Burger Blog

Ez Ilyen Burger & BBQ, Gödöllő

2019. szeptember 05. Jancsa Jani

Rácz Ati neve nem cseng ismeretlenül a blog olvasói számára, bár korábban még csak hentesüzletéből készítettem egy jó kis burgert. Most szélesítette a portfólióját, és nyitott egy food truckot Gödöllőn, amit természetesen én sem hagyhattam ki!

2019-08-29_16_53_12.jpg

A food truck egyszerű, de nagyszerű, de 35 fokban csak a burger adhat megnyugvást, úgyhogy gyorsan ki is kértem néhány finom megoldást. A burgerekre igaz, hogy Charolais-Angus kombójú darált húspogácsa kerül bele, amiről nyilván tudjuk, hogy kiváló (Atit ismerve ez nem is lehet kérdés), valamint a zsömle egy helyi péktől jön, fényes tetővel, kellemes, telt ízvilággal.

2019-08-29_16_38_44.jpg

Első burgerem a Casanova nevet viselte, és az olaszos ízvilágot idézte meg, nem is akárhogyan. A már említett alapokon kívül került bele egy házi bazsalikomos paradicsomszósz, mozzarella, érlelt serrano sonka (mondjuk ez pont spanyol, de mindegy), parmezánchips, paradicsom, és lollo saláta. Az ízvilág tökéletesen működött, egyedül a paradicsomszósz kölcsönzött a kelleténél kicsivel több édességet neki, de ezt leszámítva nagyon szuper indítás volt a gödöllői szuperbuszból.

2019-08-29_16_54_21.jpg

A második burgerem Avantgarde volt, nem csak a nevében, hanem valóban ízében is, hiszen egy klasszikusan magyar vonásokat megjelentető burgerhez volt szerencsém. Erről gondoskodott egy pont a megfelelő mértékben pikáns aszalt paradicsomos szósz, némi kápia, füstölt kolbászchips, egy kis sült hagyma, füstölt sajt, és persze a bacon sem maradhatott ki a szórásból.

2019-08-29_16_53_33.jpg

Már az első falatnál feltűnt, hogy mennyire jól harmonizálnak az ízek egymással, kicsit csípős, kicsit füstös, nagyon zsíros - ha a kardiológusod megkér arra, hogy több ilyet ne egyél, fogadd meg tanácsát, és kérjél egyet elvitelre, ott nem látják, bármit is (t)eszel.

2019-08-29_16_54_11.jpg

Ezzel együtt át is nyergeltünk a szendvicsekre, amelyek már nem zsömlben, hanem egy laposabb jellegű péksüteményben érkeztek, amely ráadásul teljes kiőrlésű is volt, ami ugye a jobb felszívódást és tápértéket jelent leginkább, nem kevesebb szénhidrátot.

2019-08-29_16_57_52.jpg

Az egyik klasszikus pulled pork volt, azaz lassan készülő cafatos sertéssült, megtuningolva egy kis császárral is, az optimális arány elérése érdekében, plusz ment még alá egy kis káposztasaláta, valamint bbq szósz is.

2019-08-29_17_01_18-1.jpg

A másik szendó még egy kicsivel továbbment, és tépett kacsa került bele, ami totálisan zseniális, ugyanis a kacsahús, a beépített hús/zsír arányának köszönhetően egy ideális alany erre, ráadásul az íze is bitang jó volt - ezt itt és most kötelezően kóstolandónak is teszem mindenki számára!

2019-08-29_17_01_39.jpg

A két burger 1490 és 1990 voltak, a szendók 1390 és 1990, valamint amit még nem mondtam, hogy természetesen köretek is kérhetőek, mint például kápsali vagy édesburgonya-hasábok. Az Ez ilyen Burger úgy tűnik elhozta a Budapesten már régóta hódító burgerkultúra szelét Gödöllőre is, szóval bátran bíztatnék mindenkit, hogy ha erre jártok menjetek, és kóstoljatok, ugyanis állati jó a kínálat!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9415040630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.