Burger Blog

Barney's American Diner, Győr

2018. április 11. Jancsa Jani

Győrben már voltam burgerezni, de a Barney's még kimaradt, viszont többen is mondták, hogy a hely megújult, és elég korrekt kis cuccokkal kápráztatja el a közönséget, szóval dacára az M1-es útfelújításoknak, kocsiba pattantam, és a helyszínig meg sem álltam.

2018-04-05_09_53_19.jpg

A Barney's kívülről-belülről olyan, mint egy valódi diner, és erre a dizájn sem cáfol rá: annyira amerikai, amennyire csak lehet Győrben, ráadásul nem a belvárosban van, így a kocsival érkezős, ház előtt parkolós feeling is adott.

2018-04-05_09_52_14.jpg

2018-04-05_10_04_02.jpg

Nemrég újult meg az étlap is, és a kínálat több, mint csábító, a választás pedig nehéz, szóval nagyon nem is feszélyeztem magam a dologgal, és kikértem mindent... is!

2018-04-05_09_55_10.jpg

A burgerek egy vékonyabb fajta zsemlében érkeznek, amit egy helyi pék készít, de érződik is rajta, hogy nem esik szét, nem morzsolódik - felüdülés néha ilyet is kóstolni a gourmet burgerek sűrűjében, elvégre az Őshazában is rengeteg az ilyenfajta zsömle, szóval érdemes néha kitekinteni.

2018-04-05_10_18_57.jpg

Igaz ez a húsra is, mely egyrészt vékony, másrészt erősen fűszerezett, és még teljesen át is sütik. Ezzel amúgy nincs semmi probléma, kategóriájában pedig totálisan erős versenyző, mivel ízre és állagra finom és rendben van.

2018-04-05_10_19_13.jpg

És akkor a megalapozás után jöhetnek a variációk. Első volt a Jalapeno Cream Cheese burger, mely rögtön az elején a pikánsabb vonalat képviselte: jalapeno a tüzességért, és krémsajt mindennek a meglágyításért, valamint a zöldségek. A kreáció összetevői passzoltak egymáshoz, az állagok is megvoltak, szóval boldogan haladtam tovább.

2018-04-05_10_19_58.jpg

Második volt a Fat Boy burger (jó, nem kell röhögni), mely rögtön dupla hússal támadott, került bele rántott hagymakarika és egy világos relish öntet - na, ez már cuccos volt rendesen, az összetevők itt is remekül tették a dolgukat.

2018-04-05_10_24_52.jpg

A megkezdett úton haladva érkezett a harmadik versenyző, a Pitmaster burger, melyben a marhahúsra került egy kevés pulled pork, barbecue szószt, meg egy grill virsli, ami pont olyan durva, mint amilyennek hangzik; húsimádás felsőfokon.

2018-04-05_10_41_35.jpg

Megszakítva az építkezést, utolsónak egy szarvasburgerbe néztem bele, ami eléggé meglepetés volt a kínálatban, hiszen a vadhús nem annyira elterjedt burgertéren, de nagyon szépen átjött az ízvilága, és tök jól harmonizált a benne lévő édeskésebb szósszal is.

2018-04-05_10_42_47.jpg

Amiről még nem esett szó, az a köret, ugyanis kérhető klasszikus hasáb, dollárburgonya, lapos hasáb, rántott hagymakarika, és a személyes kedvencem, a rácsos burgonya is, rajta a signature fűszerkeverékükkel.

2018-04-05_10_19_21.jpg

Szintén érdemes megemlíteni az eredeti amerikai italkínálatot dobozos üdítőkből, ráadásul némelyik simán van 6 deci, szóval elég lesz belőle kettő egy kajáláshoz - ja igen, és ha ügyesek vagyunk, olyat is behúzhatunk, amiben még a kalória sem sok.

2018-04-05_10_03_17.jpg

Ha még nem lenne elég mindenből, van lehetőség csípősíteni is a dolgokat, mégpedig a szintén győri Hottie Chili szószaival - ezekből nekem a barbecue volt a kedvencem, van benne egy kis hő, és akkora ízbomba, hogy a faj adja a másikat. Innentől durvul a helyzet, a legcsípősebbet meg sem kóstolam, az olyan 3 millió Scoville, és az pedig tudjuk mit jelent.

2018-04-05_10_14_15.jpg

Desszertre pont maradt egy kis hely, amerikai palacsinta, karamellöntettel, fagyival - zseniális cucc, lefojtásnak kiváló, kajakóma indul, most!

2018-04-05_11_04_29.jpg

A burgerek 1090-től 2190-ig tartanak, szóval mindenki meg tudja találni közülük a választását, és drágának egyáltalán nem mondható. A Barney's bőven az igazán pozitív meglepetés kategóriába tartozik, simán megér egy látogatást Győrbe!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/barneysgyor/

Cím: 9027, Győr, Tompa Mihály utca 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9813820132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totii 2018.04.12. 22:51:18

Ó Jani, legközelebb keress már egy kis fényt a félbevágott szendvicsekre! :)

histar007 2018.04.12. 22:51:20

Csak tudnám miért kell megy a legtöbb helyen a well done akkor is, ha nem úgy kérem.