Burger Blog

Zotter, Öko-Essbar, Riegersburg, Ausztria

2019. október 01. Jancsa Jani

Amikor Ausztriába indulunk, leggyakrabban Bécs az úticél, de ha kicsit délebbre fordulunk, arra is van egy jó ajánlatom. Nem is olyan régen a Zotter csokigyárban voltam forgatni, de természetesen itt is megoldottam, hogy találjak burgert.

2019-09-23_12_40_08.jpg

Persze ez annyira nem volt nehéz, hiszen a gyárhoz csatlakozik egy biofarm is , ahol rengeteg állat (kecskétől kezdve a struccon át a wagyu marháig) él, hatalmas területen, szuper körülmények között, és ehhez csatlakozik a fentebb említett étterem, ahol jobbnál jobb helyi alapanyagokból készülő ételt lehet enni - így fordulhatott elő, hogy egy marhával szemeztem, miközben ettem egy burgert, de ne szaladjunk ennyire előre.

2019-09-23_12_36_56.jpg

Maga az étterem hozza a klasszikus, mégis modern vidéki osztrák hangulatot, sok fa, tág terek, minimalista, de nagyon tiszta hangulat.

2019-09-23_12_36_36.jpg

2019-09-23_12_25_47.jpg

A burgeren kívül még belenéztünk egy jófajta rántott húsba, ez itt most sertésből készült, nagyon jó kis ropogós panírral, házi ketchuppel, és egy olyan sült krumplival, amit szintén a helyben megtermett burgonyából vágtak chips-formára, és sütötték ropogósra olajban.

2019-09-23_12_40_31.jpg

2019-09-23_12_39_46.jpg

A burgerhez szintén ez a fajta zseniális ropogtatnivaló érkezett, de a hasonlóság ennyinél be is fejeződött. A zsömle egy zöldfűszeres, talán teljes kiőrlésű lisztből készült darab volt, kellemesen megpirítva. Benne a hús helybéli, szabadon tartott marhából volt, ez is némiképp fűszerezve, finom ízvilággal, pont jó állaggal.

2019-09-23_12_41_17.jpg

Az összeállításban a legtutibb elem számomra a bacon volt, ami nagyon messze állt a bolti, egyen-téglalap verzióktól, ráadásul olyan szinten volt egyszerre húsos, minimálisan zsíros, és füstös, hogy majdnem visszamentem a gyárba venni egy adaggal belőle (ja, mert hogy azt is lehet). Mindemellé került még a burgerbe saláta, lilahagyna, valamint ketchup és majonéz is.

2019-09-23_12_41_06.jpg

Maga a kombó messze nem váltotta meg a világot, korrekt darabnak mondanám, viszont fontos látnunk, hogy ez itt sokkal inkább fenntartható tenyésztési szempontból, mint rengeteg testvére (más kérdés, hogy ezért máshol valószínűleg kétszer ennyit kéne fizetni, hogy rentábilis legyen).

2019-09-23_12_57_27.jpg

Ha már itt tartunk, a schnitzel 7.5 volt + köret, a burger pedig 11.9 - természetesen euróban. A csokigyár már magában megér egy kirándulást, a farmmal (ami egy mini állatkertként is működik) együtt pedig tökéletes egész napos programot biztosíthat nekünk, szóval csak biztatni tudok mindenkit, hogy menjetek el ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6415185088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.