Burger Blog

Itt egy újabb food truck: Rolling Kitchen

2013. november 19. Jancsa Jani

Még pont a hűvösebb idő beállta előtt nyílt lehetőségem szemrevételezni a kajautók forradalmának frissen mázolt négykerekűjét. Egy gyömrői úti telephelyen találkoztam Péterrel és Balázzsal, hogy bemutassák nekem Magyarország legújabb büszkeségét, a Rolling Kitchent.

2013-11-14 18.13.34.jpg

Péter számos neves ausztriai éttermet írhat be az önéletrajzának "korábbi tapasztalatok" rubrikájába, csakúgy, mint neje Laura, aki a Hangar-7 Ikarus főcukrásza is volt, ám most eljött az idő arra, hogy saját kezükbe vegyék a kormányzást, és ez nem csak szimbolikusan értendő. A hamion - melyhez hasonlíthatót nem csak itthon, de egész Európában sem igen találunk, tekintve, hogy nem igazán lehet méretei miatt átszállítani az öreg kontinensre - hosszas keresés után lett csak az övék, egészen konkrétan az amerikai nagykövetség használta korábban költöztetésre.

 Szerencsére valamiért pont eladósorba került, és itt csaptak le hőseink is rá: teljes átalakítás következett a közel hét méteres, és 260 lovas Chevrolet Step Van életében: egy hatalmas víztartály, grillapok, olajsütők, hűtők - ezek csak az alapjai az autónak, de aki előretekint a vezetőfülkébe, az bizony meglátja, hogy akár a pusztában is el lehetne vele lenni, mivel wi-fi router, hangfal, notebook, és társai garantálják a 21. századi élményt, bár ebből a kajáért álló hosszú sorok sokat nem érzékelnek. Az egész konyha amúgy nagyon pöpecül össze van rakva, főleg mivel már szembejött velük párszor a keleti valóság, mind a bürökrácia, mind a higiéniai kérdések témakörében, viszont a magas standardekből egyáltalán nem akarnak engedni.

2013-11-14 17.36.11.jpg

Beszélgetés közben természetesen felkerült a rostlapra egy jófajta, 16 dekás marhahúspogácsa is, 80:20-as comb és faggyú aránnyal, majd hamarosan követte egy félbevágott zsömle az Aranycipó pékség kínálatából (ami valamilyen okból kifolyólag kimaradt a Nagy Burgerzsemle Tesztből, de bőven lehetett volna dobogós a jelek alapján).

 Amíg a hús sül, egy jó adag sült hagyma, valamint cheddar sajt is kerül a lapra, a zsömle alján pedig megágyaznak a Titkos Házi Burgerszósszal a zöldségeknek: saláta, paradicsom és savanyú uborka szolgál alapul a sült hagymának. Erre megy pár szelet ropogós, sült bacon, majd a hús, rajta a sajttal.

 Bár ez utóbbi kicsit vékonyabb, a sütési idő alapján mégis egyrészt medium, másrészt pedig nagyon szaftos, egy kis nyomás hatására is elkezd csöpögni, ami mindig jó jel. A zsömle is meglepően király, ropogós, friss, könnyed textúrájú, de mégis egyben marad, ami nem is árt, mert itt bizony nem volt kés-villa, így már az első falat után szanaszét folyt minden.

2013-11-14 17.55.47.jpg

Köretként házi, kétszer sült burgonya érkezik, ami magában sem rossz, de amikor kapok mellé egy tejfölös mártogatót, na azzal nyeri el igazi teljességét, konkrétan azt leszámítva, hogy utána legszívesebben kiinnék egy kutat (...de csak kóla van, szörnyű az élet), azt kell mondjam, hogy ilyen jó párosítást már nagyon régen kóstoltam.

2013-11-14 17.47.23.jpg

Mint kiderült, pont a legjobbkor érkeztem, hiszen már amikor ezen sorokat is írom, a Rolling Kitchen téli álomra hajtja a fejét, hogy aztán jövő tavasszal újult erővel tudjon támadni mind itthon, mind pedig Ausztriában. A helyválasztás, mint mindig, most is egy kényes pont, úgyhogy ha netán tudtok olyan lokációkat, ami kiadó, vagy éppen szívesen tömnétek remek burgereket a fejetekbe a kínai/gyros/kantin szentháromság helyett egy iroda közelében, akkor ezeket komment formájában mindenképp írjátok meg!

Természetesen a menüre is vannak tervek, az alap burger körettel nem lesz több, mint egy ezres, de a mexikói vonal, vagy épp a minőségi rántott csirkézés sem elképzelhetetlen a jövőben az autóból. Addig is kívánjunk sok sikert, irigykedjetek, hogy ti nem kóstolhattátok ezt a jóságot, de egy biztos: jövőre sem áll le a hamburger Magyarországon.

Elérhetőség: Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr645634019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása