Burger Blog

Ilyen egy valódi Luther burger - fánkból!

2018. február 09. Jancsa Jani

Ha már úgyis itt a farsang, és szezonja van a fánknak, eljött az ideje, hogy mutassunk egy remek receptet, melyben ez a szuper desszert totálisan átlényegül - hamburgerré! Bónusz: videó is van hozzá! 

dsc00877.jpg

Az alap fánktészta recept Smartatól jön, ajánlom az ő csatornáját is!

 

Hozzávalók a fánkhoz (recept:

  • 3 dl langyos tej
  • 4 evőkanál cukor (ha húsosan készíted, akkor csak 2 evőkanállal tegyél bele)
  • 3 dkg friss élesztő
  • 60 dkg finom liszt átszitálva
  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 0,5 dl sütő rum

Ebben a blogpostban olvasható módon egybedolgozzuk a hozzávalókat, majd kelni hagyjuk, fánkokat szaggatunk belőle, és bő olajban aranybarnára sütjük. Alternatív megoldás, ha nincs kedvünk ezzel szórakozni, hogy megvesszük őket boltban.

img_0398.jpg

Hozzávalók a fánkburgerhez:

  • darált marhahús
  • mogyoróvaj
  • áfonyalekvár
  • újhagyma
  • bacon
  • juharszirup

A húsból egyesével 15 dkg-s pogácsákat formázunk, majd kisütjük őket, úgy, hogy a fordítás után egy jó kanál mogyoróvaj is menjen rájuk. A bacont is meggrillezzük, valamint a középen félbevágott fánkokat is lepirítjuk.

img_0419.jpg

Jöhet az összerakás: a fánk egyik pirult oldalát megkenjük az áfonyalekvárral, majd erre jöhet az újhagyma, utána pedig a mogyoróvajas marhahús. Nyakon öntjük egy kis juharsziruppal, és kész is!

Fotó: FB: https://www.facebook.com/OtherworldGraphix/ Insta: https://www.instagram.com/owgraphix/  

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1313633114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.