köret itt sült krumpli volt, ami érthetetlen módon nagyságrendekkel volt gyengébb, mint a chips verzió, nem is értettem, ezt így hogyan. Ami megmentette a dolgot, az a térségi, termelői, kékszőlős-mustáros-boros grillszósz volt, mártogatónak - ez olyan szinten bejött, hogy vittünk is haza egy üvegcsével, ajánlom mindenkinek.

2015-10-17_16_25_07.jpg

No és ezek után jött a burger. A zsömléje kellemes darab volt, de egy kis pirítást elbírt volna. Benne a húspogácsa Angus marha, ráolvasztva pedig egy emberes darab kakukkfüves tehénsajt - ennek a kettőnek az ízkombója vitt mindent, a sajt karaktere és a marha világa egy tökéletes egységbe foglalta a burgert.

Zöldségekként volt még benne jégsali, madársali, hagyma, és nyers uborka, amiért alapesetben fújni szoktam, de itt, ebben a környezetben ez teljesen jól belefért, nem volt meleg, és hozta a friss, vidéki vonalat, jó értelemben.

2015-10-17_16_26_50.jpg

Egyvalamiről majdnem elfeledkeztem, ez pedig a bacon volt, ami annyira eszményien volt finom és füstös, hogy majd megszólalt.

2015-10-17_16_29_16.jpg

Desszertnek dobtunk még egy kis konyakmeggyes bonbon jellegű szeletet, ami egyrészt baromi jó (és tömény) volt, másrészt itt már azon küzdöttünk, hogy ne durranjunk ki, szóval az is csoda volt, hogy a fele belénk fért.

2015-10-17_16_50_41.jpg

A burger körettel 2790 forintba kerül, amit ugyan még pesten is kétszer meggondolnak, hogy kiadjanak egy burgerért, de pont ez a jó példa arra, hogy a minőségi alapanyag az bizony ennyibe kerül, tájegységtől függetlenül. A környék zseniális, a burger nemkülönben, de most azt mondom, bármit is esztek itt, nem fogjátok megbánni.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kaligourmetsite

Cím: 8274, Köveskál, Vásártér u. 4

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr678021637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása