Burger Blog

BpBurger (242) - LángosBáró

2018. július 10. Jancsa Jani

A lángosburger, mint koncepció fel-feltűnik az ország egén, de huzamosabb ideig sosem tud bennmaradni a köztudatban. Most egy budapesti lángosozó döntött úgy, hogy ezt a geget egy kicsit továbbviszi - nézzük hát, meddig jutottak vele!

2018-06-06_19_59_07.jpg

A Lángosbáró a Móriczon fekszik, elég kicsike üzlet, de végülis a klasszikus lángosos standok sem hodály nagyságúak. A hely specializált és titkos recepttel dolgozik, ez az alapja mindennek, és különböző feltétekkel gazdagítják őket.

2018-06-06_20_15_52.jpg

A nagy zabálás egy magyaros darabbal kezdődött, melyen kolbászkrém adott az érzésnek, meg sült hagyma, nyers kolbász, némi koktélpari, és paprika karikák. Ez lett az egyik kedvencem, a kolbászkrém úgy megágyazott mindennek, hogy nem is kellett hozzá több.

2018-06-06_19_23_34.jpg

A lángos maga nekem nagyon bejött, én ugyanis jobban szeretem a vékonyabb, ropogósabb fajtát, ami viszont nem papírízű, tehát ettől függetlenül azért van benne anyag, és ez pont olyan is volt.

2018-06-06_19_23_29.jpg

A következő lángoson mascarpone, serrano sonkába tekert rukkola, és koktélpari volt, szintén remek ízekkel elkápráztatva minket.

2018-06-06_19_25_55.jpg

Ezek után két lángosgolyó érkezett, egyiken egy iszonyat intenzív bacondzsemmel, másik pedig a jalapeno poppers parafrázisa volt, benne a már jól ismert csípős paprikával, és némi sajttal.

2018-06-06_19_32_01.jpg

Csak belenézés szinten aztán jött egy klasszik sajtos-tejfölös, csak az íze kedvéért, és ezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy ezek minilángosok voltak, és nem egyedül voltam, mielőtt még.

2018-06-06_19_28_29.jpg

Miután pedig kimagyarázkodtam magam, jött a Sajtimádóbáró, cheddar szószos alappal, majd pedig egy háromsajtos ropogóssal rajta - igen, ez pont annyira zsíros és brutális, mint amennyire gondoljátok, ez már magában is elég lenne simán az a helyzet. Ja igen, a koktélpari, és a kéksajtmártás majdnem elfelejtődött, pedig az is rajta volt még.

2018-06-06_19_35_06.jpg

Végül pedig jött a burger, lángosba töltve. Maga a húspogácsa eléggé fűszerezett, félig megsült baconnel és sajttal dúsítva kerül bele a lángosba. Mellé érkezik karamellizált hagyma, ami szintén hangsúlyos, valamint remulád, amibe a lángosrudakat (a helyi hasáb) lehet tunkolni, amelyek ráadásul fűszerezve is vannak (a só viszont sajnos lemaradt, pedig jót tett volna neki).

2018-06-06_19_59_36.jpg

A hasábok alatt volt némi bolti salátakeverék, amelyet értelmezni sem tudtam, totál nem odavaló volt. A lángosburger amúgy nem volt rossz, de szerintem több értelme lett volna beletölteni még a hagymát a lángosba, és akkor az sem magában szomorkodik, és a burger is kicsit cuccosabb lesz ezzel.

2018-06-06_19_59_26.jpg

A lángosok 390-től indulnak, és saját módon lehet feltétezni, illetve az előre megálmodott darabokat is választhatjuk. A Lángosbáró egy tök jó kezdeményezés, rengeteg kreatívitással, bízzunk benne, hogy az apróbb hibákat burger téren orvosolják, és idén nyáron további pörgéssel nyomulnak!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/LangosBaro/

Cím: 1117, Móricz Zsigmond körtér 11

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4314067713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lepke88 2018.07.16. 05:39:42

Csak 1 kép van. A többi képet, ha van, nem mutatja, nem látni. :( :/