Burger Blog

BpBurger (247) - Kami Kisvendéglője

2019. július 16. Jancsa Jani

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van olyan étterem (azaz vendéglő), amely közelebb van a város széléhez, mint Kamié, de abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ennél jobb a környéken tuti nincs, szóval irány Újpest!

2019-07-04_13_45_12.jpg

Kami, azaz Fülepi Kálmán nem ismeretlen a hazai szcénában, volt a Nu Bisztróban, valamint kóstoltuk főztjét a székesfehérvári Beat-ben is. Most visszaevezett hazai vízekre, és nyitott egy családi ház aljában lévő vendéglőt. A környék a Megyeri hídon túl, Dunakeszin innen, kertvárosi, hangulatos kis helyszín, terasszal, ahogy azt kell.

2019-07-04_12_59_46.jpg

Kezdésnek érkezett egy kis zsír, hozzá Marmorstein kenyér - tökéletes megalapozása volt ez az ebédnek, önazonos, ízletes.

2019-07-04_13_13_36.jpg

Következőnek jött egy uborkaleves, benne kis dinnyével, zöldalmával - frissítő, kellemes, könnyed nyári bevezető volt ez. Én egy marokkói marhatatárral melegítettem be, aminek a fűszerezése pont annyira volt intenzív, amennyire jól állt az a marhának, hozzá saláta, zöldségek, és szintén imádnivaló pirítós.

2019-07-04_13_23_38.jpg

2019-07-04_13_23_45-1.jpg

Főételek közül volt egy cigánypecsenye, mennyeien omlós tarjából, rajta perfekt módon sült szalonna, kiváló szaft, és ropogós burgonya körítette. Ment még egy konfitált oldalas (őrületes omlóssággal ő is) burgonyapürével és házi csalamádéval, de amiért most összegyűltünk, az a burger volt.

2019-07-04_13_35_52.jpg

2019-07-04_13_36_07.jpg

Kezdjük a körettel: jelentem, a tökéletes sült burgonya itt lakik jelen pillanatban. Nem árulom el a készítés mikéntjét, de annyi biztos, hogy rengetegen törekedtek már (az akár Heston Blumenthal nevével fémjelzett) tökéletes sült krumplira, de itt és most sikerült - minden egyes falat maga a megtestesült roppanás, ráadásul csak szerényen, köretként bújik meg a burger mellett.

2019-07-04_13_45_53.jpg

Került mellé káposztasaláta is, de ez sem csak úgy simán - kapott egy kis tökmagolajat, valamint római köményt, így egy teljesen más ízprofillal rendelkezik mindamellett, hogy megtartotta az eredeti vonásait.

2019-07-04_13_45_59.jpg

És akkor végül maga a burger. Marmorstein zsömle, benne egy pont jól átsült érett ízvilágú marhahúspogácsa, egy jókora, olvadt cheddarral körítve. A felső szekcióban egy magos mustármártás kapott még helyet, alatta jókora paradicsom, vegyes saláta (de nem ám holmi kommersz!), és a szósz.

2019-07-04_13_47_15-2.jpg

A burger szintén pontosan azt adja, amit ígér, de azt 110%-osan - már csak ezért az egyért is érdemes lenne ide kijárni, de valójában a többi felsorolt ételre is igaz mindez.

2019-07-04_13_49_54.jpg

Desszertügyileg egy tányérdesszertet, valamint egy meggysörös csokimousse-t kóstoltunk, az előbbi kötelező, az utóbbi pedig ajánlott mindenkinek, erről nem is írok többet, mert még a végén a szememre vetitek, hogy el akarlak hízlalni titeket!

2019-07-04_14_17_59-1.jpg

2019-07-04_14_18_08.jpg

Árban a burger 3250 (körettel), a főéetelek átlagban 3500-4000 forintosak, valamint akadnak jó kis kézműves sörök is talonban. Kami Kisvendéglője őszinte, elhivatott, modern módon klasszikus fogásokat kínál. Ez az a kategória, amiből mindig lehet több, és pont ezért kívánok neki sok sikert - annyi biztos, hogy az ételeken nem fog múlni!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7014948690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2019.07.17. 08:18:58

Hát ez rohadt drága!!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2019.07.17. 08:23:57

@GGy: nem tisztem Kamiékat védeni, de igazából egyáltalán nem az. Attól mert külváros, az alapanyagok költsége nem lesz olcsóbb, sem a szaktudás, amivel elkészítik.

Ironhide 2019.07.18. 16:50:31

De nem is olcsó. Főleg, ha többször szeretnék odamenni. Van pár amit ismerek és nagy adag és "drága", nem is tudok csak szinte szökő évente eljutni. Ergo, nekem drága.

GGy 2019.07.18. 16:50:33

@Jancsa Jani: Na jó, egye fene, kipróbálom :)))

bl4ze 2019.08.06. 06:56:44

Ez tényleg erősen túl van árazva, főképp a helyszín miatt is már.... pedig rohadt guszta !!! :)

n3spr3ss0 2019.08.06. 06:56:51

@Ironhide: Mindenki oda menjen, amit megengedhet magának. Meg kell fizetni a szakácsot, a pincért, a jó alapanyagot, mindent, és a végén maradjon is.