Burger Blog

BpBurger (243) - Leo Budapest

2018. augusztus 31. Jancsa Jani

Nemrég nagyot ment az ország burgeres csoportjában az étteremről szóló bejegyzés, szóval arra gondoltunk Alexszel, hogy itt az ideje meglátogatni. A Burgerimádókkal szemben mi nem azt mentünk fejtegetni, hogy mennyire Kobe a hús, hanem csak kíváncsiak voltunk, mit tud a hely maga.

2018-08-07_12_35_05.jpg

A szitu nem a legegyszerűbb, ugyanis lent van a Hotel Clark, abból nyílik a Beefbar, és az egész tetején pedig található a Leo, ahová két liftes átszállással lehet eljutni.

2018-08-07_12_00_38.jpg

A kilátás egészen gyönyörű, ami szerintem egyedi Budapesten, hogy a folyóra illetve a többire ilyen frankón rálátni.

2018-08-07_12_09_04.jpg

Indítottunk is egy limonádéval, azután jött az a bizonyos burger, meg egy pizza is, csak az íze kedvéért. Mindennek előtte azonban volt kis üdvözlés, pirított kenyér, paprikakrém, meg olívaolaj - kezdésnek, rágcsálni szuper kis darabok

2018-08-07_12_15_20.jpg

Maga a burger ugye Kobe a kiírás szerint, nyilván erről lehet beszélgetni, hogy hány százalék benne az adott húsrész és társai - az tuti, hogy készen jön a beszállítótól, és a világ összes Beefbarjában ezt adják (mondjuk nyilván nem kóstoltam végig mind).

2018-08-07_12_34_02.jpg

Annyi egészen bizonyos, hogy ízre zseni jó, pont úgy sütötték át, ahogy kértük (nyugi, ha jobban átsütve szeretitek, úgy kapjátok), totál imádnivaló hús.

2018-08-07_12_37_22.jpg

A zsömle egy tipik édesebb omlós, kicsit kalácsos, és tökéletesen passzol a többi összetevőhöz is, amiből ezenfelül már nincs sok: egyrészt megy bele egy kis secret sauce, ami szerintem a remuládhoz áll a legközelebb, cheddar, jégsali és paradicsom.

2018-08-07_12_34_44.jpg

Mellé jár köretnek sült krumpli, ami mirelit, de abból nagyon jó; valamint mi kértünk egy kicsit a burgerszószból tunkolni, de az alapból felajánlott ketchup-majonéz kombó kicsit fájt ezen a szinten.

2018-08-07_12_34_14.jpg

2018-08-07_12_34_10.jpg

Kiszúrtam, hogy van egy pizzakemence is, szóval bekértük a prémium pizzát, rukkolával, szarvasgombával, marhasonkával aszalt parival, meg parmezánnal.

2018-08-07_12_33_44.jpg

Ez méretre nem a legnagyobb volt, illatra a szarvasgomba körbelengett minket, összerakásra pedig a "megsül a tészta, és utána jönnek a feltétek" iskolát követték. Azért nem volt baj, mert a tészta magában is vitte a prímet, a feltétek pedig nyilván hozták az elvárhatót simán.

2018-08-07_12_35_57.jpg

Desszertként belenéztünk egy madártejbe is, itt egy passió-banán hab volt pirított mandulába forgatva, egészen parádésan újragondolva így a lezárást.

2018-08-07_12_50_47.jpg

És akkor el is érkeztünk az árhoz, amiben nyilván benne van rengeteg minden, de ettől még a burger 5800-ért, és a relatíve kicsi pizza 7500-ért nem lesz olcsóbb, sőt. Ezt nem is fejtegetném, aki szeretné, kóstolja meg, aki meg nem, az ne.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/leorooftopbudapest/

Cím: Budapest, 1013, Clark Ádám tér 1

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8614168241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2018.08.31. 21:47:04

Persze... Forintert jo kajat... Almaitokban

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.09.02. 22:23:49

Úgy tűnik, hogy a Leo teljesen felejtős, a kilátás nem ér ennyit. A Beefbar séfje többre hivatott, a Susu és a Nu után ez a hely óriási visszalépés neki :(