Burger Blog

BpBurger (237) - Jókonyha

2018. április 17. Jancsa Jani

Régen jártam már a 17. kerületben, leginkább azért, mert tőlem eléggé messze van, nemrég azonban érkezett a hír, hogy egy jó kis bisztróban kiváló burgereket mérnek. Nem is kellett több, már indultam is - az eredményről pedig olvashattok a postban.

2018-04-05_16_47_28.jpg

A Jókonyha egy edzőterem szomszédságában található, az utcafrontról nem feltétlen egyszerű észrevenni sem, viszont parkolni előtte simán lehet. Belülről nagyon pofás a dizájn, kicsit elegáns, kicsit indusztriális, és totálisan hangulatos.

2018-04-05_16_25_54.jpg

Nem is szórakoztam sokat, bele is csaptam a lecsóba, akarom mondani a burgerbe. Összesen hétféle burger kérhető, ezek közül én a Cheddar sajtos húsimádót választottam, és mivel lehet variálni a zsemlékkel is, a ciabattásra mentem rá, a klasszik puffancs ellenében.

2018-04-05_16_49_41.jpg

Egy nagyon szép kis tál érkezett, rajta a már említett péksüteménybe zárt hozzávalókkal. A húspogácsa Angus, kellemes, ízletes, könnyed darab, és a ráolvasztott sajt pedig rátesz még egy lapáttal. A ciabatta, mint zsömle finom, bár nem mindig könnyű átvágni, de így jár, aki a fotók kedvéért késsel-villával eszi a burgert.

2018-04-05_16_54_11.jpg

A marhahúson felül került még a burgerbe ez-az: ilyen például a grillezett bacon és a kolbász, ami a sült hagymával együtt egészen korrekt, rusztikus, masszívan húsos hangulatot ad az összképnek. Ment bele még saláta, lilahagyma, meg sima, nyers uborka (ami itt valamiért egészen jól működött annak ellenére, hogy a savanyút preferálom); valamint barbecue szósz is. És a végeredmény? Kellemes méretű, szuper ízekkel operáló burger, az utolsó falatig.

2018-04-05_16_47_49.jpg

2018-04-05_16_48_16.jpg

Köretek terén sem lacafacáztak, és van házi vágású hasáb, házi chips, ez utóbbi burgonyából és zellerből is; hajszálvékonyan, ahogyan azt illik. Példaértékű meglépés ez, és azt kívánom, maradjon meg ez a jó szokásuk a jövőre nézve is. Persze az ennyire frankó köretet valamibe mártogatni is illik, úgyhogy ha rám hallgattok, ti is kértek hozzá pár jó kis szószt, mint például a külföldi válogatású mustár, ketchup, vagy barbecue alapúak egyikét.

2018-04-05_16_47_53.jpg

2018-04-05_16_48_36.jpg

Desszertnek azért még maradt egy kis hely, így a ház totál jól kinéző somlóiját választottam, melyben a klasszikus ízek mellett volt habos, roppanós, krémes állag is - ráadásul mindezt könnyeden, így biztosítva egy kiváló lezárást a vacsorámnak.

2018-04-05_17_07_48.jpg

A burgerek 2390-től 2990-ig tartanak, de ebben már ugye a köret is benne foglaltatik. A Jókonyha egészen nyugodtan lehetne a Belvárosban is, de véleményem szerint pont jó, hogy a kintebb lakók is megkaphatják ezt a szintet lokálisan - keressétek fel ti is, és tegyetek egy próbát!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/jokonyha/

Cím: 1171, Péceli út 156.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1413839666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2018.04.17. 18:37:19

na ezt kipróbálom :)