Burger Blog

Burger és Barbecue a TERMINAL-ban

2015. július 07. Jancsa Jani

Mint tudvalevő a TERMINAL leigazolta Serényi Zsoltot, a Tetovált Séfet a konyha élére, és ő ezzel a lendülettel be is pakolt hátra egy hatalmas smokert. Kevesebbért is mentem már el egy helyre, szóval napsütés, ebédidő, és én találkoztunk hármasban.

2015-07-01_13_43_53.jpg

Kezdésnek egy burgerrel nyitottam, hogy lássuk, mi a stájsz. Ránézésre igen szép darab, gyorsan bele is kóstoltam hát. A zsömle kellemes, vajas darab, a szósz ugyan kicsit elvesz a belsejének a pirításán, viszont vigasztal, hogy a kence igen jó rajta.

2015-07-01_12_50_32_hdr.jpg

A tetőt leemelve a baconök szinte masnivá fodrosodva várnak, ami a nagy álmoskönyv szerint mindig jó jel. Alatta egy kis hőkezelt hagyma található, ami valahol félúton jár a hagymalekvár felé, nagyon eltalált darab. A sajt cheddar és edami keveréke, és baromi sok van belőle, ez határozza meg talán a legjobban a burgert.

2015-07-01_12_50_45.jpg

2015-07-01_12_52_04.jpg

A húspogácsa kellemes, médiumra sült, minimálisan fűszerezet. Alatta még saláta található vitaminfronton, és így teljes ez a burger.

2015-07-01_13_12_54.jpg

Most nem álltam meg ennyinél, hanem folytatása következett, jelen esetben egy pulled pork szendvics formájában. Ez nem más, mint egy lassan, hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten bükkfa füstjén hőkezelt sertéslapocka, rostjaira szétszedve, BBQ szósszal bekeverve, és felfalva. Na jó, még nem rögtön, ugyanis bepakolták az egészet egy ropogós, ciabatta-szerű, hosszúkás zsömlébe, és megkínálták egy kevés káposztasalátával is.

És, hogy mi az eredmény? A hús omlós és szaftos, a péksütemény friss, a coleslaw pedig ad egy kis nyárias hangulatot az egésznek - azt hittem, hogy ennél jobb már nem jöhet az ebéd folyamán, annyira adta. Pedig de.

2015-07-01_13_41_19.jpg

Harmadik szendvicsnek egy úgyszintén erősen elhanyagolt darabot kaptunk (mármint itthoni viszonylatban), ez pedig a Reuben szendvics volt, melyről jómagam először valamikor 2008 környékén hallottam egy House részben. A Terminálban hála a jó égnek megmaradtak az eredeti koncepciónál, nem változtattak rajta - és mennyire jól tették.

2015-07-01_13_30_40_hdr.jpg

Ugye a Reuben lényege a vajon pirított rozskenyér közötti marhaszegy, plusz savanyú káposzta, sajt, és dresszing. Nos, ebben nagyot hibázni nem lehet, egy gyakorlatilag tökéletes szendvicsről beszélünk általánosságban, és beszélhetünk itt is.

2015-07-01_13_31_24.jpg

A hús kellőképen zsíros, ami nekünk igen jó, hiszen arrafelé laknak az ízek, a vajon pirított kenyér mindig jó, a többi feltét pedig kellemesen hozza az összes állagot és ízt, amire csak számítunk. Mellé egy kevés zöldsaláta is jár vinaigrettel - pont szükségszerű kis könnyítés.

2015-07-01_13_31_38.jpg

Desszertnek egy piskótás-mascarponés-epres tételt kóstoltam, és bár már dugig voltam, azért jó része ennek is bement, végülis mi baj történhet, nemde?

2015-07-01_13_46_26.jpg

A burger 2490, a pulled pork úgyszintén, a Reuben pedig egy százassal olcsóbb. Mindhárom szendvics totálisan elnyerte a tetszésemet, de ha választani kéne, én a Reubenre adnám le a voksomat. Meg a pulled porkra. Meg a burgerre. Fontos infó még, hogy a kaják a Fröccsteraszon is kérhetőek, csilis bab és bbq csirkeszárnyak társaságában, szóval irány kidurranni!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr657602312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása