Burger Blog

Még mindig ezerrel pörög a Bohémia Pécsen!

2018. szeptember 26. Jancsa Jani

A címben említett Sörkonyhába már évek óta járok vissza, és azt kell mondjam a stiló még mindig elég stabil. Idén kivételesen egy más munka ügyében, esküvői meló kapcsán tévedtem a városba, de égi jelnek értékeltem az időzítést, szóval az előző esztendőkhöz hasonlatosan most is ettem pár burgert.

2018-09-02_13_28_46.jpg

Az idei kóstolás azokra az ételekre koncentrálódott, amelyek vagy újonnan kerültek fel az étlapra, vagy eddig még nem kóstoltam őket - így került a tányérra egy Aktuálburger, a TotalCheese burger, egy Pulled pork Cubano szendvics, valamint a Bohemia Poutine. Remélem mindenki kajás, öveket becsatolni, indulunk.

2018-09-02_13_24_50.jpg

Az Aktuálburger, nevének megfelelően csak egy bizonyos ideig az étlap része (szeptember elején voltam, szóval ne vegyétek fejemet, ha konkrétan ez a verzió nincs). Az alapok még mindig megegyeznek a korábbiakkal, azaz a zsömle bagel, a húspogácsa pedig sajttal töltött, de ezeket el tudjátok olvasni mind a korábbi postokban.

2018-09-02_13_26_44.jpg

A burger alcíme a Double decker Mac and cheese, és így máris közelebb kerülünk a dolgokhoz: a jucy lucy pogácsából rögtön kettő is érkezik, megy bele egy kipogácsázott, majd rántott sajtos makaróni, és itt érünk el szerintem olyan 1500 kalóriához. Természetesen ez még nem a vége, a házi savanyú uborka közelező elem, de ment még bele paradicsomlekvár, sajtszósz, cheddar, valamint házi szósz, és egy kis karamellizált hagyma is. Már csak ránézésre is elképesztő az építmény, egyben, vagy kettévágva - egyedül azon kell elgondolkodnunk, hogyan fogyasszuk el.

2018-09-02_13_23_50.jpg

A TotalCheese egészen konkrétan az, amit a neve ígér: sajt, sajt, sajt! A konyha úgy fest súlyosan rajtamaradt a sajtos makarónin, ugyanis itt már a zsömle is az lett, persze kirántva, buci formában. Tettek bele egy kis házi barbecue szószt, zöldségeket, és karamellizált hagymát is, és ugye sajt lapult a hús belsejében is. Különböző állagok, ízek, élmények - amíg tehetitek, próbáljátok mindenképpen ki ezt is.

2018-09-02_13_28_27-1.jpg

Azt már tudjuk tavaly óta, hogy a Bohémia egyre inkább erősödik füstön sütésben is, erre az idei kiváló példa a Cubano szenyájuk, melynek az alapja egy imádnivaló házi hot-dog kifli, és ebbe megy rengeteg cafatjaira szedett füstös sertéssült jófajta cseh (itt a fúziós konyha!) mustárral, feketeerdő-sonkával, szintén karamellizált hagymával, meg a világbajnok házi ubival.

2018-09-02_13_25_54.jpg

A végeredmény pedig? Egy olyan bitang jó szendvics, amely már magában is elviszi a prímet bárhol és bármikor, és két burger után rendelni szinte hiba volt - mivel már eléggé tele kezdtem lenni erre a pontra.

2018-09-02_13_26_14.jpg

Persze, hogy volt köret is - poutine, pécsi módra! Az eredeti kaja Kanadából jött, sült krumpli, gravy és sajt rajta. Na, itt a sült krumpli megmaradt, a biztonság kedvéért erre is tettek egy kis pulled porkot, pirítottak bacont, kétféle szósz, meg egy kis jalapeno (ha jól láttam egészből vágott, nem a bolti szeletelt!) pattant még a tetejébe.

2018-09-02_13_25_35.jpg

Na ez a köret az amit tízből tízszer elfogadnék, és talán kicsit túl is mutat a kategóriáján - ha rám hallgattok ezt sem hagyjátok ki.

2018-09-02_13_25_16.jpg

Az árak a szokásosak: az említett burgerek 2500-3000-ig mennek (sült krumplival és kápsalival), a szendó 2100, a poutine pedig 1900. A Bohémia évről-évre jobban teljesít - és idén sincs ez másképp, szóval ha arra jártok, szinte kötelező a látogatás!

Elérhetőséghttps://www.facebook.com/bohemia.sorkonyha/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8214264031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.