Debrecenben lassan már visszatérő vendégnek számítok: volt egy jó kezdés az Ikonban, aztán egy gyalázat a plázában, utána egy mindenes gyorséttermi mirelites vonal, most pedig - hála nektek, kedves kommentelők - egy olyan burgerest találtam, amely Pesten is megállná a helyét!
A Nagytemplomtól most sem kell messze mennünk, csupán pár perc a Liszt Ferenc utca, ahol a kis helyiség előtt akár az utcára is kiülhetünk a két erre dezignált padra - nem tudom, mekkora lehet a forgalom, de a benti hely elég szűkös, alig öten tudnak leülni. Velünk szemben pult, amögött pedig rengeteg lehetőség vár: ehetünk tésztát, levest, bagettet, burgert, de vannak napi ajánlatok, és különböző ötletes italok is.
Három burgert kóstoltunk ottjárttunkkor: egy marhát, egy bárányt, valamint egy abszolút újdonságot, a vadburgert. Mindegyik szendvicshez jár egy adag sült krumpli, és egy házi készítésű szósz is - nagyon baba!
Egyszerre csak két burger tud elkészülni, szóval ezzel számoljatok, ha bezúdultok, de mivel nem volt senki velünk akkor, így ez nem okozott problémát. A sült krumpliról én azt gondolnám, hogy nem mirelit, mert helyenként (direkt) héjas is volt, és eszméletlen jó, meg is ettem mind, úgyhogy ez már nagy siker. A szósz ízre egy citromosabb majonézt hozott, és ez, mint később megtudtam, egy remulád irányba elindult majonéz volt, tovább finomítva - telitalálat.
A burgerek már ránézésre is nagyon jól festenek, a marha teljesen átsült, de a három közül húsilag ez a legjobb, el is mondom nemsokára miért. Ezen felül meg volt pakolva még jó kis káposztasalátával, barbecue szósszal, sajttal, ja meg rukkolával is, ami szintén jó ötlet. A zsömle is állati finom volt, könnyű textúrájú, jól összenyomható.
A bárányburger legnagyobb gondja a hús túlsütöttsége volt, ezáltal sokkal töményebb, tömörebb volt az amúgy kiválóan fűszerezett pogácsa, mint amilyennek én szeretném. Megkapta mellé a klasszikus lilahagyma-lekvárt, a fentebb említetteket úgyszintén, plusz egy kevés mentás joghurtot is, házi szószként.
Időközben megérkezett a non-plus-ultra, az őzburger, amilyennel az országban még nem találkoztam. Ehhez egy csudajó pirított gombás feltét érkezett, és egy házilag készült kökénylekvár (ami úgy fogott, mint a veszedelem) tette fel rá a koronát - tökéletesen passzolt minden mindennel. Sajnos a hús itt is túl tömör volt, de a fűszerezés miatt úgy-ahogy túllendültünk rajta.
Árak tekintetében nincsen túlspilázva a dolog, 990 a burger+köret+szósz kombó, ami egy baromi jó ajánlat, még vidéken is. A Street Bisztró / Gasztrobár személyében egy olyan helyet találtam, melyhez bármikor ellátogatnék - még Budapestről is!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/Sgasztrobar