Burger Blog

Street Bistro, Debrecen

2013. szeptember 18. Jancsa Jani

Debrecenben lassan már visszatérő vendégnek számítok: volt egy jó kezdés az Ikonban, aztán egy gyalázat a plázában, utána egy mindenes gyorséttermi mirelites vonal, most pedig - hála nektek, kedves kommentelők - egy olyan burgerest találtam, amely Pesten is megállná a helyét!

2013-09-07 13.08.16.jpg

A Nagytemplomtól most sem kell messze mennünk, csupán pár perc a Liszt Ferenc utca, ahol a kis helyiség előtt akár az utcára is kiülhetünk a két erre dezignált padra - nem tudom, mekkora lehet a forgalom, de a benti hely elég szűkös, alig öten tudnak leülni. Velünk szemben pult, amögött pedig rengeteg lehetőség vár: ehetünk tésztát, levest, bagettet, burgert, de vannak napi ajánlatok, és különböző ötletes italok is.

2013-09-07 12.38.31.jpg

Három burgert kóstoltunk ottjárttunkkor: egy marhát, egy bárányt, valamint egy abszolút újdonságot, a vadburgert. Mindegyik szendvicshez jár egy adag sült krumpli, és egy házi készítésű szósz is - nagyon baba!

2013-09-07 12.43.25.jpg

Egyszerre csak két burger tud elkészülni, szóval ezzel számoljatok, ha bezúdultok, de mivel nem volt senki velünk akkor, így ez nem okozott problémát. A sült krumpliról én azt gondolnám, hogy nem mirelit, mert helyenként (direkt) héjas is volt, és eszméletlen jó, meg is ettem mind, úgyhogy ez már nagy siker. A szósz ízre egy citromosabb majonézt hozott, és ez, mint később megtudtam, egy remulád irányba elindult majonéz volt, tovább finomítva - telitalálat.

2013-09-07 12.44.55.jpg

2013-09-07 12.45.01.jpg

A burgerek már ránézésre is nagyon jól festenek, a marha teljesen átsült, de a három közül húsilag ez a legjobb, el is mondom nemsokára miért. Ezen felül meg volt pakolva még jó kis káposztasalátával, barbecue szósszal, sajttal, ja meg rukkolával is, ami szintén jó ötlet. A zsömle is állati finom volt, könnyű textúrájú, jól összenyomható.

2013-09-07 12.45.53.jpg

2013-09-07 12.44.08.jpg

A bárányburger legnagyobb gondja a hús túlsütöttsége volt, ezáltal sokkal töményebb, tömörebb volt az amúgy kiválóan fűszerezett pogácsa, mint amilyennek én szeretném. Megkapta mellé a klasszikus lilahagyma-lekvárt, a fentebb említetteket úgyszintén, plusz egy kevés mentás joghurtot is, házi szószként.

2013-09-07 12.44.26.jpg

2013-09-07 12.45.53.jpg

Időközben megérkezett a non-plus-ultra, az őzburger, amilyennel az országban még nem találkoztam. Ehhez egy csudajó pirított gombás feltét érkezett, és egy házilag készült kökénylekvár (ami úgy fogott, mint a veszedelem) tette fel rá a koronát - tökéletesen passzolt minden mindennel. Sajnos a hús itt is túl tömör volt, de a fűszerezés miatt úgy-ahogy túllendültünk rajta.

2013-09-07 12.53.05.jpg

Árak tekintetében nincsen túlspilázva a dolog, 990 a burger+köret+szósz kombó, ami egy baromi jó ajánlat, még vidéken is. A Street Bisztró / Gasztrobár személyében egy olyan helyet találtam, melyhez bármikor ellátogatnék - még Budapestről is!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Sgasztrobar

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr345500870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

záporeső 2013.09.18. 07:38:02

Örülök, hogy neked is bejött, nagy kedvenc nálunk is. A vadburger összeállítása szerintem is telitalálat, és bár a bagettek elsőre nem tűnnek nagy cuccnak, de a beletett anyagok miatt azok is isteni finomak.

bl4ze 2013.09.18. 09:30:56

Ez nagyon jónak tűnik, minőség és ár tekintetében is!

