Burger Blog

Sörvacsora Zip's módra

2017. március 30. Jancsa Jani

Még nem meséltem nektek a miskolci Zip's sörfőzdéről, akik pedig nagyon jó kis dolgokat csinálnak mind ital (világbajnok craft beer), mind pedig étel (pub food egy szinttel továbblépve) tekintetében. Erről most még nem is fogok értekezni, viszont a mostani post témája egy olyan sörvacsora, amely keretein belül az én burgereim foglalták el a konyhát.

2017-03-06_16_58_06.jpg

A feladat adott volt: kaptam öt sört, melyre ételeket kellett komponálnom. Annyi biztos, hogy ilyen mennyiségben csak a miniburgerek jöhetnek szóba, úgyhogy rögtön ebben is kezdtem el gondolkodni. Mindegyik sör saját, Zip's termék volt, amelyeket már kóstoltam is korábban, így nem volt nehéz a feladat.

2017-03-06_16_14_33.jpg

Az első sör egy Marzen lager volt, ezt leginkább az Oktoberfesthez szokás társítani, így a burger is hasonló jellegű volt: fehér kolbászhús-pogácsával, grillezett savanyú káposztával, ementáli chips-szel, oktoberfest-sörmustárral és feketeerdő-sonkával.

2017-03-06_19_51_42.jpg

Ezután következett a legendás Miskolci Mosaic, amely egy single hop pilsner mosaic komlóval - érthető hát a névadás. A kompozíció ehhez egy barbecue jellegű miniburger lett: mosaic sörös bbq szósszal, rántott hagymakarikával, kápsztasalátával, és a hús nem más, mint egy jófajta házi pulled pork, azaz lassan elkészült szálaira szedett sertéssült.

2017-03-06_20_25_50.jpg

Mindeközben előkerült a sörpárlat is (micsoda beszéd, soha nem is tűnt el), így abból is bőszen repkedtek a felesek - nem tudom, kóstoltatok-e már ilyet, én itt ismerkedtem meg a műfajjal, ami a legjobb pálinkákhoz hasonlít, de mégis más, érdemes megkóstolni.

2017-03-06_20_32_07.jpg

Harmadik tételként érkezett az egyik személyes kedvenc söröm, a Mango Pale Ale, amelyet konkrétan gyümölcságyon készítettek el. Ehhez a passzoló burger marhahúspogácsával jött, grill mangóval, chipotle majonézzel, monterey jackkel, na meg a zöldségekkel.

2017-03-06_21_25_17.jpg

A negyedik burger fotója valahol elveszett két rövid között, de annyi biztos, hogy az összetétele ennek volt talán a legimpozánsabb: Angus marhahús, fonott briós buci, cajun majonéz, Golden Ale sörtésztás rántott garnéla - és akkor ebből már ki is tudtátok találni, hogy mi volt hozzá a sör.

2017-03-06_22_52_12.jpg

Legvégül visszatért a fénykép is a desszerthez: ide a sör a Werewolf volt, ami nem más, mint egy aromás vörös verzió. Ehhez egy csokis cookie “burger” volt a finálé, sós karamellel töltve.

2017-03-06_18_19_33.jpg

Bár ez volt az első ilyen rendezvény a környéken, a megjelentek örömmel fogadták a menüt, szóval elég sanszos, hogy lesz még ennek folytatása, én pedig a következő postomban részletesebben is bemutatom, milyen a Zip's konyhája a hétköznapokban!

FIGYELEM! MEGALAKULT A BURGERIMÁDÓK TÁRSASÁGA FACEBOOK CSOPORT - A LEGFRISSEBB HÍREK A HAMBURGEREK VILÁGÁBÓL - CSATLAKOZZ TE IS A KÉPRE KATTINTVA!

bit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr5412372077

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dolgozik benne az ital 2017.04.03. 15:45:46

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A munka akkor is nemesít, ha távolról nézed, és tapasztalati úton közelítesz a jövőbeli problémák végeláthatatlan sorára. A Heti sajtó hasonlóan működik. Távolról közelít és mutatja, hogy dolgozik az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása