Burger Blog

Újra nyitva a Pesti Burger és Bár!!!

2018. május 25. Jancsa Jani

Több, mint egy éves kényszerű szünet után újra nyitva a város egyik legjobb gourmet burger falatozója, a Pesti Burger és Bár. Nem lennék én a Burgerpápa, ha nem jelentem volna meg a nyitás napján egy jó kóstolóra többek között pArtizán Alex társaságában.

img_5672.jpg

A hely nincs messze az origi lokációtól, a Milestone Student House food courtjában, a Tűzoltó utcában, a Szemmelversz egyetem oldalával szemben. Maga a hely közepesen nagy, olyan 25 fő tud leülni, de azt nem tudom, hogy az udvar mennyire lesz teraszosítva - mondjuk akkor lenne értelme, ha igen.

img_5676.JPG

Az étterem új logót is kapott, de az arcok a régiek, Háda Imi és Noszlopy Edina vannak a konyhában és a pult mögött.

img_5636.JPG

Egyelőre az étlap egy szűkített kínálattal megy, melynek a legnagyobb ágyúját, a Big Burgert kóstoltuk meg. A zsömle még mindig Marmorstein, és piszok jó minőségű, masszívan pirított, belülről pedig kenve a signature, karakteres, de nem túlzó fokhagymás házi majonézzel.

img_5643.JPG

img_5640.JPG

A Gál Józsi-féle hús, ahogy említettem dupla, tökéletesen mediumra sütve - akárhogy is nézzük, már csak ez a duó is elviszi a hátán az egész történetet, és ebben tényleg nincs semmi belemagyarázás, szerencsére Imi nem felejtett el burgert sütni, sőt.

img_5654.jpg

A további feltétek is hozzák a szintet: szívsaláta, érett, ízes paradicsom, és ropogós feketeerdő-sonka teszi még teljesebbé a szaftos összképet.

img_5662.jpg

Köretnek előre (nem helyben) elkészült chipsburgonya kérhető, ami szerintem teljesen jó alternatíva, és átmenet a helyben sütés, és a proli angol-féle zacskós chipsnek, ugyanis ez pont kellemesen vastag és ropogós - talán még valami mártogató kéne hozzá, de bízzunk benne nemsokára a többi burgerrel együtt ez is érkezik.

img_5674.jpg

Ezen a ponton fontos megjegyeznem, hogy ez egyelőre még nagyon tesztüzem és nyitás utáni állapot egy új konyhán, szóval az lenne a kérésem, hogy amennyiben meg is tetszik a cumó, mérsékelten rohanjatok rögtön (tudom mire vagytok képesek Burgerimádók!), ha várakozni kell a helyszínen, vagy nem fértek be, ne őket szidjátok, mivel kifejezetten kértek minket is, hogy később jöjjünk - de tudjátok, hogy van ez, ha burgert szimatol az ember!

img_5647.JPG

A sima burger 1990, a sajtos 2190, a dupla pedig 2990 - ha rám hallgattok, inkább nem esztek utána fél napig, de ezt kéritek, plusz chips öccázért, és tuti a buli. Van még saját sörük is (ezt most nem tudtam kóstolni), és az a helyzet, hogy újra éljen a király van, szóval egy dolog biztos - nemsokára visszatérünk!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/pestiburgerbar/

Cím: 1094, Tűzoltó utca 50.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr413999586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rmin3 2018.05.25. 20:12:28

OMFG milyen nyers már az a két húspogi a képen!?!?! Ez rare, sőt blue, messze nem medium rare.... :''(

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.05.25. 20:14:42

@C4rmin3: valoban az, és? :D marmint ha te jobban atsutve kéred majd,tudod ugy is kapni, Alex meg így szereti

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.05.26. 09:49:54

@C4rmin3: @Jancsa Jani: Az alig sütött hús a Pesti Burger és Bár védjegye, ezért a leginkább megosztó burgerező sok rajongóval és sok "soha többet" vendéggel.

Im just here for the comments 2018.05.26. 09:50:09

@Jancsa Jani: az oké, hogy így szereti, azzal nincs is baj, legalábbis szerintem. Csak azt írja, hogy "tökéletesen mediumra sütve", aztán látunk egy képet egy medium rare, de inkább rare húsról, illetve kettőről.

Duree 2018.05.26. 09:50:11

Nem hinném, hogy rohannék ezek az árak azért eléggé elrettentőek, Lehet a cikk írónak nem drága de egy átlag magyarnak igen is drága.

teflonfejűrém 2018.05.26. 09:50:15

@Jancsa Jani: "tökéletesen mediumra sütve", gondolom, te nem olvastad a posztot, nem baj

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.05.26. 09:50:53

@Im just here for the comments: @teflonfejűrém: jogos, a trükk annyi h nem a saját burgeremet fotóztam le, igen :D

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.05.26. 09:52:18

@Duree: én nem gondolom, hogy egyszer-egyszer ne lehetne egy 2, de akár 3ezer forintos burgert is megengedni - ki iszik, ki cigizik, ki burgerezik :)

Im just here for the comments 2018.05.27. 03:21:15

@Jancsa Jani: sejtettem, hogy ilyesmi történt, illetve reméltem :)

Vizilabda 2018.05.27. 03:21:18

Hány grammos egy Hamburger? A diétázoknak.

