Burger Blog

BpBurger (162) - A Haverom Kifőzdéje

2015. szeptember 15. Jancsa Jani

Vannak olyan kerületek, melyekben természetüknél fogva sokkal ritkábban járok, mint a többiben. Ilyen a negyedik is, annak főleg az északi része, sőt, a mostani tesztalanyunk utcájában le merném fogadni, hogy kábé sosem jártam még. Most azonban ez megváltozott, és ráadásul ez elég nagy szerencse is volt, mivel egy szuper burgert is találtam mellé.

2015-08-04_17_48_41.jpg

A Haverom Kifőzdéje ugyanis a Fóti úton helyezkedik el, egy félig külvárosi, félig ipari környéken, ami az akkor aktuális negyven fokos melegben, ráadásként a cégérként lógó marhakoponyával egy eléggé egyedi kombót mutatott nekünk. Leülhetünk a teraszon is, de a beltér is ránk vár, ami ráadásul ahogy megtudtam, szépen lassan át lesz alakítva, és a kockás abroszt pedig fel fogja váltani egy kicsit amerikaibb dizájn. Apropó, a képek és a díszités már most is a topon vannak, és ez nem véletlen, ugyanis itt van az OMG Visualsnak is a székhelye (többek között ők gyártják a Totalcart, illetve még a Hell-es brutáljó reklámfilmről lehet őket ismerni).

Az étlap is meglehetősen egyedi, egy hatalmas faborítással rendelkezik, abban találhatóak meg a burgerek és a desszertek, melyek jelen pillanatban az étlap lelkét képezik. Nem is várok tovább, rendelek egyrészt egy jó nagy adag speckó házi limonádét, valamint a majdhogynem névadóként szolgáló OMG burgerre esik a választásom.

2015-08-04_17_29_44.jpg

Mellé pattant egy jó kis házi steakburgonya, ami nagyon tuti volt, valamint egy kellemes adag káposztasaláta, amely extra szaftosságával nyerte el a tetszésemet.

2015-08-04_17_48_53.jpg

2015-08-04_17_48_29.jpg

A burgert meglátva én is pont azt mondtam, ami a neve, ugyanis duplahúsos, és hatalmas.

2015-08-04_17_48_15.jpg

A buci a fényes tetejű, kicsit kalácsos verziót képviseli, szép nagy darab, belülről pirítva. A kellemes ízvilágú húspogácsák összesen negyven dekát nyomnak, ez valami bődületesen sok, nem is értem, mit gondoltam, amikor kikértem magamnak.

2015-08-04_17_49_11.jpg

Természetesen ezzel még korántsem ért véget a történet , ugyanis a cheddar is duplázódott, sült baconból is volt benne egy kevés, és a házi hambiszósz, valamint a zöldségek (paradicsom, saláta, hagyma) tették fel a koronát erre a hatalmas alkotásra.

2015-08-04_17_52_22.jpg

Árak tekintetében 1690-től 2490-ig tartanak a burgerek, de ezekben már benne van a fentebb említett káposztasali és a krumpli is. Gyanúm szerint egy kisebb verzióval is bőven el lehet érni a kidurranásveszélyt.

2015-08-04_18_18_57.jpg

A Haverom kifőzdéje ugyan csak nemrég kezdett el burgerekkel foglalkozni, de simán bennük van a potenciál, ráadásul egy olyan vadromantikus környéken, ami miatt már csak a felkeresésük is felérhet egy kalanddal a magamfajta belvárosi piperkőcök számára. Hogy ajánlanám-e őket? Naná!

Update! Lapzárta után érkezett pár kép az időközben felújított kifőzdéből, mely a jelek szerint erősen steampunk vonalat vett fel, ami annyira durva, hogy én is visszatérek nemsokára, mert nem hiszek a saját szememnek :D

Elérhetőség: https://www.facebook.com/haveromkifozdeje

Cím: 1046, Fóti út 88.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr737745950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2015.09.15. 13:42:24

Egy kicsit elkorcsosult már a hambi is, ezek a gasztroburgerek kezdenek már emlékeztetni a halból/szójából/zöldségből/tofuból készült "tatár"-okra.

Az eredeti hamburger kb egy puccos fasírtos zsömle volt, esetleg egy szelet sajttal, az sem szofisztikáltan rágőzölögtetve a húsra, csak úgy mellévágták. A mai "hamburgerek" már csak ilyen túltenyésztett-túlkultivált korcsok, amiket ráadásul "streetfood" néven emlegetnek, de próbálj már egy ilyet megenni valóban az utcán, a két kezedbe fogva...

vova666 2015.09.16. 06:46:36

@Void Bunkoid: megpróbáltam, sikerült...ráadásul egy "korcsot"...