Burger Blog

Zing Burger - Az első magyar Food Truck

2013. május 13. Jancsa Jani

Aki ellátogatott a most hétvégén megrendezett harmadik budapesti Street Food Showra, találkozhatott egy narancssárga szórólappal, amely Magyarország első Food Truckjára hívta fel a figyelmet. A neve nem más, mint Zing Burger, ami valahogyan pont rímel a Ringre, és nem is véletlenül, hiszen Susánszky Ádám keze van a dologban (valamint Csanda Eszteré, akiről sokkal többet nem tudunk meg, minthogy egy kiadó munkatársa).

zing_fb_2.jpg

A Food Truck (amely azért csak részben első, hiszen Bodega Ákosék is hasonlóban nyomulnak, bár ők már nem fognak sehová sem menni) elvileg olyan fesztiválokon fog felbukkanni, mint a BS, Sziget, Volt, Efott, Campus, vagy épp a Főzdefeszt. Mindezek mellett azt is ígérik, hogy állandó megjelenésük lesz a város különböző pontjain, ami máris jobban hangzik, reméljük a közteresek is így gondolják majd.

zing_fb_1.jpg

A burger jellemzői egészen hasonlítanak ahhoz, amit a Ringben már korábban is láttunk, a zsemle ráadásul olyan lesz az ígéretek szerint, amilyenben itthon még nem volt részünk, bármit is jelentsen ez, szóval kíváncsian várjuk majd. A sima burgerek 990-1400-ig fognak majd érni, plusz hasáb 350-ért lesz. A változatokról szólva lesz sima, baconös-cheddaros, kéksajtos-borsos, gombás, BBQ, és karamellizált hagymás-jalapenos is.

Kis üröm az örömben, hogy a flyeren feltüntetett .hu domain nagyon nem működött, sőt, amikor a domain.hu-n ránéztem, azt írta ki, hogy még be sincs regisztrálva, ami 2013-ban nem enyhén, hanem baromira ciki, még akkor is, ha a burger, meg minden el fogja vinni a hátán a boltot, és nincs szükség online jelenlétre (dehogy nincs).

zing.jpg

Nagyon vártam már arra, hogy a food truckizmus betörjön itthonra is, úgyhogy már csak egy indulási dátumot várunk, és ott leszünk tesztelni, mert ez bizony izgalmas élménynek ígérkezik. Ugyanitt versenyt hirdetek arra a kommentek között, hogy találjunk ki egy jó magyar megfelelőt a Food Trucknak. Nekem idáig csak a Kajautó jutott eszembe, ha bárki szeretné, máris övé lehet a felhasználási jog, 50 millió euró, plusz áfáért.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/zingburger

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr615297307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2013.05.13. 11:59:01

Zaba-Kamaz, hami-kamion, esetleg burger-busz... :)

janikahhh (törölt) 2013.05.13. 13:21:45

@Wind Callman tér: JA, mindig ez van, az első pár hónap szenzációsa, aztán őket is utoléri a költségdémon, és mint olyan, azt is csökkenteni kell :D Lesz még itt csalamádés puffancs :D:D

Sassika 2013.05.13. 14:24:13

Legyen egyszerűen "magyarosítva": futrák

Messzi Vetek 2013.05.13. 15:39:30

@Sassika: nem rossz, de akkor már legyen "Futrinka".

ottomoll 2013.05.13. 17:47:03

Vezessenek életveszélyesen és akkaor lehetne Hamikáze..

ottomoll 2013.05.13. 17:49:32

Vagy mondjuk: RoBurger :)). (Persze ehhez a legjobb lenne felújított régi Roburokat használni)
süti beállítások módosítása