Burger Blog

BpBurger (165) - Chimichanga Mexican-American Kitchen

2015. október 10. Jancsa Jani

Ha nagyon sok szabadidőm lenne, akkor simán lehetne nyitni egy foodcourtos blogot is, bár az biztos, hogy sok jó nem jönne ki belőle. Egy helyet azonban bármikor örömmel felkeresnék, mert eléggé kilóg a többi közül - pozitív irányban. Ráadásul le merném fogadni, hogy sokan azt sem tudják, létezik. Ez a Chimichanga.

2015-09-21_12_30_28.jpg

A Chimiről tudni kell, hogy a KöKi Terminál ad neki otthont, valamint, hogy Johnny az ételek ötletgazdája, akit még Diósdról ismerhettünk (de már rég nincs ott, ugye). Nos, ha az általa képviselt konyhát meg szeretnénk kóstolni, akkor irány a pult, és rendeljünk pár jó kis kaját.

Kezdésnek dobtam egy jó kis tortilla levest, ami már a kinézetével is elbűvölt, aztán az ízével pedig végképp: sűrű, tartalmas, megvannak benne azok az ízek és állagok, amik hozzáadják a szükségest pluszt a témához.

2015-09-21_12_32_26.jpg

2015-09-21_12_35_52.jpg

Ezután jött a burger, ami hosszas vacillálás után a (818) verzióra esett. Ez a szám nem más, mint San Fernando Valley régiókódja - és, hogy miért ezt a nevet kapta a burger? Nos, ez egy főhajtás az In-N-Out burger előtt, és ha ezt esszük, ízvilágban máris odaát érezhetjük magunkat.

2015-09-21_12_31_18.jpg

A burger zsömléje ránézésre nagynak tűnik, de ízre tuti, és összenyomhatóságra is rendben van. A húspogácsának sem kell szégyenkeznie, kellemes ízvilágú, remekül passzoló darab.

2015-09-21_12_39_29.jpg

Ezek azonban csak az alapok, ami behozza Kaliforniát, az a grillezett hagyma - olvadó sajt párosa, ami mint mindig, most is tökéletesen teszi a dolgát, és az ezersziget öntettel bizony egy olyan elegyet alkot, ami 100%-osan nyerő minden helyzetben.

2015-09-21_12_31_05.jpg

Köretnek sült krumpli érkezett, ez semmi extra, a káposztasaláta kellemes, a ház szósza, ami egy verziója a ranch-nek, na az viszont nagyon rendben van, tudom ajánlani mindenkinek.

2015-09-21_12_30_52.jpg

Megmutatnám, hogy mit ittam hozzá, mert ez is egy tengerentúli klasszikus, egyenesen Mexikóból.

2015-09-21_12_30_47.jpg

Lassan indíthatok egy desszertblogot is, annyira elszabadult a pokol ilyen téren, szóval nem is nagyon részletezem, csak mutatom: nagyon csokis torta, sajttorta, valamint a különlegesség: az áfonyás-krémsajtos chimichanga, azaz tortilla, betöltve a fentebb említettekkel, és forró olajban kisütve. Na, ez pont annyira zseniális, mint amennyire hangzik, kötelező.

Árak tekintetében a burgerek 1150-től 1500-ig tartanak (körettel), szóval simán meg tudják állni a helyüket a konkurenciával szemben is árverseny terén. Ha arra jártok, ha nem, mindenképp érdemes beugrani, mert olyan ételeket kaptok, amilyet máshol nem nagyon!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Chimichanga-Mexican-American-kitchen-414138108763055

Cím: 1191, Vak Bottyán u. 75, KöKi Terminál

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr917868876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2015.10.10. 21:59:34

A Shrek 3-ban hívták Chimichanga-nak azt a kaját amit az ogre szakács főzött, csak a magyar szinkronos verzióban valami másnak mondták

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.10. 21:59:40

Ezt a helyet én is láttam egyszer, de nem mertem kipróbálni, nem bíztam benne ismeretlenül és túlárazottnak tűnt. Ezek után lehet, hogy kipróbálom legközelebb :)

Jarritos kapható a Gringos Amigos éttermekben is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.10.11. 07:53:30

Volt már szó erről a helyről, talán pont ebben a blogban nem?

Mariann Kolláth 2015.10.11. 07:53:34

Voltam már ès pròbáltam pár kaját. Az ízek tènyleg szuperek, csak a kukorica tortilla helyett általában búzalisztes van, pedig az étlapon nem az szerepel!

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.11. 07:53:49

@TrójaiVasParipa: A chimichanga hagyományos mexikói étel, olajban kisütött burrito, van belőle sós és édes változat is. Láttam már valamelyik házhozszállítós cég étlapján, de most nem jut eszembe, hogy melyik étterem.

mismásológép 2015.10.11. 07:53:56

@TrójaiVasParipa:
A spanyol nem német, hogy nagybetűvel írja a főneveket, úgyhogy chimichanga.
Ami a magyar mexikói kajáldákban alapvetően édesség, de Mexikóban nem.

És már vagy 10 éve kapható Magyarországon.

mismásológép 2015.10.11. 07:53:59

Ja, el kell menni a Kazinczy utcában az El rapidóba, ott van ezerféle mexikói ital, sör is jó pár féle.

vizsla_barat 2015.10.11. 07:54:06

Az itteni mex éttermekben rendszeres a rántott fagyi. Ettem otthon fajitast de közel se ért. A legjobb a combo: marha csirke és shrimp. A refried beans-t meghagyom másnak (túlságosan is emlékeztet a menzai babfozelekre) de a pico Di gallo és a guacamole... Isteni.

lol7 2015.10.11. 07:54:09

Jók a burik, csak számíts arra hogy orrán-száján fog folyni belőle a szósz, ezért extra adag szalvéta kötelező!

2015.10.11. 10:28:54

@A megvalósult amerikai ólom..: "Volt már szó erről a helyről, talán pont ebben a blogban nem?"

Y cuál es tu problema, hijo de puta madre?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.11. 18:44:45

@Étteremkritikus: Mexikóban én csak a sós változattal találkoztam (sokkal :)

napfényáradat 2015.10.11. 18:44:47

Anyukám vett ott 3-szor tacost, első két alkalommal semmi kifogásunk se volt az étellel kapcsolatban, de a 3. alkalommal szemtelenül kevés tölteléket raktak bele. Elvitelre kértük, így már csak amikor otthon kicsomagoltuk, akkor vettük észre, hogy alig van benne valami. Komolyan, ha már a húst kispórolták belőle, legalább megtölthették volna salátával, de még az se volt benne. Nagyon csalódtunk benne, többet már nem vásárolunk ott.
süti beállítások módosítása