0dzsud0 2018.05.27. 03:21:26

Anno volt szerencsém. Nagyon finom volt a hamburger, de olyan tapló, bunkó, lekezelő, kioktató, ugyanakkor undorító módon kényszerjópofizó a személyzet (Háda Imrével az élen), hogy én az életben nem fogok visszamenni. A burihoz jó étvágyat, valóban finom, még ha indokolatlanul drága is. Ja, az sem volt szimpi a korábbi helyen, hogy ilyen tételeknél nem lehetett kártyával fizetni. Ha ez közben változott, akkor az egy jó pont.

fifibá55 2018.05.27. 03:21:32

@Jancsa Jani: Ha valakinek az a hobbija, hogy ilyeneket megeszik, akkor rendben van, köztudott, hogy a hobby költséges dolog.

Eyvoree 2018.06.18. 09:06:16

@0dzsud0: Minden szavaddal egyetértek. Emlékszem amikor a régi hely megnyitott voltam haverokkal egyszer-kétszer, kezdett gyanús lenni, hogy mindig más story (hazugság) van arra, hogy éppen miért nincs sültburgonya. Valamiért kurvára utálnak sütni burgonyát.
Mi az, hogy tesztüzemben megy a hely? Egy összeszokott csapat, egy régi menüsor, mit kell ezen tesztelni? Máshol van a sütőlap, máshol van a hűtő? Ezt tudod komoly helyeken úgy szokták nyomni, hogy 2 hétig nincs nyitva csak a meghívott embereknek és lehet rajtuk gyakorolni, azok meg nem problémáznak, mert ingyen kapják a kaját vagy féláron. De itt abszurdnak tartom még az ilyen zárt ajtós tesztüzemet is.

Az árak igen magassan tartottak, főleg az arogáns arcukkal párosulva arcpirító! Még egy normális burgonyát sem tudnak lerakni az asztalra!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.06.18. 09:07:53

@Eyvoree: nem értem, kicsit olyan ez, mintha demokratikus alapjogod lenne 1) a sült krumpli 2) hogy milyen üzemben megy a hely. Ők így csinálják, ha nem tetszik, nem mész oda, sokkal egyszerűbb, mint problémázni rajta :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.06.18. 09:07:53

@Eyvoree: nem értem, kicsit olyan ez, mintha demokratikus alapjogod lenne 1) a sült krumpli 2) hogy milyen üzemben megy a hely. Ők így csinálják, ha nem tetszik, nem mész oda, sokkal egyszerűbb, mint problémázni rajta :)

bricz 2018.06.28. 15:26:28

Még a jalapenos, ananászos heti burgerüket kóstoltuk pár hete. Minden egyes alapanyag a burgerben zseniális volt. A bacon, az ananász, a jalapeno tökéletes harmóniában voltak a tökéletesre sütött hússal és a megfelelő állagú bucival. Az egészben egyetlen kivetnivalót találtunk barátnőmmel. Nem mondanám, hogy éhesen jöttünk el, de szerintem mindkettőnknek lecsúszott volna még egy, pedig az ő 52 kilójával és az én 70-emmel, egyikünk sem számít egy benga állatnak :D

0dzsud0 2018.07.06. 10:17:10

@Eyvoree: Tényleg, a sültkrumplis hülyeségüket el is felejtettem. Amikor én voltam, éppen az volt a story, hogy nem találtak normális beszállítót, aki megfelelne az ő éttermük által támasztott igen magas kritériumoknak, mert ott csakis a csúcsminőség kerülhet az asztalra. A fejem fogtam, annyira kínos előadás volt. Az étterem szó gyakorlatilag minden mondatban elhangzott Háda Imre szájából, hangsúlyozva, mintha ők nem egy szimpla hamburgerező lennének, hanem valami sokkal több annál...gondoltam magamban, hogy ez a kép jó lenne, ha nem az arcomba lenne tolva, hanem az én fejemben alakulna ki...de nem. Ő majd a hülye vendég szájába adja a szavakat, hátha azok majd visszaköszönnek a fb-értékelésekben (ahol egyébként a kicsit is negatív kritikára ugyancsak valami arrogáns kioktatás szokott lenni részükről a válasz).

Még egy kedvenc, "nosztalgikus" emlék: ottlétünkkor (még mindig a régi hely, a Tompa utcában) sorra mentek be a vendégek a Körút felől érkezve, benyitottak a hozzájuk közelebbi ajtón. Az ajtókon egy miniatűr felirat jelezte, hogy be- illetve kijárat, az a fajta, amit akkor vesz észre az ember, mikor már a kilincsen a keze. A két ajtó között egyébként emlékeim szerint semmi komoly eltérés nem volt, ugyanoda vezetett mindkettő, önmagában a két ajtónak nem volt semmi értelme. A "kijáraton" benyitó vendégek (nem reprezentatív kutatásom eredménye szerint ők sokkal többen voltak, mint ahányan eltalálták, hogy melyik a "jó" ajtó) sorra megkapták köszönés helyett, hogy "AZ a kijárat". Igazi amatőr társaság. Tipikus feldicsért, és elpofátlanodott hely. Az emlékétől elfog az undor, amit semmilyen hamburgerért nem tudnék / akarnék többé leküzdeni.
süti beállítások módosítása