Szerzőnk az a Révész Gábor, aki már korábban is írt nekünk - Isten áldja a keze munkáját, most pedig folytatódnak az amcsi zabálások! (Jani)
Útban Vegas fele még megálltunk Barstowba, ahol kipróbáltuk Peggy Sue Dinnerjét, ahol minden az 50-es évekből maradt, beleértve a komplett személyzetet . Az étel viszont elég gyenge volt, itt látszott, hogy csak a külcsín és a hangulat a lényeg, a kaja jellegtelen volt, de így is tele volt a hely utazókkal. Ha erre jártok Vegas felé, inkább egyetek a barstowi In n out-ban.
Vegasban minden szállodának hatalmas svédasztalos büféje van, mi végül az Aria Hotel büféjét választottuk, mivel erről nagyon jókat írtak, és nem mellesleg +10$-ért korlátlan italfogyasztás járt hozzá. Jártam már pár komoly büfé jellegű helyen Törökországtól kezdve sok nagy szállodában, de az a választék, ami itt fogadott, tényleg zavarba ejtő volt. Csak példálózó jelleggel, de volt egy hatalmas tenger gyümölcsei stand, olasz, kínai, indiai, sushi, sült húsok és egy hatalmas desszert pult.
Amit kóstoltunk, az finom és friss volt, az ételek nagy része kis tálkákban külön volt tálalva, így nagyon jól is néztek ki. Ha egy valamit kéne kiemelnem, akkor a desszertek kimagaslottak a mezőnyből. Egy vacsora 38$, és erre jön az ital, ami nem olcsó, de ha beültök egy rendes étterembe, akkor simán összejöhet hasonló számla, és itt rengeteg féle dolgot lehet kóstolni. Az italkínálat sör, bor és alapkoktélok, így 10$-t az is bőven megér, mivel egy bárban egy ital kerülne ennyibe.
Gordon Ramsayt szerintem senkinek se kell bemutatni, aki egy kicsit is ismeri a gasztronómiát. A szabad szájú brit séf üzemeltet egy burger éttermet a Planet Hollywood Hotelben. Márk barátom ajánlotta a helyet, de rajtam kívül úgy látszik mások is hallottak róla, mivel a késő esti érkezés ellenére is komoly sor állt az étterem előtt. Az egész koncepció vérprofi, a bejárat előtt a felirat gázgyújtókból van kirakva, és amíg vár a kedves vendég, addig megvásárolhatja a chef legújabb könyvét is. Némi szerencsével kb. 20 perc várakozás után bevállalva azt, hogy a bárnál vacsorázunk, leültettek minket.
Megrendeltük a „Blue Cheeseburger” fantázianévre hallgató burgert, ami nevéből adódóan kéksajtot, machengo sajtot, füge lekvárt, aragula salátát (én eddig nem hallottam róla) (rukkola - a szerk), cider ecet redukciót és pikáns majonézt tartalmazott. Az ára 14$ volt, igaz köret nélkül. Kóstoltunk még egy „just fries” névre keresztelt krumplit (8$), amihez két féle mártogató is járt, mindkettő felejthető volt és egy cheddar sörös levest (9$), ami szintén jó volt. A burger remek volt, az ízek harmonikusak voltak, a szószok is nagyon jól illettek a kiválóan megsütött húspogácsához. A füge lekvár adott némi édességet, míg a cider ecet savasságot. Itt nem a Michelin csillag a cél, hanem az, hogy legyen egy kifogástalan burgerező, ahová bárki betérhet.
Ebben az étteremben kétszer is ebédeltünk. Hasonló jellegű, mint itthon a Friday’s, viszont kicsit olcsóbb annál. Ár-érték arányban a legjobb volt, mivel van egy fix 20$-os menüjük, amiben 1 előétel és 2 főétel van benne. Első alkalommal egy hatalmas adag hagymakarika után csirkemell és egy tészta volt a főétel. A 2. ebédnél sikerült az út számomra egyik legjobb burgerét megkóstolnom. Egy Whiskey bacon hamburgert, ami tényleg remek volt. A sült hagyma, a ropogós bacon és a whiskey szósz jó összhangot adott a szendvicsnek. Még volt egy apróság, minden asztalon kis tabletek voltak, amikkel lehetett rendelni, megnézni, hogy áll a számla, de akár fizetni is lehetett velük.
Egy amerikai út nem lehet teljes egy jó steak nélkül, így Fresnóban betértünk egy Texas Roadhouse nevű steakhouseba. Egy 25 dkg-os hátszínszeletet kóstoltam, köretnek egy tál chili és egy hatalmas tál sült krumpli járt hozzá. A hús a kért fokozatra lett sütve és finom omlós volt. Az egész helynek megvolt a „texasi” hangulata már csak Jockey hiányzott, ahogy a szomszéd asztalnál szürcsöli a jeges whiskeyjét.
És akkor jöjjön egy kis összegzés a végére, a közel 3 hét alatt 17 db hamburgert kóstoltam, próbáltam az érdekesebbeket kiválasztani és bármennyire úgy gondoltam, hogy Gordon Ramsey lesz majd a befutó, de végül az Applebe’s, Whiskey bacon burgere nyert nálam. A 2. helyet egyértelműen a trágár séf étterme kapja, a dobogó 3 fokán nagy versenyben volt a Super Duper és a Burger Lounge, de végül is a Super Duper kapja a képzeletbeli bronzérmet.
A gyorséttermi kategóriában nem született meglepetés, az In n out aranyérme nem forgott veszélyben, 2. helyen a Wendy’s futott be. A 3. helyet a Jack in the box kapja ebben évben. Azt hiszem, most pár hétig kerülöm a marhahúst, mert kissé telítődtem, de aki az USA-ba készül, próbáljon ki az ajánlott helyek közül párat, higgye el, nem fogja megbánni.