Vipera01 2013.09.18. 09:57:39

Gondoltam, hogy be fog jönni nektek!
A Street Gasztrobár kis mérete fogytán inkább elvitelre és kiszállításra dolgozik.

A burgereken kívül rengeteg finomság van még náluk, szendvicsek, levesek, háziszörpök...

Vipera01 2013.09.18. 10:01:14

@Vipera01: Jav: kis mérete folytán.

Zolika1212 2013.09.18. 12:07:06

Őzburger, bárányburger lilahagyma lekvár, kökénylekvár, fullos feltétek, itt a remek példa, hogy egy ilyen burger nem feltétlen kerül 2000-2500 forintba

Alc 2013.09.18. 12:18:05

Pesten is megállná a helyét??? Szóval nemcsak vidéki surmóknak felel meg? :D Legközelebb inkább Kőbányára menj hamburgerezni!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.09.18. 12:24:36

@Alc: azért pesten nagyobb a konkurencia, lássuk be, de igen, ahogy írtam, megállná a helyét ;)

Alc 2013.09.18. 13:24:53

speed

Jól ismerem Debrecent és Budapestet is, sőt más vidéki nagyvárosokban is éltem. Ne legyél annyira biztos benne, hogy a lakossághoz mérten nagyobb a konkurencia a fővárosban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.09.18. 13:33:15

@Alc: Számoljunk! KSH adat: Bp 1.7 millió lakóra jut 250 éttermi, nem mirelites hamburgeres. Debrecen 207 ezer lakos - hány ilyen burgeres van ott? Jóindulatúan hárommal találkoztam idáig, és mondjuk még egyszer ennyit ajánlottak a kommentelők, bár ott a minőséggel kapcsolatban azért vannak kétségeim

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.18. 16:19:15

kinézetre a hely is meg a burger is jó retrós. :D

Zephyrous 2013.09.18. 22:01:38

"Árak tekintetében nincsen túlspilázva a dolog, 990 a burger+köret+szósz kombó, ami egy baromi jó ajánlat, még vidéken is."

A "még vidéken is" miatt úgy tűnik, mintha vidéken drágábbak lennének a dolgok, mint Bp-n, ami nem igaz. Inkább Bp-hez képest számít jó árnak.

Azért meg nagy + hogy jók lettek a képek! Valamikor nem jön össze és nem lehet jól kivenni a részleteket! :D

Henry Chinaski 2013.09.19. 00:19:47

Két burgeres kép megegyezik. Akkor most melyik maradt le?
Nekem úgy tűnik pont a marhahúsos.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.09.19. 06:49:47

@Henry Chinaski: a bárányon is volt sajt, azért hasonlít a marhához! :)

rollaz 2013.09.19. 09:33:51

A debreceni döghúsos átlaghoz képest ez ajándékáron van, nem is értem hogyan kerülte el a figyelmemet. Vacsorára végig is esszük a burger kínálatot.

@Alc: annyiban igazad van, hogy valamiért a hulladék 5-600-ért jobban megy. Szerencsére van az a réteg, aki eltartson egy ilyen helyet, mert ha jól látom már közel 1 éve működnek, ami jó jel. Mikor - pár hónapja azon keseregve, hogy vidéken alig van jó burger - egyszer a munkahelyemen említettem, hogy Bp-n van normális és ~1500 Ft nem veszélyes ár érte akkor én voltam a hülye, hiszen milyen jó hamburgerek vannak Debrecenben már öccázé' is. Ilyen közönség mellett nehéz megmaradni a piacon.

GentleSpecter 2013.09.21. 20:23:00

@speed: Tényleg van két ugyanolyan a képek között. :)

SapFlow (törölt) 2013.10.16. 21:03:08

Sziasztok!

Kipróbáltam a normál és a vadburgert. A rendelésre sokat kellett várni, de legalább jó hideg volt minden. Ennek ellenére pozitívan álltam a dolgokhoz.

A sültkrumpli már nem a posztban leírt fajta, de a hozzá kapott szósz tényleg finom. A burgerekben a hús nem volt túl nagy és túlságosan meg volt sütve, száraz volt. A vadburgerben nem tudom milyen hús volt.

Összességében kellemes a hely és a hamburgerek kiemelkednek a debreceni átlagból(nem túl magas a szint), de elmarad attól amit én jó burgernek hívok!
süti beállítások módosítása