Burger Blog

Burger Pub, Nyíregyháza

2014. január 09. Jancsa Jani

Egy kedves olvasónk küldte levélben a következő célállomást, hogy vizsgáljuk be, mit is kaphatunk a következő helyen Kelet-Magyarországon. Az akkor még álló karácsonyfától nem messze mi is betértünk hát egy jó vacsorára.

2013-12-28 17.34.01.jpg

A pub belső kialakítása inkább emlékeztet egy miniatűr bálra, vagy osztályteremre, ugyanis van itt minden: cserépkályha, csillár, és a mosdó is olyan furcsán ismerős valahonnan. A leülős részhez pár lépcső visz, balra italpult, mögötte pedig a konyha, ahová belesve még egy húsdarálót is láttam, ami a nagy füveskönyv szerint mindig jó jel.

Prémium burger menüt rendeltünk, és az első hiány már itt beakadt, ugyanis nem volt hozzá csapolt sör. Egy pub nevű helyen. Jó, lépjünk tovább, isszuk a dobozos üdítőt, mintha nem lenne holnap.

Olyan negyedóra múlva meg is jött a két szendvics, az asztalon két különböző Heinz barbecue, plusz a két menühöz Andrew (füstös barbecue) és csiliszósz. És a sült krumpli. Ami házi, ilyenformán teljesen jó is, többet nem is kívánhatnánk. Azaz de, ha a menünél nem ez lenne, hanem az, hogy szalmakrumpli. De az nem ez.

2013-12-28 17.58.03.jpg

A hozzáadott kétfajta szószból az előbbi gyakorlatilag értelmezhetetlenül híg, tunkolás helyett önteni kell, a másik viszont kellemesen pikánsan csípős. 

A zsömle házi, fényes külsejű, textúra-ügyileg pont a megfelelő könnyedségű. A hús a szendvicsben laposabb fajta, jól átsült, bekeverve mindenféle jóval, így a fűszerezés jóval inkább átjön, mint magának a húsnak az íze. Finomnak azért finom.

A buci belső felén alap mustár és ketchup figyel, van még apróra vágott saláta, paradicsom, a húsra olvasztott sajton pedig apróra vágott hagyma és savanyúuborka figyel, a koncepció pedig már-már hasonlít a Big Macre.

A sajtburger 890, menüben pedig 1290, aminél már csak az lenne jobb, ha azt is tudnánk kapni, ami oda van írva. Mindettől függetlenül Nyíregyen ez volt a legjobb burger amit ettem, ráadásul árban is teljesen korrekt.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/burgerpubnyiregyhaza

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr575716448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása