Burger Blog

BpBurger (231) - FIRST Craft Beer & BBQ

2017. december 11. Jancsa Jani

Nem is olyan rég robbant be a First elég jó kis craft söreivel a város köztudatába. Ennyivel nem is álltak meg, ugyanis a jó öreg ex-DOB3 helyén nyitották meg vendéglátóipari egységüket.

2017-11-27_13_14_36.jpg

A helyszín ezáltal már ismert, szép hosszú beltér a FIRST sörre emblémázva, valamint nyilván a kézműves sörök szentélyeként. 16 csap van, ha jól számoltam, ezen javarészt saját sörök, de azért van pár más főzdétől is, ami totál korrekt húzás.

2017-11-27_12_49_40.jpg

Nem is sorolom fel miket kóstoltunk, úgyis látjátok, de annyit mondok, hogy az összes iszonyat jó, és olyan cuccok vannak, amik máshol nem feltétlen, szóval ha tehetném, az összeset végiginnám egy szép estén.

2017-11-27_12_53_26.jpg

Előételnek tempurált zöldségeket, jelesül padlizsánt, cukkinit, kaliforniai paprikát toltunk, currys majonézzel, ami remek kezdésnek bizonyult.

2017-11-27_13_01_58.jpg

A BBQ vonal sajnos csak később fog jönni egy Pit Box képében, de addig is meg tudtuk kóstolni a burgereket, jelesül egy marhát és egy csirkét.

2017-11-27_13_15_08.jpg

Mindkettő bucija malátával volt dúsítva, ami adott egy plusz (malátás, hát milyen más) ízvilágot az alapvetően sötétebb fajta, de nem túlzóan nehéz zsömlének. A marhahús egészen konkrétan Angus volt, mellé ment az elmaradhatatlan cheddar, valamint a számomra kicsit alulsütött bacon, ami viszont Alexnek külön bejött, szóval ízlések és pofonok. Emellé ment még egy holland jellegű Joppie szósz tunkolósba, és persze a zöldségek.

2017-11-27_13_15_58.jpg

A csirkeburgerben jó pont, hogy darált húsból készült, erre is került cheddar, egy szuperül elkészített tükörtojás, valamint a mogyorós szósz, melyet már régóta tudunk, hogy totálisan jól mennek egymáshoz. Külön kiemelendőek a frissnél is frissebb zöldségek, a római sali roppan, a paradicsom ízes, ahogyan azt kell. Köretnek csónakburgonya jár hozzájuk, valamint a fent említett szószokkal lesz teljes a kép.

2017-11-27_13_15_41.jpg

2017-11-27_13_15_01.jpg

A csirke 2290 az Angus meg 2990-be kerül, mindkettő teljesen korrekt, szóval várjuk azt a bizonyos füstön sütést lassú tűzön, és akkor újra visszatérünk!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/FIRSTcraftbeerbbq/

Cím: 1074, Dob utca 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8413429133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.