Burger Blog

Burger Bár-hol, de most új helyen

2018. augusztus 07. Jancsa Jani

Tavaly pontosan ugyanilyen rekkenő hőségben látogattam meg az akkor még a város ellenkező részén fekvő food truckot, akik idén nyárra a fesztiválozás mellett egy fix helyet is találtak, mégpedig a harmadik kerületi Graphisoft parkban. Ide vettem én is az irányt, de hogy mi fog történni, arra még én sem számítottam.

2018-07-31_13_45_13.jpg

A kínálat alapja még most is ugyanaz - nevesül burgerek - és leginkább a helyi menza kiváltására hivatottak (persze bárki jöhet), értem ezalatt azt, hogy egy kis asztalkán kívül sok lehetőség nincs a helybeni fogyasztásra, hacsak nem ülünk ki vele a parkba.

2018-07-31_12_57_33.jpg

Három burgert kóstoltam, meg mellé a köreteket, és mielőtt még belekezdenénk, két újdonságról is be tudok számolni. Az egyik, hogy zsömleügyileg áttértek a Panificio-ra, ami mindig egy jó döntés, másik pedig, hogy húsban pedig bárnikor lehet cserélni az alap húspogácsát Angusra, ez egy fokozottabb ízvilágot és kiforrottab karakterisztikát jelentett ebben az esetben, szóval mindenképp érdemes lehet az upgrade.

2018-07-31_13_36_31.jpg

Így tettem én is mindhárom börzsörrel, és kezdtem az Ultimate Cheeseburgerrel, ami nevének megfelelően tartalmazott rengeteg sajtot, és további finom dolgokat is. Sajtügyileg ugye a cheddar obligát, majd következett egy rántott sajt, egy kis krémsajt alap, valamint kéksajt-morzsák, csak, hogy teljes legyen az összkép. Valamint, ha még ez nem lenne elég, édes hagymalekvár tette fel arra az i-re a pontot, amit a zsömle foglalt keretbe és a hús koronázott meg. Édes és sajtos - ha ezt az ízvilágot komáljátok, ez lesz a burgeretek.

2018-07-31_13_37_28.jpg

Következő versenyzőm a barbecues ízvilágot hozta, egy szuper házi szósszal. Ebbe is a már fentebb említett Angus husi ment, cheddar, ropogós bacon, meg némi zöldség - ez a burger a klasszikusabb vonalon mozog, de abban viszont bátran és magabiztosan teszi a dolgát.

2018-07-31_13_49_27.jpg

A harmadik darab egy elborult agymenés lett, mindjárt mondom is miért. A neve nem más, mint Texas Bill, és hol is kezdjem... Dupla hús, dupla sajt, vagy négy szelet baconbe tekert grillezett camembert sajt, némi sült hagyma, zöldségek, meg a rántott hagymakarika garmada. Ez a cucc, úgy néz ki, mint a pokoli torony, és miután belekezdtem, az én homlokom is úgy gyöngyözött, mint John McClane-é az első részben.

2018-07-31_13_40_17.jpg

A monstrum hatalmas, ízekben és állagokban pedig olyan szinten gazdag, hogy szerintem egy ilyennel elvan egy kisebb magyar település pár hétig.

2018-07-31_13_36_37.jpg

Köretek terén van a jalapeno poppers, ami világbajnok, sült krumpli, és a már említett hagymakarika, melyeket olyan szószokba lehet tunkolni, mint a hambiöntet, kéksajtos, avagy valami brutál csípőssel higított barbecue szósz.

Árügyileg a burgerek olyan 1600-tól 3000-ig vannak, plusz a köret, ami elnézve az ár/érték arányt totálisan validálható. A Burger Bár-hol esetében egyértelmű a fejlődés tavalyhoz képest, nagyon szépen viszik tovább a dolgokat a srácok szóval akár Óbudán, akár fesztiválon érdemes rájuk lesni. És, ha igazak a hírek, akkor ősz elején pedig hamarosan konkrét fix fizikai lokáción is lehet velük majd találkozni...

Elérhetőség: https://www.facebook.com/burgerbarhol/

Cím: Graphisoft park, aktuális cím a Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1614162701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.