Burger Blog

Tom & Baan's, Szeged

2016. február 02. Jancsa Jani

A 2016-os év sem folytatódhat vidéki kalandok nélkül, most pedig a város egyik feltörekvő burgeresét mutatom be nektek, aki, bár nem a klasszikus értelemben vett központban helyezkedik el, bizony mondom, érdemes meglátogatni.

2016-01-22_19_14_36-1.jpg

Bár nem a helyszínen lakom, de az itteniek már ismerhetik a burgerezőt Tom Burger néven (a következő meg majd a Tom Raider lesz, de ezt nem tőlem tudjátok). Míg az inkább egy street hely a telep aljában, ez egy konkrét kis beülős történet. A belső kicsit retro, a ház meg a szomszédai sem mai eresztések, pont ettől olyan szép a dolog.

2016-01-22_19_56_59.jpg

Ha már leugrottunk péntek vacsira, úgy döntöttünk, hogy végigesszük az étlapot, így kezdtük két jófajta burgerrel. Már maga a menü kinézete, a fényes fekete külsejével is utal arra, hogy itt bizony minőség lesz. Spoiler alert: ez így is lett.

2016-01-22_19_02_01.jpg

A basic oldalról a választásunk a Tom jr-ra esett, míg az extrák terén az időszakos speciált, a szarvasburgert választottuk. Kértünk mellé egy jó kis coleslawt, házi sült krumplit, egy hot-dogot, meg egy tányér pulled porkot, mert élni azt tudunk.

A szarvasburger zsömléje kellemes darab volt (ráaásul teljes kiőrlésű), benne a hús pedig maga a tökély. Emellé érkezett a többi belevaló: olvadt cheddar, erdei gombapástétom, áfonyaszósz. Ez a burger már alapból meggyőző volt, de ez alap, hiszen egy speciálnak ez a dolga (jobb helyeken). Ezek után jogosan merül fel a kérdés, milyen az alapburger?

2016-01-22_19_14_26.jpg

Hát ha az előző zsömlére azt mondtam, hogy kellemes darab, ez egyenesen szuper! A húspogácsa remek a fajtájából, nekem nagyon bejött, bármikor meg tudnám kajálni.

2016-01-22_19_17_07.jpg

További összetevői voltak egy kevés dinsztelt káposzta, a szokásos zöldségek, és a szószok, pont olyan szinten tökéletesen eltalált mértékben, hogy csak csendben tömtem a fejemet, és elismerően bólogattam.

2016-01-22_19_24_58.jpg

2016-01-22_19_15_26.jpg

Köretek terén is jól működik a T&B: a káposztasaláta és a házi krumpli is teszi a dolgát úgy, ahogyan azt kell.

2016-01-22_19_26_48.jpg

A hot-dogban a virsli kolbász, ami már egy szinttel fentebbről indítja a versenyben. A kifli pont jó frissességű és textúrájú, benne pedig szószok, uborka, és hagyma kapnak helyet.

2016-01-22_19_25_19.jpg

Desszertnek érkezett a pulled pork, egy kis barbecue szósszal - egy tányér tömény gyönyör, talán így tudnám a legjobban megfogalmazni a dolgot.

2016-01-22_19_45_20.jpg

2016-01-22_19_48_18.jpg

Valódi desszertként egy sajttortát és egy browniet kaptunk, mindkettő remek volt, de ha választani kéne, itt én az előbbire tenném a voksom, csodás darab volt.

2016-01-22_19_09_03.jpg

Talán már ebből a beszámolóból is kitűnt, hogy a Tom & Baan's-ban fantasztikus dolgokat művelnek, nekem egyszerűen az elejétől a végéig bejött, amit ott kaptunk. Kóstoljátok meg a házi gyömbérsört, igyatok egy angol sört csapról, hozzá viszkit, és egyétek halálra magatokat - mert érdemes.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/tomburgerszeged

Cím: Szeged, 6721, Nemes Takács utca 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr168346982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.03. 20:30:48

Éljenek a térben kerek
Giganto-irgumburgerek!
:)

dekoninckxx 2016.02.03. 20:30:51

Na igen, Szeged két éve még sehol nem volt burger téren (szégyen), de most azért jön fel szépen :-)

bl4ze 2016.02.03. 20:30:56

Árak? Mostanság sosem írod oda... :(

Sada1988 2016.02.06. 09:54:42

www.tomburger.hu megtalalsz mindent ;) Szegedhez kepest jo arak =)
süti beállítások módosítása