Burger Blog

Old Smokey BBQ, Vecsés

2018. május 14. Jancsa Jani

Vecsés leginkább arról híresült el, hogy savanyú a káposzta, közel a reptér, és társai. Idáig. Most azonban nyílt egy nagyon korrekt kis hely, ahol olyan barbecuet és burgereket adnak, hogy érdemes egy agglomerációs kirándulást tenni értük.

2018-04-26_12_12_43.jpg

Maga a hely rendelkezik egy kis terasszal, benn csak pár hely van, szóval én az előbbit javaslom mindenkinek - kivéve, ha szemmel szeretné kísérni, hogyan történik a kajakészítés folyamata. Alexszel voltunk, így kértünk egy jó masszív bőségtálat, melynek egy része a ház előtt álló szmókeren készült még korábban.

Ez konkrétan nem más, mint a bbq-oldalas, amely csont nélkül jött le a csontról - bocs, ezt nem bírtam kihagyni, amúgy perfektül füstös, pont jó fogérzettel, remek ízvilággal.

2018-04-26_12_11_45.jpg

Mellé jött házi (!) savanyú uborka, meg egy kevés fűszeres steak burgonya is, de ha már a köreteknél tartunk, fussunk rá azokra is.

2018-04-26_12_11_36.jpg

Érkezett kápsali, a lila fajtából, szerettük. A házi barbecue szósz egészen egyszerűen zseni, egyik legjobb szerintem, amit mostanság ettem, valamint a chipotle mayoról is meg kell emlékezni, ugyanis ez némiképp trükkös, lévén nem a klasszik jalapeno paprika az alapja, hanem kápia - ennél többet nem is mondanék, kötelező a kóstolás.

2018-04-26_12_11_52.jpg

2018-04-26_12_12_02.jpg

Evezzünk is át burger vizekre - ha már ez a blog neve is - és a Texas kódnevűre. A zsömle már magában is nagyon frankó volt a ropogósabb kérgével és puha belsejével; a benne lapuló omlós és ízes húspogácsa valamint grillkolbász kombója pedig bármely húsevőnek is felteheti a kívánságlistájára ezt a kombót. Ezen felül savanyú uborka, paradicsom, saláta, cheddar, és házi szószok (magos mustár, bbq) mentek még bele, így varázsolva egy ellenállhatatlan darabbá a konstrukciót.

A másik valójában nem is burger volt, hanem egy jófajta pulled pork szendvics, benne a már említett coleslaw-val és egy bitang jó cafatos sertéssülttel - protip, hogy menjetek a barkra, mert az végképp ámulatba ejtően jó.

2018-04-26_12_13_02.jpg

A burgerek 950-től tartanak 1590-ig, és a barbecue fogások is ekörül mozognak, szóval bátran kimondhatjuk, ez a kaja ezért az árért röhejesen olcsó, és brutálmód megéri, szóval a hétvégére irány Vecsés, és induljon a nagy zabálás!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/oldsmokeyvecses/

Cím: Vecsés, 2220, Dózsa György út 26

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr4213906546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2018.05.14. 21:30:29

Azért szoktam nevetni az ilyen utcakajás helyeken, amikor megpróbálnak felülni az izomvonatra, és mindenféle kajáikra ráírják, hogy fitness, lásd galéria.

A FITNESSBURGER szó maga egy kib*szott oximoron :)

Im just here for the comments 2018.11.04. 19:28:09

Miután olvastam nálatok a helyről, már tudtam, hogy mindenképp ki kell próbálnom, ha Pesten/a környéken járok.
Nem csalódtam, kiváló volt! A bbq oldalast nem próbáltuk, de legközelebb azt is pótoljuk, nagyon megérte.