Vlogger séf című sorozatomban vendégek kedvenc ételei alapján készítek egy remek burgert. A mai vendégeim a Team Sportaholic voltak, az étel pedig ami elkészült, a hagymás rostélyost vette alapul.
Hozzávalók 4 főre:
- 600 g darált marhahús
- 4 db hamburgerzsömle
- 1 fej szívsaláta
- 2 fej vöröshagyma
- olaj sütéshez
- 100 g liszt
A szószhoz:
- 75 g mustár
- 50 g almaecet
- 75 g barna cukor
- 3-4 löttyintésnyi worchester
- 10 g a kedvenc csípős szószunkból
LUSTA VAGY RECEPTET OLVASNI? NÉZD MEG VIDEÓBAN, HOGYAN KÉSZÜL!
- A szósz összetevőit összekeverjük, majd kóstolunk, és ha a mustár / ecet miatt túl savanykás, mehet még bele cukor.
- A vöröshagymákat felkarikázzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, és olyan 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd sütőpapírral bélelt tányérra szedjük
- Egyenként 150 grammos húspogácsát készítünk, melyet mindkét oldalán sütéskor sózzuk-borsozzuk, és a kívánt fokozatra sütjük. Miután kész, megpirítjuk a félbevágott zsömléket is a maradék zsíron.
- A zsömléket mindkét oldalán megkenjük a mustáros szósszal, erre jöhet a szívsaláta, a húspogácsa, a lyoni hagyma, végül a kalap.