Ha emlékeztek, nem is olyan régen jártunk Szegeden, és szörnyen jó ételeket kóstoltunk. Nos, megint nem bírtunk magunkkal, és egy kis road tripre szántuk rá magunkat, egy újabb jó kajálás reményében. Spoiler alert: összejött.
A mostani kóstolásunk tárgya és eredménye a pulled pork burger lett. Ez ugye nem más, mint egy alacsony hőmérsékleten, elképesztően sokáig készülő sertéskavalkád, melyet aztán szálaira szednek, és így szolgálnak fel a kedves vendégnek. Ennyinél azonban még nem áll meg a történet, hiszen nem csak magában a malac érkezik, hanem szendvics formában lett prezentálva.
A tálalás és a körítés ugyanolyan, mint volt az előző esetben is, tehát egy serpenyőben kapjuk a burgert (ami inkább szendvics, de ezen most nem akadunk fenn), a köret sült krumpli, szósznak viszont (melyet tetszés szerint integrálhatunk is a szendóba) egy JD steakes öntétet kapunk, ami elég jól tud működni. Mellé a köret kápsali, ahogyan azt illik.
Visszatérve a pulled porkról kell még beszélnünk, ugyanis került még bele jó kis cheddar valamint karamellizált lilahagyma is. A szendvics ízvilága nagyon rendben volt, a hús omlós, szaftos, a zsemle szuper állagú még mindig, és a belevalók is remekül teszik a dolgokat.
Mivel a helyszínen több már nem fért belénk, úgy gondoltuk, hogy adunk az érzésnek, olyannyira, hogy viszünk is magunkkal egy keveset haza belőle. Nem tudom, hogy van-e máshol az országban, én még nem találkoztam vele, és ez alapján egészen nyugodtan ki lehetne nevezni Szegedikumnak a... pizzaburgert!
Igen, jól olvastátok, itt már semmi sem szent, és pizzatésztába töltik a hamburgert. Egy kicsit most álljunk meg, mindenki nyugodjon le, és nézzük meg, hogy is történik a dolog. Valóban, a megnevezés korrekt, vesznek egy pizzatésztát, abba megy a hambihús (ami amúgy másfajta, mint amit előzőleg ettünk), és a további belevalók.
Mi egy baconoset és egy jalapenosat toltunk, amely a képen is látható formátumban érkezett, és még órákkal az elkészülés után, itthon is tökéletesen állapotban volt fogyasztható. Nem vagyok büszke rá, de miután megkóstoltam, nem szórakoztam a visszamelegítéssel, hanem egyben betömtem, annyira jó volt.
A húspogácsa, bár más kategóriás volt, ahogy említettem is, nagyon jól passzolt a tésztához, kicsit kompaktabb, de nagyon jó ízélményt adott, csakúgy, mint a többi belevaló: egyik esetben a sajt+uborka+bacon, a másiknál pedig a jalapeno uralta a terepet. Ezt a verziót amúgy ha jól tudom főként elvitelre készítik, és így azért szépen le van fedve a spektrum minden téren burgerügyileg.
A pulled pork 2490, de ugye minden körettel együtt, a pizzaburgerek pedig 1200 környékén mozognak, ami szintén nem vészes. A Monster másodszorra is bizonyított, sőt, ezzel a továbbgondolt összevonással bizony at is megmutatták, hogy bőven vannak még kreatív lehetőségek a tematikában. Mi ennek nagyon örülünk, és továbbra is annyit tudunk mondani: csak így tovább!