Burger Blog

Ikon Street

2015. május 12. Jancsa Jani

Ha emlékeztek, az Ikonban már jártam, és igen jó véleményem is volt róla. Nos, a hétvégén tartották meg az első budapesti Food Truck Fesztivált, így nem is kellett a cívisvárosig menni egy jó kóstolásért - ja igen, mert ha nem mondtam volna, van az étteremnek egy mozgó egysége is.

2015-05-09_14_16_35_hdr.jpg

Annak ellenére, hogy a főbejárathoz képest egészen hátul álltak, náluk volt az egyik legnagyobb a sor, de megérte kivárni. Ugye az Ikon Street két dologról híres: az egyik a jófajta charolais marhaburger, a másik pedig a debreceni. Mindkettőből kértem, plusz hozzá egy limonádét, meg egy almafröccsöt kortyolgattam.

2015-05-09_14_04_31-1.jpg

Tudni kell, hogy az Ikon Street az Ikon étteremnek az utcaiasított verziója. Az éttermet Pataky Péter séf álmodta meg, és közel három éve üzemel Debrecen egyik leglátogatottabb környékén. Az étteremre jellemzők a hagyományos fogások, a környékről szerzik be a hozzávalókat, melyeknél fontos, hogy mindegyik olyan legyen, amilyennek kell lennie - igazi, magas színvonalú.

2015-05-09_14_15_15.jpg

Az ételek papírtálcán érkeztek, a burger mellé csónakburgonyát kaptam, a debreceni pedig klasszikus módon, kenyérrel, tormával, és mustárral érkezett. A food truck szintén nagy hangsúlyt fektet a minőségi forrásra az alapanyok tekintetében: a malac a Kövér Tanyáról, a cheddar ír, a házi kenyér pedig Bárándról érkezett.

2015-05-09_14_13_11.jpg

Kezdeném is a debrecenivel, mivel mostanában a kolbásztéma elég erőteljesen kezd feljönni, ez pedig, mint olyan, egy valódi klasszikus a keleti végeken. Nos, ezt ennek megfelelő minőségben is készítették el, ropogós, belül homogén szerkezetű, és ami a leglényegesebb, nagyon finom.

2015-05-09_14_14_15.jpg

A hamburgert mindennel kértem, tehát volt benne sajt és bacon is, a többi alap hozzávaló mellett. Kétfajta méretben lehet rendelni, 13 és 18 dekás húspogácsával. Ez utóbbi rém jó ízű, pont jól átsütve, majd a végén kap egy kis kérget. A hús a sous-vide technológiával van kezelve, ami nem más, mint egy alacsony hőmérsékletű vízfürdőben vákuum alatt való elkészítési metódus, így biztosítva a tökéletes maghőmérsékletet, és ehhez kapcsolódóan az átsütöttségi fokozatot.

2015-05-09_14_13_17.jpg

A burgerbe került még saláta, speckó hambiszósz, meg jó sok savanyú uborka, amit én eléggé imádtam, mivel nem sima csemegeuborkáról beszéltünk, így ez is hozzáadott egy kis pluszt a dologhoz.

2015-05-09_14_16_15.jpg

A zsömléről nem írtam még, ez pedig egy kézműves pékségből érkezik, levegős, könnyed szerkezetű buci volt, tökéletes választás a belevalók keretének.

2015-05-09_14_17_27.jpg

Ha pedig valaki mindezek után szeretné megkóstolni, de nem tervez felszállni a Szabolcs Intercityre, azoknak van egy jó hírem: az Ikon Street fellelhető lesz jónéhány fesztiválon is, mind például a jövő heti Gourmet Feszt, ahol többek között jómagammal is lehet majd találkozni, de erről később. Egy a lényeg: akárhol is látjátok meg a kék-fekete-fehér egységet, rohamozzátok meg ezerrel!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/ikonstreet

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr657450648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása